• 2 במרץ 2021 מקפידים על שגרת טיפוח אצל ד"ר שנדשטיין
  • 1 במרץ 2021 מתכון – גרנולה ביתית עם KETOIL
  • 1 במרץ 2021 חדש על המדף
  • 28 בפברואר 2021 אבוקדו בשירות הקוסמטיקה
  • 27 בפברואר 2021 איך מונעים ומטפלים בתפרחת חיתולים?
  • 25 בפברואר 2021 בואו לצעדת "ראשוני ים המלח" החמישית
  • 24 בפברואר 2021 "ממלכת הדינוזאורים" מגיעה לאילת
  • 24 בפברואר 2021 ספיישל פורים במהותי עם הסופרת מיריק שניר
  • 23 בפברואר 2021 אוזני המן – כמה מתכונים ומה קונים?
  • 18 בפברואר 2021 חדש על המדף
  • 18 בפברואר 2021 מתכון – פאד תאי טבעוני עם טופו חומוס
  • 17 בפברואר 2021 מתכון בריא – אוזני המן עם קמח כוסמין אורגני
  • 17 בפברואר 2021 מתכון טבעוני – עגבניות ופלפלים ממולאים בקוסקוס
  • 11 בפברואר 2021 הכל זהב עם מסיכת זהב של SR קוסמטיקס – מילה של "אמא נגה"
  • 10 בפברואר 2021 בואו לגן הבוטני לראות את פריחת הדובדבן
  • 8 בפברואר 2021 פרומיס מבטיחה ומקיימת – מילה של "אמא נגה"
  • 8 בפברואר 2021 חדש על המדף
  • 8 בפברואר 2021 מתכונים עם ממרח זעתר – טעים
  • 8 בפברואר 2021 מתכון – בראוניז מתוק/מלוח מעולה!
  • 4 בפברואר 2021 דנה טל הקוסמטיקאית מציעה טיפוח חכם, מודולארי ומינימליסטי
צרו איתנו קשר
  • Facebook
  • YouTube
אמא נגה
  • אוכלים
    • בחוץ
    • בחוץ עם ילדים
    • מבשלים לבד
    • אורגני
    • ללא גלוטן
  • נראים טוב
    • אמא לובשת
    • אבא לובש
    • אמא מטופחת
    • אבא מטופח
    • אקססוריז
    • סטיילינג
    • ילדים לובשים
    • ילדים מטופחים
  • עושים חיים
    • בסרט
    • בתיאטרון
    • מופעים
    • בטיולים
    • ספא
    • תערוכות
    • אירועי ספורט
    • ילדים בסרט
    • ילדים בתיאטרון
    • ילדים במופעים
  • קונים
    • חדש
    • במבצע
    • גאג'טים
    • לאירועים מיוחדים
    • מוסיקה
    • מזון ומשקאות
    • משחקים
    • צעצועים
    • איכות חיים בתנועה
  • מעצבים
    • אומנות
    • לבד
    • לבית
  • בריאים
    • עושים ספורט
    • הריון ולידה
    • רפואה משלימה
    • תרופות סבתא
  • נהנים בבית
    • ילדים רואים טלוויזיה
    • ילדים קוראים
    • ילדים יוצרים
    • לומדים
      • חוגים
      • חוגים לילדים
  • בלוגים
    • הכל יחסי…ם!
    • סיפורים שסיפרתי ל"אמא נגה"
    • הבלוג של שרית
    • זהבי ברגוע
    • מה אני מבינה בחינוך
  • אוכלים
    • בחוץ
    • בחוץ עם ילדים
    • מבשלים לבד
    • אורגני
    • ללא גלוטן
  • נראים טוב
    • אמא לובשת
    • אבא לובש
    • אמא מטופחת
    • אבא מטופח
    • אקססוריז
    • סטיילינג
    • ילדים לובשים
    • ילדים מטופחים
  • עושים חיים
    • בסרט
    • בתיאטרון
    • מופעים
    • בטיולים
    • ספא
    • תערוכות
    • אירועי ספורט
    • ילדים בסרט
    • ילדים בתיאטרון
    • ילדים במופעים
