הבאנו לפניכם מתכון מעניין של שוק אווז ברוטב תפוזים. לא מנה שיגרתית ויכולה בהחלט לשדרג את שולחן החג. המתכון באדיבות השף יוסי אסרף. (המלצה שלנו, להגיש על מצע אורז לבן)
המצרכים הדרושים לאווז ולרוטב:

4 שוקי אווז
200 גר' רכז תפוזים
150 גר' סוכר
500 מל' ציר בקר
תפוז אחד חתוך לפרוסות
1 מקל קינמון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפות גדושות של קורנפלור מדולל ב-100 מל' מים פושרים
הוראות הכנה:
צולים את האווז על רשת, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות (מתחת לרשת חובה לשים תבנית שתאגור את כל הנוזלים והשומן)
מחממים בסיר את הסוכר למשך 5 דקות
מוסיפים את רכז התפוזים, ציר הבקר ושאר התבלינים ומביאים עד רתיחה של 10 דקות לפחות
מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי ערבוב לקשירת הרוטב
אחרי הצלייה מסדרים את האווז בתבנית ויוצקים את הרוטב על האווז. על כל חתיכה מניחים פרוסת תפוז
מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף ומהדקים היטב
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כשעה וחצי (מומלץ להניח בתחתית התנור תבנים עם מים להוספת אדים)
המצרכים הדרושים לרטטוי:
1 קישוא חתוך לקוביות
1 חציל קטן חתוך לקוביות
2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
צרור טימין קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מערבבים את כל הירקות והתבלינים בקערה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות
שף יוסי אסרף, מלון "אירוס המדבר" ירוחם
האם מרגישים את הטעם של התפוזים והאווז יוצא עסיסי? האם אין צורך בהשריעה מוקדמת של האווז?
תודה
היי אידה,
מרגישים את טעם התפוזים. יש גם רכז תפוזים וגם פרי.
אין צורך בהשרייה והאווז יוצא עסיסי (השתדלי לא לאפות יותר מידי, שלא יתייבש)
בהצלחה