אוכלים ונהנים בפסטיבל האוכל של מטה יהודה

שוב חוזר אלינו פסטיבל האוכל של מטה יהודה, מסורת של 14 שנה בסימן 50 שנה להיווסדה של מטה יהודה ויתקיים עד ה –  29/3. בהחלט שווה ביקור מילה של “אמא נגה”.

בראנץ' ביד השמונה (צילום: נגה רוזנברג)
בראנץ’ ביד השמונה (צילום: נגה רוזנברג)

מועצה אזורית מטה יהודה מאגדת בתוכה 57 יישובים (המועצה בעלת מספר היישובים הגדול ביותר בישראל), הכוללים מושבים, קיבוצים, יישובים קהילתיים, יישובים ערביים, חוות חקלאיות, יישוב יהודי ערבי משותף (ייחודי בארץ) ומנזרים. שטחה כ-520,000 דונם, מהמועצות הגדולות בישראל המשתרעת מירושלים במזרח לכיוון השפלה במערב. בשטח המועצה פארקים ויערות מהיפים במדינת ישראל. חבל ארץ ירוק עם נופים מכוסי פריחת רקפות, תורמוסים וכלניות, לצד מטעי זיתים כסופים, עצי שקד פורחים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים. בקיצור, זוהי חגיגה של טבע מתפרץ, אירוח אתני ואותנטי עם מאכלים וטעמים כפריים. באזור זה משובצים גם מנזרים וכנסיות, חוות צאן ויקבים ועשרות בשלנים המציעים מגוון עשיר של מאכלי עדות, אוכל אשכנזי, מרוקאי, טוניסאי, גיאורגי, תימני, איטלקי, פרסי, הודי, עירקי, כורדי, ערבי מה לא… חגיגה אמיתית והכל נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ.

הפסטיבל מציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות, אשר במרכזן האוכל הכפרי העונתי, ונותן ביטוי למגוון המרתק של מטבחים ביתיים איכותיים, חושף מסורות קולינאריות עדתיות ומסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי האזור.

פסטיבל האוכל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות – אוכל אתני בבתים, גבינות משובחות, תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, סדנאות, שוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק בליווי נופים ירוקים ופארקים פורחים. במהלך הפסטיבל יתקיימו מפגשים קולינאריים לצד סדנאות בישול משפחתיות, היכרות עם מבשלות הבירה ואירוע אמנים מארחים שיציגו עבודות אמנות וחפצי נוי.

בראנץ' ביד השמונה (צילום: נגה רוזנברג)
בראנץ’ ביד השמונה (צילום: נגה רוזנברג)

ליבו של הפסטיבל הוא חוויית אירוח יוצאת דופן בביתם של הבשלנים המקומיים, שפותחים את ביתם וליבם ומגישים מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחה ולעדה. האורחים יושבים בבית המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפוריהם ויוצרים קשר מרגש המתובל בתבלינים שאין להשיגם באף חנות. במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים – המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, ההודי, העיראקי, הקוצ’יני, הארגנטינאי ועוד.

בין המקומות המציעים אוכל משובח נמצא מלון כפרי יד השמונה בישוב יד השמונה.

המקום מציע בראנץ’ עשיר בימי שישי. ארוחת הבראנץ’ של יד השמונה הינה אחת מסמלי הדגל של היישוב ושמה הולך לפניה. הארוחה מתקיימת בימי שישי מהשעה 9:30-13:00.

בתפריט מבחר לחמים מסורתיים הנאפים בתנור מיוחד ומצטיינים בטעם ובארומה, ביניהם מיני באגט צרפתי, בייגלה ירושלמי, לחם טאבון ירושלמי ועוד. בר סלטים עשיר הכולל סלט עלי ארוגולה עם תפו”א ורוטב חרדל צרפתי, סלט פלפלים קלויים בתיבול בלסמי ועלי ריחן, סלט קייצי עם פירות העונה ועלי תרד ועוד.

בתפריט שקשוקות שונות ואומלטים, סוגים שונים של פסטה (לזניה חצילים, ניוקי תפו”א עם עשבי תיבול ועגבניות שרי, ספגטי ברוטב פמודרה ועוד) עמדת דגים מגוונת הכוללת בצק עלים ממולא בסלמון, גבינת שמנת ועלי ריחן, גרבלקס סלומון, מטיאס, מקרל והרינג; עמדת ממולאים ומאפים עשירה, גבינות רכות ועשירות על בוצ’ר (צפתית, עמק, פרמז’ן ,מוצרלה, פיקורינו, פטה, מוצרלה מעושנת קוביות גבינה בולגרית בשמן זית ופלפלים מעושנים, רוקפור, צ’דר, תום וחמאות בטעמים שונים).

