מתכון – פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים

ביום העצמאות הזה, הפארקים יוותרו שוממים והמוני בית ישראל יישארו בבתים ויציינו את יום חגינו במסגרת המשפחה הגרעינית המצומצמת. אבל, זו עדיין לא סיבה לוותר על המנגל המסורתי שאנחנו כל כך אוהבים. קבלו מתכון נהדר שישתלב היטב בתפריט המנגל הביתי שלכם: פיתה סטייק פרגית עם ירקות צלויים

עוף טוב - פיתה סטייק פרגיות (צילום נמרוד סונדרס)
עוף טוב – פיתה סטייק פרגיות (צילום נמרוד סונדרס)

מצרכים להכנת 3 מנות:
לפרגית:

  • 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט (עובי 1 ס”מ, מבקשים מהקצב) וחתוכה גס
  • כף תערובת קייג’ון (פפריקה, חרדל, טימין ועוד – ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות

לירקות הקלויים:

  • 3 פלפלים (אפשר בצבעים שונים)
  • 1 חציל גדול, חתוך לעיגולים בעובי 1 ס”מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לפיתה:

  • 3 פיתות
  • 3-4 כפות שמן זית

להגשה:

  • טחינה ביתית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה גס

אופן הכנה:

  1. מתחילים בירקות: חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה. מניחים בקערה יחד עם פרוסות החציל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. צולים על מנגל ביתי או מחבת פסים במשך 4-5 דקות מכל צד עד התרככות, או לחלופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ- 20 דקות או עד ריכוך.
  2. ממשיכים עם הפיתות: פותחים את הפיתות לרוחבן לקבלת שני עיגולים. משמנים כל עיגול וקולים על המנגל/ מחבת פסים במשך דקה עד הזהבה קלה.
  3. מכינים את הפרגית: מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג’ון, המלח והפלפל. מניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שהנתחים יכוסו בה מכל צדדיהם.
  4. מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול וצורבים אותן על מנגל/ מחבת פסים לוהט במשך כ- 3 דקות מכל צד עד לקבלת סימני צריבה יפים.
  5. מרכיבים את המנות: מסדרים על חצאי הפיתות הקלויים מהחצילים והפלפלים. מעל מניחים את הפרגית. מוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ומגישים. ניתן להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.

טיפ טוב :

  • בתום צליית הפרגיות, הניחו את חצאי הפיתות לקלייה קלה נוספת על המחבת כדי שיספגו את טעמי הפרגית שנותרו במחבת.
  • הוסיפו לטחינה מעט שמיר, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים – טעמה של הטחינה משתלב מצויין עם הרעננות של צמחי התבלין הארץ ישראליים.

יום עצמאות שמח ובתיאבון
המתכון והטיפים באדיבות עוף טוב

כתיבת תגובה