  • קונים
    • חדש
    • במבצע
    • גאג'טים
    • לאירועים מיוחדים
    • מוסיקה
    • מזון ומשקאות
    • משחקים
    • צעצועים
    • איכות חיים בתנועה
  • מעצבים
    • אומנות
    • לבד
    • לבית
  • בריאים
    • עושים ספורט
    • הריון ולידה
    • רפואה משלימה
    • תרופות סבתא
  • נהנים בבית
    • ילדים רואים טלוויזיה
    • ילדים קוראים
    • ילדים יוצרים
    • לומדים
      • חוגים
      • חוגים לילדים
  • בלוגים
    • הכל יחסי…ם!
    • סיפורים שסיפרתי ל"אמא נגה"
    • הבלוג של שרית
    • זהבי ברגוע
    • מה אני מבינה בחינוך
אמא נגה
  • אוכלים
    • בחוץ
    • בחוץ עם ילדים
    • מבשלים לבד
    • אורגני
    • ללא גלוטן
  • נראים טוב
    • אמא לובשת
    • אבא לובש
    • אמא מטופחת
    • אבא מטופח
    • אקססוריז
    • סטיילינג
    • ילדים לובשים
    • ילדים מטופחים
  • עושים חיים
    • בסרט
    • בתיאטרון
    • מופעים
    • בטיולים
    • ספא
    • תערוכות
    • אירועי ספורט
    • ילדים בסרט
    • ילדים בתיאטרון
    • ילדים במופעים
  • קונים
    • חדש
    • במבצע
    • גאג'טים
    • לאירועים מיוחדים
    • מוסיקה
    • מזון ומשקאות
    • משחקים
    • צעצועים
    • איכות חיים בתנועה
  • מעצבים
    • אומנות
    • לבד
    • לבית
  • בריאים
    • עושים ספורט
    • הריון ולידה
    • רפואה משלימה
    • תרופות סבתא
  • נהנים בבית
    • ילדים רואים טלוויזיה
    • ילדים קוראים
    • ילדים יוצרים
    • לומדים
      • חוגים
      • חוגים לילדים
  • בלוגים
    • הכל יחסי…ם!
    • סיפורים שסיפרתי ל"אמא נגה"
    • הבלוג של שרית
    • זהבי ברגוע
    • מה אני מבינה בחינוך
  • אוכלים
    • בחוץ
    • בחוץ עם ילדים
    • מבשלים לבד
    • אורגני
    • ללא גלוטן
  • נראים טוב
    • אמא לובשת
    • אבא לובש
    • אמא מטופחת
    • אבא מטופח
    • אקססוריז
    • סטיילינג
    • ילדים לובשים
    • ילדים מטופחים
  • עושים חיים
    • בסרט
    • בתיאטרון
    • מופעים
    • בטיולים
    • ספא
    • תערוכות
    • אירועי ספורט
    • ילדים בסרט
    • ילדים בתיאטרון
    • ילדים במופעים
  • קונים
    • חדש
    • במבצע
    • גאג'טים
    • לאירועים מיוחדים
    • מוסיקה
    • מזון ומשקאות
    • משחקים
    • צעצועים
    • איכות חיים בתנועה
  • מעצבים
    • אומנות
    • לבד
    • לבית
  • בריאים
    • עושים ספורט
    • הריון ולידה
    • רפואה משלימה
    • תרופות סבתא
  • נהנים בבית
    • ילדים רואים טלוויזיה
    • ילדים קוראים
    • ילדים יוצרים
    • לומדים
      • חוגים
      • חוגים לילדים
  • בלוגים
    • הכל יחסי…ם!
    • סיפורים שסיפרתי ל"אמא נגה"
    • הבלוג של שרית
    • זהבי ברגוע
    • מה אני מבינה בחינוך
ראשי » ילדים » כל מה שרצית לדעת על שמן הזית הישראלי

