"אם רק ארצה, אני אוכל" ספרה הראשון של חן לב שכתבה ואיירה את כולו מניירות צבעוניים. ספר העוסק בחלומות גדולים של ילדים. אהבנו 🙂 מילה של "אמא נגה".

"אם רק ארצה, אני אוכל", ספרה הראשון של חן לב – אמנית ומאיירת בוגרת בצלאל, מהווה יצירת אמנות בפני עצמה. הספר הוא שיר הלל לדמיון, לילדים, מבוגרים וכל מי שאוהב לחלום.
"אִם רַק אֶרְצֶה, אֲנִי יָכוֹל לִשְׂחוֹת בַּשָּׁמַיִם.
אִם רַק אֶרְצֶה, אֲנִי יָכוֹל לֶאֱכֹל סְפָּגֵטִי מִתַּחַת לַמַּיִם."
ספר על חלומות גדולים לפני השינה.
אהבתי את הספר, ספר על חלומות האומר… תחלמו, אם תרצו – תצליחו. כל האיורים בספר מורכבים ממגזרות נייר בלבד, מעשה ידיה של חן. כל איור מורכב מעשרות ואף מאות גזרי נייר בשלל צבעים. האיורים הצבעוניים מגרים את הדמיון אצל ילדים ומבוגרים בכל הגילאים ומעודדים לפתח את הדמיון בשיחה, חלום או ביצירה משלהם. ממליצה בחום 🙂 מילה של "אמא נגה".

חן, חובבת ספרי ילדים מושבעת, מספרת על חלומה להוציא ספר ילדים ייחודי בעל ערך מוסף. "מאז שלקחתי שיעורי איור ספרי ילדים במסגרת הלימודים, חלמתי להוציא ספר בעצמי. ספרי ילדים מרוממים את רוחי, בצבעוניותם ובסיפור התמציתי שמייצר חוויה כוללת. אני רוצה שהספר שלי יעודד ילדים ומבוגרים בכל גיל ליצור ולהביע את עצמם". חן שואבת את ההשראה לעבודתה מציירים אימפרסיוניסטים הידועים בטכניקה הכתמית בעבודתם, כמו קלוד מונה ומאנימציית "סטופ-מושן" של גזרי נייר.
ומה לגבי ספרי ילדים אהובים?
"למרות שאני מאוד אוהבת לרכוש ספרי ילדים בחו"ל, הספרים האהובים עלי הם ספרי הילדים הישראלים – שאיתם גדלתי. יש בישראל סופרים וסופרות נפלאים, כמו אורית ברגמן, רינת הופר וגלעד סליקטר. כמו כן, אני אוהבת מאוד את איוריהם של לנה גוברמן, ליאורה גרוסמן, עינת צרפתי ואביאל בסיל."
"אם רק ארצה, אני אוכל", 22 עמודים, הוצאת אוריון. מחיר לצרכן: 50 ₪ .
להשיג ברשתות הספרים.