
לקראת הקיץ עבר להתגורר איתנו בנו מנישואיו הראשונים של בן זוגי שחגג השבוע את יום הולדתו ה15.
יחד עם ההתרגשות והשמחה הגיעה לה ההבנה כי מלאי המזון שעד כה היה במקרר לא יספיק להרבה זמן וכי נצטרך לחדשו בתכיפות גבוהה בהרבה.
"בני נוער אוכלים המון" אמרו לי נשים יודעות דבר וחצי על גידול מתבגרים ואני שבעבר חלקתי את עול הבישול למשפחתי יחד עם בן זוגי מצאתי את עצמי עמלה על מאכלים בכמויות חדשות.
בשלב מסוים הבנתי כי אחד הפתרונות המדהימים לטיפול בריא וחכם לילד הוא באמצעות שלל מתכונים בשילוב טונה סטארקיסט אהובתי משכבר הימים.
כולנו אוהבים טונה (חוץ ממני שבהריון משום מה לא מצליחה להתקרב לכל מה שאי פעם היה בים וגם לא לים עצמו), הילדים פשוט זוללים
הוא גילה את מעדני הלסלט של טונה סטארקיסט ועד מהרה (יותר נכון כשהם נגמרו) התחיל להכין לעצמו מטבלים של טונה עם רטבים שונים וגם בן (6) נהנה מהם!
- ובדיוק מהסיבה הזו החלטתי שמי שיהיה אחראי על הבישולים החדשים והמפתיעים יהיה המתבגר שגם מאוד אוהב לבשל ולנסות דברים חדשים.
- יש גם ארוחות פשוטות ומזינות שהם יכולים להכין לבד כגון פסטה או אורז ברוטב עגבניות עם טונה סטארקיסט מקופסה – מצ"ב מתכונים בהמשך
יתרונותיה של טונה סטארקיסט לבני נוער:
הטונה מתאימה לדרישות המיוחדות בתהליך הגדילה . היא בעל ערך תזונתי גבוה : עשירה בחלבון איכותי קל לעיכול ומהווה מקור מצוין לויטמינים ומינרלים רבים כגון: ויטמין B6, B12, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסלניום עבור כל הגילאים. הטונה מכילה רק 50 מ"ג כולסטרול ב-100 גר' וכמות משמעותית של חומצות השומן אומגה 3.
טונה סטארקיסט בטעמים מאפשרת את הגיוון המומלץ בכל תפריט תזונה. היא אינה דורשת הכנה וכל נער ונערה יכולים להכינם גם כשהאם אינה בבית (במקום להזמין פיצה …)

מתכון לפסטה ברוטב טונה ועגבניות שרי :
מצרכים להכנת 6 מנות
מצרכים:
500 גרם פסטה
1 קופסה טונה סטארקיסט במים או בשמן
300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
1 בצל, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
8 עלי בזיליקום קצוצים דק
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/2כפית מלח
1/2כפית פלפל שחור טרי, גרוס
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן.
מכינים את הרוטב: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את הבזיליקום ומטגנים כשתי דקות. מסננים את הטונה ממים/ שמן ומוסיפים את נתחי הטונה למחבת ומיד לאחר מכן את העגבניות שרי. מבשלים כ-3 דקות ומתבלים במיץ לימון, במלח ובפלפל. מורידים מהאש ומגישים חם.

קציצות טונה אפויות
מצרכים:
כשהן יוצאות חמות מהתנור הן נחטפות כמו לחמניות, אך אפשר לאכול אותן גם קרות: 2 קציצות חצויות בתוך פיתה עם מעט מיונז וחרדל הן ארוחת צהריים משביעה ומזינה.
הקציצות משתלבות בקלות גם בתפריט דל-קלוריות: 70 קלוריות לקציצה אחת בלי פרמזן. כ-80 קלוריות לקציצה אחת עם פרמזן.
ל – 15 קציצות קטנות:
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן, מסוננות.
2 ביצים
2 בצלים בינוניים קלופים (או אחד גדול)
2 גזרים בינוניים קלופים
40 גרם פירורי לחם (ארבע כפות גדושות)
1 כף פטרוזיליה טרייה
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
3 כפיות רוטב סויה
1 כף גדושה של פרמזן מגורד (אופציה)
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, מהירות גבוהה,סכין מתכת.
2. משהים לשעתיים במקרר.
3. בעזרת כפית מניחים עיגולים קטנים ע"ג תבנית שרופדה בנייר אפיה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבת הקציצות.