כל מה שרצית לדעת על שמן הזית הישראלי

נגה רוזנברג 12 בינואר 2014 0:00 תגובה אחת

בסקר נמצא כי 93% מהישראלים משתמשים בשמן זית, 74% מעדיפים שמן זית ישראלי ורק 60% מצהירים שהם משתמשים בשמן זית באופן יומיומי. מדוע שמן הזית חשוב לבריאותנו וטעים כל כך?

בסקר נמצא כי 93% מהישראלים משתמשים בשמן זית, 74% מעדיפים שמן זית ישראלי ורק 60% מצהירים שהם משתמשים בשמן זית באופן יומיומי. מדוע שמן הזית חשוב לבריאותנו וטעים כל כך?

מאת : דני בר

הכל מתחיל בזיתים...
הכל מתחיל בזיתים…

ענף הזית במועצת הצמחים מרכז את פעילות גידול עצי הזית, אצירת השמן ושיווק שמן זית איכותי ומבוקר.

בישראל מגדלים 340,000 דונם של מטעי זיתים, מתוכם 250,000 דונם בגידול בעל, כלומר ללא השקייה ועוד 75,000 דונם מטעי שלחין מושקים המיועדים לשמן. כמו כן יש עוד 15,000 דונם זיתים למאכל.

בשנת 2013 נמסקו כ – 100,000 טון זיתים מהם נעצרו כ – 20,000 טון שמן זית. כמות שמן הזית שיובאה לישראל היא כ – 2,000 טון.

בארץ מגדלים כ – 15 זני זיתים. זני המאכל העיקריים הם מנזנילו, סנטה, ונובו ואילו זני השמן רבים יותר כאשר הזנים המובילים הם: סורי, ברנע, קורוניקי, פיקואל, פישולין, קורוטינה ועוד.

בישראל כיום 156 משווקי שמן זית. יצרנית ומשווקת שמן הזית הגדולה בישראל היא "יד מרדכי" מקבוצת שטראוס. יש לציין שרוב משווקי השמן הגדולים בישראל, עוסקים גם בייבוא שמן זית אריזתו ושווק השמן הן ברשתות השיווק הגדולות והן בערוצי הפצה אחרים.  על פי נתוני ענף הזית במועצת הצמחים, בין המשווקים הגדולים המקפידים על שמן זית ישראלי בלבד נמנים מותגי שמן הזית שמן גשור, מסיק מגל, משק ג'השאן, חלוצה, אליעד, משק אחיה, משק סבא חביב, שמן המאה, עץ השדה, אוליה ודרך השמן.

מבחר שמנים
מבחר שמנים

ענף הזית במועצת הצמחים, ערך באמצעות חברת רותם TRI  מחקרים, סקר אשר בחן את אפיוני הצריכה ומעמדו של שמן הזית הישראלי בשוק. מהסקר עולה כי 93% מהאוכלוסייה במדינת ישראל משתמשים בשמן זית וכ- 60% מהם משתמשים בשמן זית באופן יומיומי. כמו כן, כשלושה רבעים מהאוכלוסייה מעדיפים שמן זית ישראלי על פני השמן המיובא.

מרבית הנשאלים השיבו ששני הגורמים המשמעותיים ביותר בבחירת שמן זית הם איכותו והמצאות תו האיכות של ענף הזית במועצת הצמחים, אשר מעניק להם ביטחון באשר לטיב המוצר.

אז מה יש בו בשמן הזית שכל כך חשוב לגופנו ? האם זה רק הטעם ?

שמן זית הוא אחד החומרים הבריאים ביותר של הטבע. עוד בימי קדם השתמשו בשמן הזית לסוגי ריפוי שונים, בעיקר לריפוי פצעים וכוויות  ולריכוך העור. בימינו נוספה לרשימת מעלותיו של שמן הזית גם סגולתו להלחם בכולסטרול. בנוסף, שמן זית מפעיל את הפרשת ההורמונים מהמרה והלבלב באופן הרבה יותר טבעי מתרופות מרשם. כתוצאה מכך, הוא מפחית את הסיכויים להיווצרות אבני מרה. חוקרים רפואיים מצאו ששמן זית גם מספק יתרונות מדהימים בריפוי ומניעת סרטן המעי הגס, וכן מנקה, מרכך, מחדש וסך את כלי הדם, הורידים והעורקים ובכך מונע התקפי לב ושבץ.