וכמובן מגוון עצום של קינוחים, הכוללים עמדת מוזלי, עוגות, ביניהן: סופלה שוקולד שטרודל תפוחי עץ בלינצ’ס גבינה מתוק מבחר עוגות, מבחר סוגי פאי גבינה, מאפי בוקר ומיצים טבעיים, שתייה חמה ופירות חתוכים.

יש לציין כי אין במקום תעודת כשרות, אך מרכיבי האוכל והספקים כשרים.

המחיר:  95 שקלים לאדם.  לילד 70 ₪.

לאורחי המלון בימי חמישי בלילה, הבראנץ` ניתן בחינם כארוחת הבוקר בין השעות 09:00-10:00.

המלצה שלנו, בואו ללילה בין חמישי לשישי במחיר של 430 ₪ ללילה לזוג. המחיר כולל את הבראנץ’ המדהים והמשובח.

עוד בפסטיבל,

זהורית מ"מאכלי ננה" (צילום: נגה רוזנברג)
זהורית מ”מאכלי ננה” (צילום: נגה רוזנברג)

בישוב שריגים ליאון יש מטבח כורדי של זהורית מאכלי ננה

עלי גפן ממולאים, עלי כרוב ממולאים, חיטה גרוסה ברוטב דלעת וחצילים, קובה במרק צח וגרגירי חומוס ועוד מנות מרהיבות מהמטבח הכורדי מעשה ידיה של סבתא רחל.

שישי 10:00-15:00

אוכל מוכן הביתה בתאום מראש

אוכל לקבוצות בשטח כל השנה

052-2407232 zukitahr@gmail.com

בקיבוץ גת נמצא יקב מסעדה/לה טרה פרומסה

סנדרו ואירית פלגריני מארחים ביקב בוטיק מטופח ומשלבים את המטבח הקוצ’יני  עם המטבח האיטלקי לארוחות משובחות ומיוחדות. ביקב יינות מזנים ייחודיים בעלי אופי איטלקי.

חמישי 19:00-22:00 , שישי 12:00-16:00, 19:00-22:00 , שבת 12:00-17:00

פתוח כל השנה בסופי השבוע בתיאום מראש.

במהלך השבוע לקבוצות מ 10 איש בתאום מראש.

050-5684775 ,laterrapromessa@bezeqint.net.il

בקיבוץ צרעה יש את מבשלת שמשון

מבשלת בוטיק המייצרת מגוון רחב של בירות ייחודיות כגון: London .Stout,I.P.A,Belgian Ale,Blonde Ale,Christmas Ale,Witbier,ESB,Porter, וסיידר תפוחים.

ליאון סלומון  , Brew-master , שף במקצועו מגיש לצד הבירות פלטת גבינות, מרק בצל בלחמניה, דג מלוח, שקשוקה.

  בערבי חמישי יתקיימו מופעים.

בימי ראשון עד שישי 11:00-16:00, שישי שבת 11:00-15:00 בתיאום מראש

054-7755948 leonsolomon@gmail.com

בכניסה למושב נחם נמצא משק חביביאן

משק חביביאן (צילום: נגה רוזנברג)
משק חביביאן (צילום: נגה רוזנברג)

בין ערוגות הירק שוכן שוק ירקות אורגני ייחודי, הזדמנות לפגוש אותם הכי קרוב למקור. קולורבי סגול, גזר סגול, אפונת גינה טרייה, עגבניות שרי, ירקות עלים, ברוקולי, כרובית ועוד ועוד. לקטוף ולאכול.ניתן לקטוף לא רק בבוקר, אלא במשך כל היום.  יש להם משלוחים מערד עד רעננה. (בכניסה למושב נחם מצד ימין לפני המועצה).

המקום פתוח בימי חמישי בין 10-18 ימי שישי בין 9-14

בימים ראשון-שישי בתיאום מראש.

050-7412360 meshek@havivian.co.il

בעין נקובה נמצא הבית של סלווה

מטבח ערבי אותנטי ג’אג’ מחשי באורז צנובר וקשיו, מקלובה, מנסף, כיסוני גבינת כבשים וזעתר, סינייה, שפע של סלטים ומבחר בשרים על האש מבושלים  בידה האמונה של סלווה. יש אפשרות לשבת בחוץ או בתוך המבנה.

