'גוסטינו' בית איטלקי משובח ברמת ישי

נוסעים לצפון? ממליצה לכם לעצור ברמת ישי ולהיכנס ל”גוסטינו” – מסעדה איטלקית חדשה עם טאבון עצים ענק במרכזה. מבטיחה לכם שלא תתאכזבו. מילה של “אמא נגה”. 

גוסטינו
גוסטינו

השבוע, לקחתי יום חופש. קצת לברוח מהשיגרה. אספתי את חברתי ונסענו לצפון. כמה צפון? הצפנו לנהריה ישבנו לקפה ואווירה בפינגווין, איך לא, מוסד קולינארי משנות ה- 40, משם למעלות, למה? יש שם קונדיטוריה מעולה ‘ממתקי יאסר מדאח’ ואם כבר אנחנו בסביבה אז… נכנסים להביא עוגות הביתה.
בדרך חזרה קיבלנו המלצה חמה מידיד טוב שלי שפסק “… נגה, אסור לך לוותר על מסעדה איטלקית מצויינת ‘גוסטינו’ ברמת ישי. שאלה אחת הייתה לי, המסעדה כשרה? התשובה הייתה לא…” וזהו, הספיק לנו. בדרך חזרה עצרנו ברמת ישי ב’גוסטינו’ – בית איטלקי לארוחה.
הטבון בגוסטינו
הטבון בגוסטינו

רמת ישי ידועה כאחד ממרכזי הקולינריה של הצפון, עם לא מעט מסעדות ידועות, בהן מבלים תושבי העמק והגליל, חיפה והקריות וכן תיירים ומטיילים רבים המגיעים לאזור. מסתבר, שממש בימים אלה מצטרפת מסעדה חדשה בשם ‘גוסטינו’ – טעם באיטלקית, עם תפריט המבוסס כולו על מנות ידועות מארץ המגף.
בעלי המסעדה הם אמנון ישכיל ואיתי אדוני. השניים, תושבי העמק, מגיעים מתחום האוכל, זאת לאחר שבמשך 17 שנים ניהלו בתי קפה באזור מגוריהם.
מסעדת ‘גוסטינו’ שוכנת ברח’ הצפצפה ברמת ישי, במקום שבו שכנה מסעדת ‘אדלה’.
על הבר בגוסטינו
על הבר בגוסטינו

למסעדה בר גדול ומרשים שבתוכו נמצא הלב הפועם של המקום- טאבון עצים ענק, שבו נאפים הפיצות ושאר הבצקים לעיני הסועדים.
עיצוב המסעדה מאוד מזמין ומחולק לארבעה אזורים שונים. לאלו המעדיפים לשבת בחוץ – חצר קטנה עם גינה מטופחת ושמשיות, אלו הרוצים את המזגן אך עדיין ליהנות מאור השמש ייהנו ממרפסת רחבה ומוארת, חלל המסעדה הפנימי והמעוצב כולל גם בר ישיבה גדול.
המקום מושקע, נאה מאד ואסטטי. אהבנו את החצר האינטימית וישבנו במרפסת הנעימה ובממוזגת.
סלט גוסטינו
סלט גוסטינו

את פנינו  קיבל איתי אדוני שסיפר לנו שמי שאחראי על התפריט והיועץ הקולינרי של המסעדה, הוא השף לאון אלקלעי, המלווה את צוות המטבח באופן צמוד. איתי שיתף אותנו ואמר שאלקלעי בנה את התפריט, מושפע בעיקר מאזור דרום איטליה,שם משתמשים המון בעגבניות כמובן, פלפל חריף, אנשובי וצלפים. הפסטות ומרבית חומרי הגלם איטלקיים, אבל ישנה כמובן גם השפעה של האזור בו נמצאת המסעדה – אזור העמק והגליל ובהתאם שילבנו חומרי גלם מקומיים ברוח איטלקית.
מעיון בתפריט גילינו שהמנה היקרה ביותר מחירה כ- 68 ש”ח בלבד.
גוסטיניו קארפצ'יו א-לה רומנה
גוסטיניו קארפצ’יו א-לה רומנה