עמלי חביב מסיקה, דיאטנית ראשית של קבוצת שטראוס פורשת לפנינו כמה עובדות מה בין שמן זית לתזונה בריאה. האמנם שמן זית באמת בריא ?

שמן זית
שמן זית
  1. לשמן הזית סגולות רפואיות מגוונות ומוכחות והוא אחד המקורות המעולים לחומצות שומן חד בלתי רוויות המצויות בו יותר מכל שמן צמחי אחר. המושג "חומצות שמן חד בלתי רוויות" נשמע מורכב, אבל כדאי לזכור שהן מבצעות פעולה כפולה- הן מפחיתות את הכולסטרול ה"רע"- LDL ומעודדות הגדלת רמת ה-HDL (הכולסטרול "הטוב"). שמן הזית מעניק  אנרגיה רבה לגוף, מהווה בסיס חשוב לתהליכים הביולוגים בגוף ומסייע לקליטת הוויטמינים החיוניים.
  2. מהי הצריכה המומלצת ליום ? הכמות המומלצת לצריכה יומית היא 25 סמ"ק. ה-FDA האמריקאי ממליץ על צריכה יומית כזו (3-4 כפות) להקטנת הסיכוי למחלות לב שונות.
  3. מה לגבי טיגון ובישול ? בניגוד לדעה הרווחת, בבישול וטיגון קצר, שמן זית כתית מעולה נחשב יציב הודות להרכבו הייחודי ולכן הוא עדיף על פני שמנים אחרים. שפים ובשלנים חובבים משתמשים בשמן זית לטיגון קל ו"חצי עמוק" (שניצלים) וגם לאפייה מלוחה.
  4. האם ניתן לבדוק את איכות שמן הזית בבדיקה ביתית במקרר ? לא, הרכבי חומצות השומן השונים בין הזנים השונים גורמת לשמני זית שונים לקפוא בטמפרטורות שונות. על כן "מבחן המקרר הביתי" – אינו מהימן. בדיקות לקביעת איכות שמן זית הינן בדיקות מורכבות, ולכן הדרך היחידה לבדוק טוהר שמן זית הינה במעבדות המוסמכות לכך.
  5. שמן הזית עשיר בויטמינים רבים וחשובים. כך למשל שמן הזית מומלץ לנשים הרות ומניקות בשל כמות ניכרת של ויטמין E וחומצה אולאית, חומרים המצויים גם בחלב האם ומסייעים בבניית העצמות והשלד. יתרה מזו, בעזרת הויטמינים שבו, שמן הזית מעכב את הזדקנות העור.

מה עוד חשוב לדעת על זיתים ושמן הזית

מילון מושגים של "זיתא" ומשווקי שמן נוספים מבאר לנו מושגי יסוד שחשוב לנו לדעת.

