בערב הכי גשום שהיה עד כה מצאנו את עצמנו נוסעים כל המשפחה למסעדה אסייתית מיוחדת חדשה- אחרי ויכוח לא קל האם זה שווה את זה או לא אני החלטתי שיוצאים וקיוויתי שהמקום יהיה טוב כדי לגבור על הבעסה של היציאה בגשם- וצדקתי! היה שווה כל רגע!
בערב הכי גשום שהיה עד כה מצאנו את עצמנו נוסעים כל המשפחה למסעדה אסייתית מיוחדת חדשה- אחרי ויכוח לא קל האם זה שווה את זה או לא אני החלטתי שיוצאים וקיוויתי שהמקום יהיה טוב כדי לגבור על הבעסה של היציאה בגשם- וצדקתי! היה שווה כל רגע!
מידה כשהגענו עוד מבחוץ כבר ניתן היה להבחין שמדובר במקום אחר. עיצוב סופר אוטנטי שלא משנה מה עברנו הרגע בחוץ או מאיפה באנו, ניתק אותנו מהכל והביא אותנו לגן עדן מקסים.
כולם התלהבו- הילדים -בן ה15, ובן ה6 אב הבית ואני. לגבי התינוק לא ניתן לומר אבל ניכר שהמקום והמוסיקה מניחים את דעתו וכנראה שגם הרוגע שלנו סייע.
עם המשקאות המיוחדים רימונים ונענע ואננס ותפוזים- בן הזמין מיץ ענבים וכדרכו בכל המציא לו גם מתכון וגם שיטה חדשים לשתיית המשקאות יחד.
עוד מהדרך כששאלתי לגבי חנייה וידאתי שיש מרק וכמובן שלפני הכל זה מה שהזמנו.
אני לא חסידה של פירות ים אז התפנקתי במרק וון טון-מרק עוף צח עם ירקות אסיאתיים וכיסונים במילוי פרגית שהיה מדהים ולראשונה בחיי טעמתי כרפס מבושל. בעוד שני הגברים הגדולים התענגו- אין מילה אחרת במרק טום יאם -למון גראס, קפיר ליים, עגבניות, פטריות, חלב קוקוס, במבושוט, כוסברה, פילה קוד ושרימפס בטמפורה.
בן ה-15 לא נרגע מהמרק הזה עד היום.
בן ה-6 לא הפריע לחגיגה כי השביע את רעבונו במנת ילדודס משובחת של ציפס ושניצלונים.
לראשונות קיבלנו מבחר מנות וחלקנו בהן יחד:
כנפיים ללא עצם-
כנפיים פריכות בטריאקי סריאצ'ה – בכל מקום זו המנה החביבה עלי תמיד- אני מזמינה אותה כברירת מחדל לפני כל דבר אחר. גם כאן לא עמדתי בפיתוי והכנפיים חוסלו במיידית אך להבא נראה לי שלא אצטרך אותן ואלך על אחת המנות הנוספות שלא טעמנו…
גוז'גוז'ה
מאפה בוכרי ממולא בשר בקר מוגש עם ירקות טריים וטחינה-
סלט מלפפונים- שבבי אטריות שעועית, מלפפונים, שאלוט, כוסברה, נענע ונתחי עוף בויניגרט וצ'ילי
פפאיה ירוקה, גזר, שאלוט, שעועית תאילנדית, צ'ילי חריף ועגבניות שרי ברוטב דגים, סוכר דקלים, בוטנים, כוסברה ושאלוט קריספי
סלט פומלה-פומלה, שאלוט פריך, נבטים, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, צ'ילי, אנחנו העדפנו את הגרסהנ עם פילה קוד פריך אך ניתן להזמין את הסלט גם עם קלמרי פריך במקום הדג.
לעיקריות זללנו:
שבבי אטריות שעועית-
עם תבשיל טלה, הל, כוסברה, פיסטוק וביצת עין - אי אפשר להעביר בתמונה כמה שהתבשיל הזה טעים! לא הצלחתי להניח את המזלג!
