אנחנו הישראלים אוהבים ‘על האש’ ולכן לא ייתכן שנחגוג את יום העצמאות בלי מנגל. השנה נחגוג בבית 🙂 קבלו הצעה למתכון קל וטעים של שישליק פרגיות בשום, נענע וסומק שלא תפסיקו לאכול…
מתכון ל-5 מנות
המצרכים הדרושים –
- שיני שום קלופות (מראש שום שלם)
- 8 גבעולי נענע טריים
- 1 כף גדושה סומק
- מיץ מ-2 לימונים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 1 ק”ג פרגיות (ירך עוף מפורק)
מה עושים?
- קוצצים דק את שיני השום ומעבירים לקערה.
- מפרידים את עלי הנענע ומוסיפים אל הקערה יחד עם הסומק.
- יוצקים על הכל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- חותכים את העוף לנתחים בגודל אחיד ומסירים עודפי שומן וגידים. מעבירים את הנתחים אל המשרה ומעסים אותם בעזרת הידיים במשך כדקה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה או למשך לילה שלם.
- משחילים את הנתחים על גבי שיפודים וצולים על גריל ביתי או במחבת פסים על הגז. מגישים עם עגבניות צלויות, טחינה טובה ופיתה טרייה.
המתכון באדיבות – עוף טוב.
טיפ טוב של עוף טוב:
- לקבלת שיפודים חגיגיים- השחילו עגבניות שרי בצבעים שונים, בין נתחי הפרגית על השיפוד.
- צרבו את הפיתות על מחבת לוהט להעשרת טעם הגריל.
יום עצמאות שמח ובתיאבון