  • מה זה כתית ? שמן זית מסוג כתית מופק בתהליך שנקרא כבישה קרה. הכבישה הינו תהליך מכני בו מופרד השמן משאר חלקי הזית, ללא התערבות כימית וללא הוספת חומרים בטמפרטורה הנמוכה מ-35 מעלות ( להבדיל מהדרך בה מופקים מרבית שמני הצמחים כמו שמן תירס וסויה ). בתהליך זה השמן שומר על כל הערכים התזונתיים שלו.
  • מה ההבדל בין כתית לכתית מעולה ? כתית מעולה הינה הרמה הגבוהה ביותר והיא מאפיינת שמן זית בעל חמיצות (אחוז חומצות השומן החופשיות ) נמוכה מ-0.8% ושלא נמצאו בו פגמי טעם, כפי שמוגדר בתקן שמן הזית העולמי (יש דבר כזה !). בשמן זית כתית חמיצות גבוהה יותר ( בין 0.8% ל- 2% ) ועלולים להיות פגמים בטעם (טעם לוואי/ריח).
  • מהם הגורמים המשפיעים על איכות השמן ? תנאים טופוגרפיים ( טרואר ), תנאי הגידול של כרמי הזיתים, בשלות הזית, שיטת המסיק, הזמן שעובר מהמסיק ועד להפקת השמן, תהליך ההפקה ואחסון השמן.
  • צבע השמן אינו מעיד על איכותו ! ! !  שמן זית כהה אינו בהכרח טוב יותר משמן זית בצבע בהיר והפוך. זו גם הסיבה לכך שטעימת שמן זית מקצועית מתבצעת בכוס כחולה המונעת מהעין להבחין בצבעו של השמן.
  • איך ניתן לשמור על איכות השמן שקנינו ? על מנת לשמור על השמן יש להימנע ממגע עם חמצן, אור וחום. ההמלצה היא לאחסן את השמן במקום קריר ואפל, בבקבוק זכוכית כהה או פח צר וגבוה.
  • תאריך תפוגה – בניגוד ליין, שמשתבח עם הזמן, שמן זית מגיע לשיאו ארבעה עד חמישה חודשים ממועד הייצור שלו. התקופה המומלצת לשימוש בשמן היא עד שנתיים מיום הכנתו, לא יותר.
  • זנים– בישראל מגדלים 15 זני-זית שונים ורובם מיועדים ומתאימים לשמן.
    1. ברנע –זן ישראלי בעל איכות שמן גבוהה, טעמו חזק מאד ומיוחד, בעל ארומה דומיננטית ריח פירותי ועשבוני חזק.
    2. סורי – זן הזית הארץ-ישראלי הקלאסי. הזן הסורי הוא ותיק ביותר והוא מגיע מעצים עתיקים שגילם נאמד מעל אלף שנים ומוצאו מאזור העיר צור ומשם שמו צורי שהשתבש לסורי. זהו זית המקדים להבשיל ונמסק בתחילת העונה כשהוא בשל בצבע ובטעם ונמצא אז במלוא טעמיו הפירותיים.
    3. פישולין– עשיר מאוד בטעם, בעל מרירות אופיינת וחריפות בולטת. מאוד פירותי וניתן למצוא בטעמו רמזים לעשבי תיבול כגון זעתר וטימין, זית ירוק ואפילו דבש. נחשב לשמן בעל ערכי בריאות גבוהים עקב כמות גדולה של נוגדי חמצון (פוליפנולים) שהוא מכיל.
    4. קורטינה– זן שמקורו באיטליה. חזק המסתגל בקלות לאזורי גידול שונים. השמן בעל טעם דומיננטי. מאופיין בריחות של זית ירוק ורענן, פלפל ירוק ועשבים. בעל סיומת חריפה ומודגשת. בעל אחוז גבוה מאוד של נוגדי חימצון וחומצה אולאית, ויש המשתמשים בו אפילו כתוסף מזון בשל כך.
    5. קורנייקי – מקורו בכריתים שביוון. שמן זית זה מאוזן בטעמיו, משלב חריפות ומרירות במידה ובעל ארומה עשבונית חזקה.
    6. ארבקינה – ארביקנה הוא זן זיתים שמקורו בא"י והובא לאנדלוסיה במאה ה-17 על ידי הדוכס דה מדינצ'לי (Ducado de Medinaceli). כיום זהו הזן הבולט ביותר בקטלוניה, ספרד. הזן גדל גם באראגון ובאנדלוסיה שבספרד וכן בארגנטינה, צ'ילה, אוסטרליה וקליפורניה. למרות שפרי הזית קטן הוא משמש גם למאכל ולפירותיו העגולים צורה הדומה לדובדבנים.
    7. פיקואל – זן ספרדי. טעמו מתקתק ובעל חריפות נעימה, ארומה פירותית ומרקם חמאתי.
    8. לצ'ינו – זן איטלקי. טעמו אגוזי ומיוחד, בעל ארומה ייחודית ונעימה.
    9. נבלי–   הזן העיקרי בהרי שומרון ומוצאו ארץ ישראלי. מקור השם הוא נבלוס שהוא שיבוש שמה של העיר שכם בתקופה הרומאית "ניאופוליס".
      שמן זית של יד מרדכי
      שמן זית

ראשון המסיק

השמן הראשון המופק ומשווק בעונה, המוכר בזכות הטריות וטעמו הדומיננטי. לשמן ארומה מיוחדת, והוא לרוב בעל טעם עז של פרי הזית ומאופיין בסמיכות ועכירות.