המקום פתוח כל ימות השבוע כולל שבת 10:00-19:30

054-3373652  054-3355353

במושב צפרירים נמצא “נקודת מוצא”

בצד האחורי של מושב צפרירים, סמוך לכביש 38, ולא רחוק מעמק האלה, בתוך המבנה של ‘גלריית קקאדו’ המקסימה נמצאת ‘נקודת מוצא’. אפשר להגיע דרך המושב, או להיכנס בכביש הגישה של פארק עדולם המתחיל בסמוך לצומת גבעת ישעיהו. במקום ניתן לשכור אופניים בגדלים שונים ולכל הגילאים (כולל ילדים) וליהנות משלל אפשרויות: טיול אופניים רגוע, סיור או טיול רגלי, רכיבה באחד הסינגלים, או טיול משפחות. כמו כן, תוכלו לקבל מידע על מסלולים, נקודות מעניינות בדרך, ואטרקציות תיירותיות נוספות שאפשר להגיע אליהן רכובים.

אין כמו שפלת יהודה לטיול אופניים. מצד אחד לא מישורי מדי, ומצד שני לא הררי מדי. ובתוך שפלת יהודה, חבל עדולם הוא המרחב הפסטורלי שבתוכו נקודת מוצא ממוקמת. כדאי מאד ליצור קשר עם אורי מ’נקודת מוצא’, ולשמוע איך ניתן לשדרג את חווית הביקור באזור. אורי טישלר טלפון: 052-3866544

Uri.tishler@nekudat_motsa.co.il

www.nekudat_motsa.co.il

ואם אתם כבר כאן, במושב צפרירים ב’נקודת מוצא’ כדאי שתבקרו בגלריה “קקאדו”.

קקאדו- שפה של אמנות ועיצוב המבוססת על אובייקטים שימושיים בחיי היום יום המבוצעים ומצוירים במלאכת וציור היד.

קקאדו נוסדה ב 1990 ע”י הזוג אהרון ורעות שחר. רעות, אמנית רב תחומית, פעילה בתחומי האמנות הפלסטית, העיצוב והמוזיקה. אהרון, נגר אמן, מורה לטכניקת אלכסנדר ומורה דרך. יחד הם יצרו במשך השנים קולקציה רחבה של מוצרים ייחודיים המשלבים עיצוב פונקציונאלי עם אמנות. כל מוצר עובר ציפוי לכה בטכנולוגיה גבוהה, מה שמאפשר לו עמידות לאורך שנים. רעות יוצרת פריטים המשלבים פונקציונאליות עם עיצוב וציור ידני אחד לאחד. בקולקציה משולבים שט
יחי קיר אמנותיים, רהיטים פיסוליים, ואזות ומיכלים מפוסלים, פמוטים, ציפורים, ואובייקטים שונים תלת מימדיים לתלייה ולתצוגה. כל תהליך היצירה מתבצע על ידי רעות שחר בעצמה  וקבוצת אסיסטנטים מומחים העובדים איתה בשילוב תואם. במשך השנים נוצרה שפה רחבה ומבחר רב של תוצרים המרכיבים כיום את הבסיס לקולקציית קקאדו המתחדשת באופן תדיר, ביניהם כמה מוצרי פטנט נושאי פרסים. כיום קקאדו נחשבת למותג ישראלי מוערך והמוצרים נמכרים הן בישראל והן בחו”ל בחנויות ובגלריות.

הסטודיו והגלריה הגדולה נמצאים בישראל, ב”חרבת מדרס” הממקום בשמורת הטבע הייחודית עדולם, אשר במושב צפרירים- עמק האלה, ומארח קבוצות מבקרים שוחרי אמנות ותלמידים מהארץ ומחו”ל ובגלריה אפשר להנות מתצוגה רחבה של המוצרים, תערוכות מתחלפות, מפגש עם האמנים וסדנאות אטרקטיביות בתחומים שונים המשלבים בין ערכי סביבה וטבע לבין אמנות.

לפרטים נוספים http://www.kakadu.co.il/index.php

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה. לפרטים נוספים באתר: www.tour-yehuda.org.il, 8108*

ובדף ה- הלב הירוק תיירות מטה יהודה.