לכבוד חג פורים – מציעה הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י", לגוון את החג עם אוזני המן ומאפים מלוחים במילויים מפתיעים.

הטחנות הגדולות של א"י בחיפה מציגים מוצר ייחודי של הטחנה קמח לחם מלא 100% . הקמח נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישי סוגי חיטה מובחרים. הקמח מועשר בגלוטן, חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" המייצבת את הבצק ותורמת למאפה גבוה ואוורירי.
לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה, העשיר בסיבים תזונתיים. הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.
קמח לחם מלא 100% נמכר באריזת נייר רגילה ובאריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי.
מתכון לאוזני המן מקמח לחם מלא 100% במלית גבינות, בזיליקום ופלפלים קלויים
אפייה: 35-30 אוזני המן, תנור מחומם ל-180 מעלות
לבצק
500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1+1/2 כפות) שמרים יבשים
20 גרם (1 כף) סוכר
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
260-240 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
15 גרם (1 כף) מלח
למלית
250 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת
250 גרם גבינה לבנה 9%
20 גרם (2 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי בזיליקום גדולים, קצוצים דק
1 ביצה
מלח ופלפל לבן

אופן הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (1 כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 1 דקה.
לשים עוד 7-5 דקות לקבלת בצק רך ונעים, לא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים.
מעבירים למשטח נקי, לשים את הבצק כמה פעמים ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.
אופן הכנת המלית
מגרדים את גבינת הפטה לתוך קערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים אם צריך.
אופן ההרכבה
מוציאים את הבצק שתפח מהקערה וטופחים עליו קלות להוצאת האוויר.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים כל חלק לעובי של כ-3/4 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים במרכז כל עיגול כפית של מלית פלפלים וגבינות.
מקפלים את העיגול ליצירת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמעט סולת. מברישים את האוזניים בחלמון ביצה ומכניסים להקפאה ל-30 דקות לפחות ועד שבועיים.
מוציאים מהמקפיא ואופים 12-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מומלץ להגיש חם.