בתחרות שנערכה ע"י ענף הזית במועצת הצמחים ניגשו 39 שמנים, אשר עברו בדיקות מעבדה כימיות לבדיקת איכותם ותקינותם של השמנים. השמנים שעברו את בדיקות המעבדה, הגיעו לפאנל של 24 טועמי שמן זית מומחים, אשר בחנו ודירגו כל אחד מהשמנים לפי פרמטרים של ריח, צבע וטעם.

השמנים בתחרות, חולקו ל-3 קטגוריות עפ"י היקף הפעילות, ותוצאות התחרות השנה היו:

  • היקף שיווק קטן ( יצרן המייצר עד 5 טון שמן זית בשנה )

מקום ראשון "סנדיאנת הגליל", מקום שני "חמיאל" ומקום שלישי "טרסה".

  • היקף שיווק בינוני ( יצרן המשווק בין 5 טון שמן זית ועד 25 טון )

מקום ראשון "טבע גב-אשוש", מקום שני "משק הילמן" ומקום שלישי "בקעת גינוסר".

  • היקף שיווק גדול ( יצרן המייצר למעלה מ 25 טון שמן זית )

מקום ראשון "מסיק מגל", מקום שני "גד"ש העמק" ומקום שלישי "ארץ גשור".

איזה שמן זית לקנות ?

שמן זית יש לקנות ממקור מהימן וידוע בין אם זה בסופרמרקט ובין אם זה ישירות מבית הבד. יש לדאוג שהשמן צעיר (על פי תאריך התפוגה הרשום עליו) ובאריזה נכונה (בשום אופן לא בבקבוק או מיכל פלסטיק).

מומלץ לנסות לטעום את השמן ולרכוש שמן שהופק מזן המתאים לצרכים שלהם מיועד השמן ועל פי הטעם האישי. בתי בד ומגדלים קטנים ובינוניים מציינים על הבקבוק את זן הזית ולכל זן יש טעם ושימושים המתאימים לו כפי שמצויין לעיל.

משווקי השמן הגדולים יצאו עם סדרות של בלנד שמותאם לשימושים והדגשי טעם שונים.

לסיכום, טעמתי מעט ממגוון השמנים המצויים השנה למכירה על ידי בתי-בד ומשווקים שמוכרים לי וידועים במהימנותם. וזה מה שחוויתי:

כרמי גולן  ( http://www.carmeygolan.co.il/ )

ברנע – ארומה של דשא עוצמתית ולא מרפה. טעם מר ועוצמתי שלא מרפה.

ארבקינה – ארומה מורגשת של חריפות ומרירות המסתתרים מאחורי עשבוניות נעימה. טעמים של אדמה וחריפות נמהלים במעט מרירות נעימה.

קורנייקי – ארומה של דשא לאחר קציצתו. משחק מאוזן של חריפות ומרירות בחלל הלוע.

פיקואל – ארומה פירותית ומעט מתוקה. טעם מתעגל בחלל הפה של מתקתקות נגיעות של מרירות הנמהלת בחריפות שנמוגה מהר.

מסיק קיבוץ מגל  (http://www.masik.co.il/ )

פיקואל – שמן בעל ריח פירותי כיפי ואף מעט מתקתק. בטעם נעים עגול מתקתק וכמעט ללא מרירות ומעט חריפות שנמוגה מהר.

קורטינה – ארומה פירותית נוטה לריח שקדים. טעם מריר קלות ומעט חריפות של פלפל שחור.

ASSI עמק המעיינות  (http://www.assioliveoil.co.il/ )

ברנע – ארומה של חלקת דשא קצוץ. עצמת טעם של חריפות ומרירות שעולים יחד ומרפים לאט.

קורטינה – ארומה פירותית עם מעט פלפל ירוק. בטעם מורגשת מרירות קלילה ויותר חריפות של פלפל שחור וטחון.

קורנייקי – ריח של שדה עגבניות ושל דשא. טעם חריף שמשאיר שובל מרירות בפה. נמוג לאט.

בלנד – ארומה קלילה ומרעננת של פרי נשירים. חריף בעדינות ומרירות כמעט לא מורגשת.

