סרט חדש עולה לאקרנים "סארו – הדרך הביתה" וואו… אין לי ספק שהסרט יהיה מועמד חזק לפרס האוסקר. מילה של "אמא נגה".

מאת : שרית כץ.
"סארו" הוא סרט דרמה המבוסס על סיפור אמיתי. סארו, שפירוש השם הוא אריה בשפה הבנגלית, הוא ילד בן 5 שגדל במשפחה קשת יום בכפר נידח בהודו, עם אם, אח מבוגר יותר ואחות תינוקת.
בלילה אחד, אחיו לוקח אותו לתחנוניו לעבודה לילית, וכשהוא נרדם אחיו מניחו על ספסל בתחנת הרכבת. סארו מתעורר נכנס לקרון, וכשהוא נרדם שוב, הרכבת כבר נוסעת למרחקים, לקצה האחר של הודו. סארו מגיע לאזור שהשפה המדוברת בה היא הינדית, ואין הוא מבין דבר. העלילה עוקבת אחר תלאות הילד הקטן הנלחם על הישרדות פשוטה.
הסרט מצביע על ילדים עזובים בגילאים שונים שחיים ברחובות מאיימים של מבוגרים בעולם ללא רחמים. סארו, נמצא לבסוף על ידי עובר אורח, והוא מובל לבית ילדים, שהעזובה שולטת בה. רוצה הגורל, וסארו נלקח לאימוץ על ידי זוג הורים מאוסטרליה והוא טס אליהם. הזוג, מגדל את הילד בבית חם ואוהב. כעבור 20 שנים, בהיות סארו סטודנט הוא פוגש באיזה ערב חברתי , הודים שלומדים עימו.

עולמו מתהפך עליו, והגעגועים למוצאו, ואימו מוציאים אותו כמעט מדעתו. הזכרון מהיכן בא מתעתע בו כל העת, ולבסוף כעבור 5 שנים, הוא מוצא את אשר חיפש ומגיע לכפר הולדתו ופוגש את אימו לאחר 25 שנים.
הסרט, מעביר את הצופה בכל נבכי העלילה, שהתרחשה במציאות, באופן חד עם כניסה לתוך הנשמה. חשתי בעצב אמיתי, כשסארו הקטן הולך לאיבוד, חשתי במתח בלתי פוסק כשהוא נמלט מפדופילים, חשתי חמלה בהיותו רעב, וחשתי בפחד בהיותו ילד קטן לבד בעולם, וחשתי בשמחה כשהוא נאהב על ידי משפחתו המאמצת החדשה. הבימאי השכיל להביא לאורך כל הסרט, את התחושות ולהכיל אותן בצופים. זהו סיפור חיים מרגש ונוגע ללב, שהובא בהחלט לכדי ביטוי מלא בסרט. בנוסף, המשחק מעולה והנופים בסרט עוצרי נשימה.
אל תחמיצו !!! לכו לצפות !!!! מילה של "אמא נגה".

שחקנים: דב פאטל, רוני מארה, ניקול קידמן
בימוי: גארט דייויס
תסריט: סארו ברירלי, לארי בוטרוז, לוק דיוויס
הפקה: איאן קנינג, אנג'י פילדר, אמיל שרמן
צילום: גרג פרייזר
ז'אנר: דרמת הרפתקאות
אורך הסרט: 120 דקות
ארה"ב/אוסטרליה 2016
בבתי הקולנוע החל מ- 1/12/16