אחת מארוחות הבוקר הטובות ביותר שסיקרתי וככזו מחכה גם לאחד/אחת מכם ארוחת בופה כזו במתנה!
כמעט שנה מאז נולד גורי שלי ומעטות הפעמים שבהן יכולתי ליהנות כך בארוחת בוקר עם חברה טובה.
בספונטניות יחסית החלטנו לנסוע יחד לקופינאס שבשרון בפתח היישוב צור משה שהוקם כישוב חומה ומגדל וזה ניכר מיד בכניסה אליו ולהפתעתי והתרגשותי ממשיך במקום עצמו.
יצויין כי מאוד נעים להגיע למקום עם חניה צמודה בשפע שלמרות שאמצע השבוע היו בה לא מעט רכבים אך בכל זאת ניתן למצוא חניה בקלות ויש גם המון חניה גם מחוץ לה ברחוב עצמו כך שאני משערת לעצמי שגם בשעות אחה"צ ובימי שישי או שבת כשעמוס הרבה יותר, אין בעיית חניה וזה כבר נפלא.
בכניסה למקום, מרגישים שמדובר במקום אחר.
חדר שלם ששמר את הארכיטקטורה ההיסטורית ומכניס לאווירה מספר את סיפורו של המקום. שהוקם על יסודות מאפיה שהייתה במקום בשנות ה-50 ושם לעצמו למטרה לשמר את ההיסטוריה המקומית גם שם המסעדה קרוי על שמו של משה קופינאס 1981-1924 רופא יהודי ציוני ששימש ציר סלוניקי בפרלמנט היווני שהגה רעיון להקים מושבה של יהודי יוון בישראל וגם גייס תרומות שהספיקו כמעט להקמתו ולאחר מותו ב-1937 השלימה הפדרציה היוונית את שארית הכסף לצורך הגשמת חלומו. וכך בעצם הוקמה צור משה על שמו. ובעלי המקום מתושבי המושבה אף הוסיפו את שם המשפחה למסעדה וקבעו את צביונה כמסעדה ים תיכונית. מאחורי החיבור הערכי והקולינרי עומדים שלושה שותפים – יואב רפאלי יליד צור משה והיזם והמנהל בפועל של המסעדה, , ירון שנבל השף בוגר בית הספר הגבוה "פרנץ' קולינרי" שבניו-יורק שמנצח על התפריט ועידו רונן.
ועכשיו אחרי שמילאנו את הראש הגיע הזמן גם למלא את הבטן- ויש הרבה במה!
אחד מהייחודים המקסימים במקום הוא הבופה רחב הידיים המוגש בכל יום עד לשעה 12 ומציע מבחר משתנה של סלטים גבינות מטבלים דגים ולחמים- כולל פוקאצות טריות מהטאבון בימי שישי. אני טעמתי בהתחלה בקטנה מהסלט הירוק ומסלט טבולה ולא יכולתי להפסיק.

גורי שלי וגם יונית חברתי התענגו על אנטיפסטי ויונית לא הפסיקה לשבת את העשייה וכמובן את הטעמים- גור הצביע בשפתיים ולא השאיר שום דבר.
את הביצים והשתייה הגישו לנו בנפרד ואני שבדרך כלל מאוד סובלת מאי התאמה בין מה שביקשתי לבין מה שמתקבל בכל הנוגע למידת העשייה של הביצים ביקשתי ביצת עין נוזלית וקיבלתי אותה בדיוק כמו שרציתי.
בקיצור רק דברים טובים יש לי לומר וההחלטה לחזור עם המשפחות וכמובן שוב יחד התקבלה פה אחד.
המקום מקסים ונעים. המבחר בבופה ובתפריטים מאוד נרחב, כולל בתפריט הטבעוני.
האוכל בבופה עשוי ממרכיבים מאוד טריים. כאמור
האנטי פסטי היה מעולה! לא מיובש בתנור וללא עומס מיותר של תבלינים.
מורגש שיש תשומת לב לדיוק בתבלינים וברכיבים שבאוכל.
המחיר ראוי לכזה סגנון ובאופן כללי בהצצה בתפריט גם שאר המחירים בהחלט ראויים לכמויות לאיכות וכמובן לטעמים ולמבחר המגוון. השירות מצוין וגם העובדה כי בחדר הפרטי השקוף שממוקם בתוך המסעדה התקיימה ישיבת מנהלים פרטית לא שמעו כלום והייתה תחושת פרטיות נהדרת.
נהניתי במיוחד לראות שאני לא היחידה עם עגלה ולא הייתי חייבת לשבת בחוץ. ישבנו באזור הספות וגם לי וגם לגור זו הייתה חוויה משותפת טובה.
מחיר ארוחת הבופה:
ביצים לבחירה: חביתה, מקושקשת, עין
תוספות ללא תשלום: בצל, פטריות ועשבי תיבול | תוספות בתשלום: פטה – 4 ₪ / פפרוני – 7 ₪ / חזה אווז – 8 ₪
עשית חשק… נראה כמו המקום המושלם
עברנו לאיזור השרון לפני חודשיים אני בהריון מתקדם אשמח להתפנק ולפנק את בעלי בארוחת בוקר זוגית כדי להכיר את הסביבה הקרובה 🙂
סתם כי בא לי להתפנק בארוחת בוקר.
לא צריך הרבה סיבות לזה…