מתכון – סלט עדשים חם

יום העצמאות קרב ובא ועימו הארוחה הבשרית המסורתית . מה ניתן להכין כתוספת כדי שתהיה לנו ארוחה מלאה וחגיגית? קבלו מתכון קל ומושלם לארוחה קלה, משביעה ומלאת בריאות, סלט עדשים חם! 

סלט עדשים חם (צילום: אפיק גבאי)
סלט עדשים חם (צילום: אפיק גבאי)

מצרכים:

  • 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית לתיבול הדלעת
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסה עדשים ירוקות מסוננת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס שקדים קלויים

ההכנה:

  • מערבבים את קוביות הדלעת עם שמן זית ומעט מלח וצולים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה, למשך 20 דקות עד שהן משחימות.
  • במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל קצוץ, מערבבים מוסיפים את העדשים ואת קוביות הדלעת ומערבבים.
  • מוסיפים רוטב סויה, מלח, פלפל, כמון וחומץ בלסמי, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
  • מסירים מהאש, מגישים עם שקדים קלויים מעל.

המתכון באדיבות מאסטר שף.

כתיבת תגובה