ארץ גשור  (http://www.eretz-gshur.co.il/ )

לצ'ינו – ארומה וריח מעט אגוזי וקצת אדמה לחה. טעם עדין עם קמצוץ של חריפות ובלי מרירות כלל.

סורי – ארומה עשבונית מתפרצת וקצרה. טעם מר ועוצמתי שנשאר לאורך זמן בפה.

קורינייקי – ארומה עדינה ומתעתעת בין דשא לרסק עגבניות. מרירות וחריפות מאוזנים.

ג'השאן

סורי- ארומה חזקה הממלאת את חלל האף והלועה עם מעט חריפות כבר בריח. טעם עשבוני עם הרבה עגבניה. כבר בהתחלה מורגשת חריפות אפיינית שמיד יורדת לרמה נעימה ולאורך זמן. מרירות אופיינית מורגשת לאורך זמן.

נבלי- הוא שמן מאד ארומתי ופירותיות דומיננטית. בעל חריפות נעימה ולא תוקפנית.

זיתא  כנען כתית מעולה  (http://www.zetaoliveoil.co.il/pia.php )

בלנד המורכב מהזנים ברנע ופיקואל. ארומה מתפרצת של דשא קצוץ ומעט עגבניות. טעם פירותי שמזכיר פירות נשירים. מרירות וחריפות המתעתעים ומתחלפים בחלל הפה עד שנמוגים.

הארטישוק של נועם

ברנע כתית מעולה

שמן עצמתי עם ארומה קלה שנמוגה מיד. חריפות קלה אפיינית ועשבוניות מרעננת שנשארת לאורך זמן.

יד מרדכי- סדרת עוצמות הטעם:

סדרת בלנדים קבועים של יד-מרדכי, המגיעים ב-3 דרגות של עוצמת טעם על מנת שכל אחד ימצא את השמן הטעים לו לכל שימוש, בין אם לתיבול ובין אם לטיגון או אפיה.

  • שמן זית כתית מעולה עדין 1- עדין מאד עם ארומה חלשה ועשבונית במעט.
  • שמן זית כתית מעולה קלאסי 2- ארומה פרחונית נעימה ושעם מעט מתוק וללא חריפות כמעט.
  • שמן זית כתית מעולה חזק 3- ארומה עשבונית קלילה. טעם מעט חריף שנמוג לאט מבלי לצרוב בגרון.

יד מרדכי- סדרת שמני הזית המתובלים:

  • שמן זית לתיבול אישי קלאסי/ חזק- ארומה עצמתית עם חריפות פירותית דומיננטית.
  • שמן זית כתית מעולה עם שום ורוזמרין- שמן המוכן לתיבול לאוהבי השום שמורגש היטב.
  • שמן זית כתית מעולה עם לימון וליים- שמן עם נגיעות של חמיצות המגיע מהלימון ומלווה בחריפות קלה.
ראשון המסיק שמן זית שמן זית כתית

נגה רוזנברג |להציג את כל הפוסטים של נגה רוזנברג


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה יתום הגב 15 באפריל 2018 בשעה 16:54

    רשימה מעודכנת של יצרני שמן זית מופיעה באתר שמן זית מקומי

השארת תגובה

ביטול

אמא נוגה מחלקת מתנות
יומן פעילות
חנות
בלוגים
צרו איתי קשר

    שם מלא

    אימייל

    טלפון

    ניווט מהיר
    • אמא נגה
    • אודותנו
    • צור קשר
    • החנות של אמא נגה
    • פעילות השבוע בפייסבוק
    • אבא ממאדים
    עקבו אחריי גם בפייסבוק
    https://www.facebook.com/אמא-נגה-מגזין-אינטרנטי-בנושאי-ילדים-והורים-בכל-התחומים-170698076322449
    שקוף.מדיה בניה וקידום אתרי חדשות ומגזינים
    כל הזכויות על התוכן באתר זה שמורות לאמא נגה 2016
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסט
    • הקטן טקסט
    • גווני אפור
    • ניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכה
    • רקע בהיר
    • הדגשת קישורים
    • פונט קריא
    • איפוס