בחרנו למנה ראשונה סלט גוסטינו המורכב מחסה אמריקאית,אגסים, ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי, בצל סגול, גבינה כחולה, צימוקים, אגוזי מלך ורוטב גבינה כחולה (48 ש”ח) סלט מרענן חסה פריכה והשילוב של גבינה כחולה ואגסים פשוט נפלא.
עוד הזמנו קארפצ’יו א-לה רומנה – ארטישוק צלוי מוגש עם רוטב יוגורט וצ’ילי, שקדים קלויים ופרמג’יאנו (32 ש”ח),
גוסטיניו מחבת שרימפס
גוסטיניו מחבת שרימפס

פונקנו בקריספי כרובית, כשמה כן היא פריכה עם ציפוי דק של פירורי לחם עדינים. כמה פשוט ככה טעים. לא וויתרנו על מחבט  השרימפס עם שמן זית, חמאה, עגבניות שרי, יין לבן, שום ופטרוזיליה.
במסעדה איטלקית חייבים לאכול פיצה הספייסי פפרוני הייתה פשוט מושלמת בצק פיצה דק דק פריך ומענג עם עם פפרוני עגל, מוצרלה, קונפי שום, רוטב עגבניות ורוקט (64 ש”ח) . הפיצה, שרה לנו באוזן, היא הייתה פריכה ומתפצפצת ללא שומן בתחתיתה והיא פשוט שרה לנו באיטלקית, ככה בשקט באוזן.
גוסטיניו פיצה משובחת
גוסטיניו פיצה משובחת

למנה עיקרית הזמנו לינגווני פרוטי די מארה עם שרימפס וקלמארי מוקפץ בשום, צ’ילי, עגבניות שרי צלויות ופטרוזיליה (68 ₪). המלצרית נגשה ופינקה אותנו בפרמזן טרי ומגורד… הרוטב היה מופלא 🙂 ממש ליטף את הפסטה כמו קטיפה. כן, פשוט התענגנו.
עוד מנות שבתפריט ניתן למצוא ראגו נפוליטנה- פפדרלה עם בשר מפורק עד העצם בבישול ארוך, עגבניות, בצל, ציר בקר, חמאה ויין (68 ₪); רביולי גבינת עיזים- רביולי במילוי גבינת עיזים וריקוטה ברוטב חמאה ומרווה (62 ₪); טורטליני בקר מפורק- במילוי בשר עגל וחמאת עגבניות (68 ₪); ניוקי ערמונים ברוטב שמנת ערמונים ונגיעות שמן כמהין (62 ₪) ועוד…
עוד פרמזן? גוסטיניו פסטה
עוד פרמזן? גוסטיניו פסטה

ותפריט הפיצות כולל בין היתר פוטנסקה- רוטב עגבניות, מוצרלה, טונה, אנשובי, בצל סגול, צלפים, עגבניות שרי, צ’ילי טרי, זיתי קלמטה ועלי בזילקום (62 ₪) פיצה פרוטי די מארה- רוטב עגבניות, מוצרלה, שרימפס, קלמארי וצ’ילי (62 ₪); פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, שמרי בירה, זוקיני, ארטישוק איטלקי, זיתי קלמטה ועלי רוקט (58 ₪); קרצופו ביאנקה עם מוצרלה, ארטישוק איטלקי, זיתי קלמטה, בצל סגול, עלי רוקט ופרמג’יאנו (58 ₪).
בתפריט הקינוחים, המוכנים במקום- טירמיסו; פיצה/פוקצ’ה עם בננות מקורמלות וגלידה; עוגת גבינת מסקרפונה ועוגת שוקולד. איתי עוד סיפר לנו שבקרוב מתוכננות גם ארוחות בוקר בסגנון איטלקי.
 גוסטיניו - מילה של "אמא נגה"
גוסטיניו – מילה של “אמא נגה”

לסיכום – גוסטינו – טעמים איטלקיים מגישה אוכל איטלקי משובח וחוויה מתנגנת בפה של קריספיות בצלילים טעימים.

ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

כדאי לכם לדעת שיש במקום פסטה ללא גלוטן המנה מלווה בכל רוטב שתבחרו מהתפריט.
מנות עסקיות: בימים א’-ה’ בשעות 12:00-17:00 בהנחה של 15% על כל התפריט
המסעדה פתוחה עד 22:30 ועד אחרון הלקוחות.
גוסטינו טעמים איטלקיים (לא כשר) כתובת: רחוב הצפצפה רמת ישי