פסטה 🙂 מי לא אוהב? שיקום! הפסטה היא כבר מזמן אחד המאכלים הפופולריים בעולם ולכן לא מפתיע שהיא זכתה ליום חג משלה שנחגג בכל העולם ב- 25 באוקטובר. לכבוד יום הפסטה יצאנו למסע היסטורי בעקבות המאכל האהוב קריאה טעימה!
פסטה (באיטלקית-בצק) היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי. היא כוללת למעלה מ- 600 צורות, הנקראות על פי התיאור שלהן. ספגטי-באיטלקית: חוט דק, לינגוויני: לשונות קטנות, פטוצ’יני: סרטים דקים, קונצ’ליוני: צדפות, פרפרלה-פרפרים וכד’…
לפני מספר שנים, גילו ארכאולוגים בסין תגלית מרעישה- כד מלא באטריות משנת 2000 לפני הספירה. האטריות העבשות הובילו את החוקרים למסקנה כי מקור הפסטה הוא דווקא בסין. המיתוס הידוע מספר כי מרקו פולו הוא שגילה את האטריות בסין ולקח אותן עמו לאיטליה. המיתוס רומנטי אך לא מדויק. כלים לייצור פסטה נמצאו באיטליה כבר מהמאה ה-1 לספירה, הרבה לפני שמרקו פולו הגיע לסין וכנראה הגיעו מסין על ידי סוחרים בדרך המשי.
האיטלקים שידרגו את הכנת הפסטה ואף יצרו תורה של “מותר ואסור” בהכנת פסטה. עוד תגלית איטלקית היא המצאת בן זוגה של הפסטה- רוטב העגבניות המפורסם. הרוטב הומצא בשנת 1790 על ידי שף איטלקי בשם לפרנצ’סקו לאונרדי והמצאת הרוטב הובילה להמצאה חשובה לא פחות- המזלג בעל שלוש השיניים. עד אז אכלו אנשי האצולה את הפסטה עם הידיים.
המכונות הראשונות לייצור המוני של פסטה הומצאו באיטליה בעיירה סן רמו משם התפשטו לכל העולם. “כיום, טכנולוגיות ייצור הפסטה התפתחו ומאפשרות לכל חובבי הבישול לייצר פסטה ביתית מקמח ומים” מספרת מיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת סולתם.“הכנת הפסטה היא פעילות מהנה ומגבשת לכל המשפחה וטעמה משובח יותר, היום אנו רואים כלים ייחודיים במטבח שהתאימו עצמם לחובבי הפסטה ומיועדים להכנתה”.
אז איך חוגגים את יום הפסטה? באכילת פסטה! ואל תחששו – זה לא יפגע לכם בשמירה על המשקל. כוהנת הבריאות חלי ממן מסבירה: “לפסטה נוצרה תדמית של מאכל משמין, אך זה לא מדוייק. 100 גרם פסטה מכיל 130 קלוריות בלבד ומנת פסטה יכולה לשמש כמנת פחמימה יומית. עם זאת, חשוב להקפיד בבחירת הרוטב ולאכול בכמות מאוזנת”.
אז איך חוגגים? תכינו לכם ארוחת פסטה, כל אחד עם הרוטב שהוא אוהב ואם תרצו לקבל חוויה אותנטית במיוחד- טוסו לאיטליה, כמוני 🙂 שם כל יום הוא יום הפסטה. ואגלה לכם סוד… לפני כחודש חזרתי מטיול באיטליה ומה הבאתי? נכון בדיוק מה שאתם חושבים 🙂 פסטה…. 10 ק”ג של פסטה בצורות וצבעים שונים, תבלינים לפסטה ו… מכונת פסטה 🙂
וכדאי שתדעו – חברת סולתם מציגה מגוון סירים המתאימים להכנת פסטה ומכונת פסטה.
כמובן שלא רק דיבורים 🙂 קבלו 2 מתכונים לפסטה בקלי קלות .
פסטה עם ירקות (מתאים לצמחוניים ולטבעוניים)
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
4 גזרים גדולים
2 גמבה
2 בצלים גדולים
3 שיני שום
חצי כוס ציר מרק ירקות (למנה טבעונית/צמחונית) או ציר מרק עוף
1 כרוב גדול
1 כפית שמן
1 חבילת פסטה (למנה טבעונית- פסטה ללא ביצים)
אופן הכנה:
לטגן את הבצל חתוך לקוביות קטנות, להוסיף קוביות קטנות של גמבה, שום וגזר מגורר והפטריות החתוכות. לטגן היטב עד שהירקות מתחילים להזהיב. להוסיף כרוב מגורר ולהמשיך לטגן עד הזהבת הכרוב. להוסיף תבלינים: מלח ופלפל. בנפרד, לבשל במי מלח את הפסטה ולסנן אותה היטב. להוסיף את הפסטה אל הירקות, ולבשל יחד מספר דקות.
פסטה עם ירקות וחזה עוף
באדיבות חלי ממן – קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
- שן שום כתושה
- כף שמן
- פלפל אדום ופלפל כתום גדולים חתוכים לרצועות
- 1 קישוא חתוך
- 1 גזר חתוך לרצועות
- עגבניות שרי חצויות
- בצל לבן בינוני קלוף לרצועות או 2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
- 600 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 2 כוסות פסטה מבושלת מכל סוג
- מיץ מחצי לימון קטן
- כפית סילאן או דבש
- מלח, פלפל לפי הטעם
- כפית שטוחה פפריקה (לפי הטעם)
אופן הכנה:
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הלבן כמה דקות להזהבה (אם משתמשים בבצל ירוק לא מטגנים אותו). מוסיפים את חזה העוף לסיר ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את הירקות (אם משתמשים בבצל ירוק מוסיפים אותו עם כל הירקות) ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, כחמש דקות.
מוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים את כל התבלינים עם רבע כוס מים ושופכים לסיר. מבשלים על אש בינונית עוד כמה דקות עד לצמצום הנוזלים.