חורשט אלו אספנג'
תבשיל בקר ממוצא פרסי, פירות יבשים, עשבי תיבול ולימון פרסי על כופתאות תפוחי אדמה
כמעט בלי מקום מלאי שבעות רצון ושובע החלקנו פנימה גלידת טחינה שאי אפשר היה להפסיק לזלול.
ולא אמרתי עוד גלום על השירות והייחס והעובדה שלמרות מזג האוויר המקום היה מאוכלס גם בזוגות, וגם במשפחות ולכולם הייתה חלקת גן העדן הפרטית שלהם בלי שהנוכחות תפריע או תתנגש ביתר באי המסעדה.
הדרך חזרה הבייתה הייתה נעימה ומהנה והלכנו לישון מרוצים ושמחים.
החלטנו להפוך את המקום לפנינת יום ההולדת שלנו ובתכנון נגיע לבקר בקרוב מאוד לחגוג עוד לפני כי חוץ מהתינוקי כולנו נולדנו בקיץ ולא נצליח לחכות עד אז ….
עוד קצת על המסעדה ומה שעומד מאחורי השם והעיצוב:
בומביקס מורי בומביקס מורי ,על שם פרפר טוואי המשי היוצר חוטי משי מופלאים יש מאין ,על שמו קרויה דרך המשי .מטבח המסעדה הוא מסע בדרכים עתיקות למטבח המודרני ומגיש מנות מגוונות מנקודות שונות על דרך המשי. האנשים שמאחורי בומביקס מורי אריה פוקס, הבעלים של בתי הקפה זליק (בגבעתיים ובקניון – היזמים הם שירה צפריר (ז"ל) ואביה בתי קפה שנחלו הצלחה גדולה והם אבן שואבת לתושבי הסביבה. מה שמאפיין את –קרית אונו) – אריה ושירה (ז"ל) הוא תשומת הלב לפרטים הקטנים ותודעת שירות ואירוח גבוהים מאוד התחושה שכל לקוח שמתארח אצלם בבתי הקפה או במסעדה, כאילו הגיע אליהם הביתה. כשהתחילו לתכנן את המסעדה החדשה לפני כשנתיים וחצי, גייסו לבניית התפריט את השפית סבינה וולדמן, הפיינליסטית של משחקי השף ומרצה בכירה בבית הספר בישולים. הסגנון הייחודי של סבינה כמו שהוא בא לידי ביטוי בעונה של משחקי השף, המתאפיין ביצירתיות רבה, טעמים עזים וטכניקות מדויקות – הביא אתו את אותו הדיוק למנות שנותנות תקציר טעמים למקומות המרכזיים על דרך המשי. התפריט רוענן וחודש לקראת בוא החורף ע"י השף יענקלה שיין ואנו מקווים להמשיך ולהעשיר, לפתוח ולחדש בטעמים נוספים על הדרך המופלאה הזו.
העיצוב את המסעדה עיצב האדריכל ינאי פרישר גוטמן, המעצב מזה כמעט עשור בתי עסק, בתים פרטיים ופרוייקטים יחודיים כך שהמסע הויזואלי בדרך המשי משלים את חווית הטעמים הייחודית של בומביקס מורי. בין הקיר הירוק והעוצמתי עם ראש הבודהה הענק שבמרכזו , דרך השימוש בחומרים היחודיים למדינות המזרח שמעניקים תחושה של יער אסייתי נושם ,האלמנטים היחודיים אשר עוצבו במיוחד למסעדה ע״י ינאי ואף יוצרו בסין מחומרים אוטנטיים , ועד הכלים היחודיים שהגיעו ממדינות שונות על ציר דרך המשי. הכל נעשה על מנת ליצור הרמוניה ייחודית בעלת קווים נקיים ואלגנטיות שמשלימה את החוויה הקולינרית ונותנת תחושה של מסע בין התרבויות והעולמות השונים, מהן הגיעה ההשראה למסעדה כולה.
מסעדה מהממת עם אוכל טעים וברמה….