Euro , יורו מחבלות אירופה, מביאה לישראל את הגבינות ומוצרי החלב של מיטב המחלבות המובילות באירופה, הכירו גבינות מיושנות EZINE מחלב צאן, עיזים ובקר, קצת על שילוב בין גבינות ויין ובדיקת המועצה הישראלית לצרכנות לחג השבועות – איפה נמצא את סל הגבינות הזול ביותר ומה משתלם- מקרר או מעדנייה? וקבלו גם כמה מתכונים מעניינים.
Euro מחלבות אירופה משיקה לרגל חג שבועות, שהוא חגיגה מושלמת עבור חובבי הקולינריה החלבית, שנהנים מחגיגת מאכלים עשירים ומגוונים, סדרת גבינות מלוחות ומיושנות ממחוז אזין-בירת הגבינות הלבנות של טורקיה, הידועה בגבינות הלבנות והמלוחות האיכותיות שלה. הסדרה החדשה כוללת גבינות לבנות מיושנות ומלוחות בסגנון פטה יוונית, העשויות חלב כבשים, עיזים ובקר. הסדרה החדשה מצטרפת למגוון מוצרי האיכות של החברה, המתאימים לשלל מאכלים חלביים לחג הקרוב.
הסדרה החדשה כוללת גבינות לבנות מיושנות ומלוחות בסגנון פטה יוונית, העשויות חלב כבשים, עיזים ובקר. הגבינות בעלות מרקם עשיר וחלבי.
גבינות האזין הטורקיות, הנעשות בהתאם למסורת המקומית הייחודית, כוללות טעם עשיר ומלא סידן, הודות לתכולת החלב הגבוהה בהן, ביחס לפטה היוונית. בנוסף, תזונת הצאן והבקר באיזור מועשרת בתימין, שמעניק גם הוא טעם ייחודי לגבינות.
הגבינות מיושנות למשך 8-11 חודשים ומוגנות בחותמת מקור PDO האיכותית של האיחוד האירופאי.
סדרת הגבינות החדשה מצטרפת לשלל ההיצע של יורו מחבלות אירופה, המביאה לישראל את הגבינות ומוצרי החלב של מיטב המחלבות המובילות באירופה, המוצעות למכירה במחירים המשתלמים ביותר. מילה של “אמא נגה”.
אז, מה כדאי לדעת לפני קניית גבינה? בכל פעם שקונים יותר גבינה ממה שצריך “לאותו ערב”, עולה השאלה איך שומרים ומאחסנים אותה בבית. לכך יש כמה כללים פשוטים, אבל קודם כל – איך בכלל קונים גבינה? איך לבדוק אם היא עדיין במצב טוב, או האם דרגת הבשלות שלה היא הדרגה הנכונה?
פרמזן: אין הבדל בין הגבינות הארוזות כמשולשים בוואקום, וגבינות שנחתכות מגלגלי גבינה, במשקל. להפך: הגבינות בוואקום שומרות טוב יותר על הלחות שלהן ועל הארומות.
גבינות קשות מאוד – פרמזן, למשל, גרוייר או דומות להן – צריך לראות שאינן יבשות: שטח הפנים שלהם צריך להיות שלם, ללא חריצים, למשל, וצריכה להיות להן מעט גמישות. גבינות אלה לא מתיישנות היטב מחוץ למחלבה (עד 3 שנים), מי שמוכר לכם פרמזן “מיושנת שבע שנים” מוכר לכם סחורה ישנה, ולא גבינה מתיישנת…
ומה בדבר ריחות? צבעים? לכל גבינה הריחות והטעמים האופייניים לה. זה מה שמבדיל ביניהן, בסופו של דבר. לאחר תקופת זמן, גבינות מסוימות – בעיקר גבינות “עובש”, אך לא רק – מפתחות ארומות חזקות יותר.
גם מבחינת צבעים, גבינות משתנות. צבעיהן מתכהים: לבן הופך צהבהב, וצהוב הופך ענבר וחום. בגבינות קשות שונות אפשר לראות גבישי סוכר חלב מתגבשים, נוצצים ומבריקים. אלה הם סימנים טובים, שאם הם מופיעים בגבינות הנכונות, הם ערובה לאיכות ולדרגת ההתיישנות. מצד שני, חלק מהגבינות מוציאות ומפרישות את שומן החלב, הן מקבלות ברק של שומן. בעבור זמן זה, הגבינה מתייבשת.