לזניה עם טונה
מצרכים ל – 6 מנות
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית (110 גרם)– מסוננת ומפוררת ( לשמור את השמן)
1 כוס קישואים מגורדים וסחוטים
100 גרם פטריות טריות חתוכות לאורכן
2 בצלים ירוקים קצוצים
3-4 שיני שום כתוש
1 כף שמן זית (השמן המסונן )
3/4 כוס רוטב פסטה מוכן על בסיס עגבניות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו
11/2 גביע קוטג'
1 ביצה
12 דפי לזניה 2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
להניח את דפי הלזניה בקערה עם מים פושרים. לחמם תנור ל – 190 מעלות צלזיוס.
תערובת אדומה: לחמם במחבת את שמן הזית. להוסיף קישואים, פטריות, בצל ירוק ושום – להקפיץ 3 דקות. להוסיף את הטונה, רוטב הפסטה והבזיליקום ולהביא לרתיחה.
לשמור בצד 4 כפות מהתערובת.
תערובת לבנה: לערבב בקערה קוטג' וביצה.
לסנן את דפי הלזניה. להניח 3 כפות תערובת אדומה בתחתית התבנית עם מעט מים. להניח שכבה של דפי לזניה, עליה שליש מהתערובת האדומה ומעליה שליש מהתערובת הלבנה. לחזור על הפעולה פעמיים נוספות.
לסיים בשכבה של עלי לזניה מרוחה בתערובת האדומה ולפזר מעליה את גבינת הפרמזן.
לאפות כ – 30 דקות.

- לביבות טונה אפויות ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
250 קלוריות למנה (כ-7 מנות: מנה= 3 לביבות + 3 כפות רוטב יוגורט)
מצרכים:
רכיבים (לכ- 20 לביבות):
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה – מסוננות, יש לשמור את השמן
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה
5 כפות קוואקר
2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים להשחמה קלה ב- 2 כפות שמן זית מסונן היטב שנותר מהקופסאות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סילאן
2 גזרים מגוררים בפומפייה דקה
מלח, פלפל
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף
לרוטב יוגורט (כ- 20 כפות):
1 גביע יוגורט 1.5%
1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
2 שיני שום כתושות
כף שמן הזית שנותר מהקופסאות
1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם ( שמיר, עירית, טימין (
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים.
מניחים נייר אפיה על תבנית (אין צורך לשמן).
אוספים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה ומניחים אותן על ניר האפייה.
מכניסים לתנור חם.
אחרי כ – 10-15 דקות הופכים את הלביבות. אופים 10 דקות נוספות.
בזמן שהלביבות בתנור, מערבבים את כל הרכיבים לרוטב היוגורט ומניחים בקערת הגשה.

- פלאפל טונה מופחת קלוריות אפוי
מצרכים (6 מנות):
- קופסת טונה במים
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 2 כפות מיונז קל
- 1/3 כוס גרגירי חומוס מקופסת שימורים או שהושרו במים והתרככו
- 2 ביצים
- קמח לציפוי
- פירורי לחם לציפוי
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
במעבד מזון לערבב חומוס, טונה, בצל ומיונז, ולהקפיא במשך 10 דקות. ליצור כדורי פלאפל, לטבול בקמח, ביצים ופירורי לחם, להניח במגש בתנור שחומם מראש ולאפות ב-250 מעלות במשך 3 דקות, או עד שהכדורים משחימים.
בתיאבון!
לאתר החברה: http://www.starkist.co.il/