איזה גבינות הכי מתאימות לשלב עם הפסטה: הגבינות הבאות מתאימות מאוד לשילוב עם פסטה – כל אחת בדרכה. מומלץ להוסיף לרטבים, לגרר מעל או להקרים. פונטינה ,טעמים אדמתיים, ניתכת מצוין. פרמזן, מוסיפה מליחות, מתיקות, עוקצניות ומרקם. חובה לרביולי! גורגונזולה, מליחות, חריפות, ארומות וגוף. פקורינו, כל הסוגים מצוינים לגרור. נסו אותה עם חצילים שרופים. מעדן.
איזה גבינה מומלצת עם יין ומה מומלץ? בשידוך בין יין וגבינה חפשו טעמים משלימים או ניגודיים, בלי שהאחד ישתלט על טעמו של השני. גבינות לבנות, עדינות, חמצמצות , יינות לבנים יבשים כמו סוביניון בלאן. גבינות עדינות, יינות אדומים פירותיים – לדוגמא שיראז אוסטרלי או פינוטז’ דרום אפריקאי. גבינות חזקות או מיושנות , יינות אדומים כבדים מצרפת – מאזור בורדו ובורגנדי או ספרד – ריוחה , ואיטליה – קיאנטי קלאסיקה רזרבה. גבינות כחולות , לבנים או רוזה מתוקים (יינות קינוח כמו מוסקט, יינות חצי יבשים כמו גוורצטרמינר או ריזלינג גרמני ) גבינות עיזים , יינות ארומטיים לבנים צעירים – כמו סוביניון בלאן או אדומים צעירים כגון יינות קוט דה רון. גבינות כבשים , לפי טעמן. בדרך כלל הן תהינה עדינות יותר מגבינות העיזים ויתחברו להן יינות שרדונה עדינים או יינות מבעבעים קלים.
(באדיבות רשת טיב טעם)
בדיקת המועצה הישראלית לצרכנות לחג השבועות – איפה נמצא את סל הגבינות הזול ביותר ומה משתלם- מקרר או מעדנייה?
בשבוע הבא נציין את חג השבועות, החג האחרון בלוח השנה. לקראת חג הגבינות, והכנת ארוחת החג, המועצה לצרכנות בדקה במקררים – סל הכולל 130 מוצרי גבינה ומוצרים לחג (בשלל הקטגוריות) . הבדיקה נערכה על בסיס נתונים המתקבלים מפרייסז. ליווי סטטיסטי – ד”ר אור כץ המכללה האקדמית אשקלון. המחירים הם נתוני ממוצע כולל מבצעים, ללא מבצעי אשראי.
דירוג הרשתות (הבדיקה נערכה ב 15/5/23 בשעה 10:05 )
למרות מבצעי החג (המחירים זולים יותר מאשר בתחילת השנה, אך יקרים מבשנה שעברה) לא הכול במבצע- גבינות כמו סקי שעלתה ב 30% , ומוצרי שופרסל שגם עלו ביותר מ 30% . כמו בכל בדיקה יש פערים בלתי נתפסים בין הרשתות על אותם המוצרים בדיוק.
ההפרש בין הרשתות: 35% 696 ₪
עליה ממוצעת של 7.4% ממחירי אותו הסל בשנה שעברה
המועצה לצרכנות: “מדובר בממצאים מקוממים. יש עליות מחירים בכל הסקאלה, כשבחלק מהמוצרים שנבדקו נרשמה עליה גבוהה הרבה יותר מעליית המדד. מדובר בעליות מחירים קיצוניות במיוחד. עליה במחירי מוצרים בודדים שהביקוש קשיח שאין לה שום הסבר כלכלי”
עליות מחירים יוצאות דופן:
- גבינה מגורדת- 17%
- צהובה במשקל: 10%*
- עלייה של 13 % בגבינה לבנה
- עלייה של 9% בקממבר, צ’דר, מוצרלה
- התייקרות גדולה של 33% בגבינת גאודה
- סקי של שטראוס- עליה של 30%
- גבינות המותג של שופרסל- עליה של 33%
- גבינות נטו- עלייה של 10%
- טרה- עלייה של 9%
- גד- 8%
- תנובה (למעט גבינות נפוליאון) עלייה של 9%
*שימו לב- אותה גבינה בגוש או מגורדת קיים פער.
מתכון פסטה אלי אוליו בסיר אחד –
מתכון סלט פסטה, סלקים וגבינה כחולה –