בעוונותי, צברתי כבר כמה וכמה חופשות מהנות “עם טעם של עוד” ביער השחור שבדרום גרמניה. לכן התרגשתי עד מאד כשנודע לי שהיער השחור מגיע לבקר אותי ולא רק אותי בישראל!!!!…
מאת – עדי שטרנברג
גולדי מולר, מנהלת לשכת התיירות הגרמנית בישראל (www.germany.com ) ורודולף תורסטן מנהל לשכת התיירות של אזור היער השחור העילי (www.hochschwarzwald.de ), אירחו השבוע במטבח המאובזר ורחב הידיים של בית הספר דנון למצוינות קולינרית בתל אביב קבוצה של סוכני נסיעות ועיתונאי תיירות.
ומדוע במטבח תשאלו בוודאי? האירוע נועד להציג את פניה הקולינריות המאירות של גרמניה שהופכת מבלי ששמתם לב למעצמה קולינרית מהשורה הראשונה בעולם.
“בגרמניה יש מעל ל-300 מסעדות עם כוכבי מישלן- והיא ניצבת במקום השני באירופה אחרי צרפת ברשימה האקסקלוסיבית”, מספר תורסטן (RUDOLPH THORSTEN) שלצד תפקידו כמנהל לשכת התיירות האזורית הוא גם שף בהכשרתו. ביקורו בארץ נועד להציג עוד פן שעשוי למשוך יותר ויותר תיירים לבלות חופשה בכל הרכב באזור הפופולארי כל כך בדרום גרמניה. אפשר ליהנות בין השאר מסיורים במסלולים גסטרונומיים וסדנאות בישול וטעימות ואפילו מארוחת גורמה בשחקים ברכבל העולה ויורד תדירות להר הגבוה באזור- הר פלדברג.
תורסטן מציין בגאווה שישראל ניצבת במקום השני אחרי שווייץ השכנה לגרמניה כמדינת מקור לתיירות נכנסת לאזור היער השחור העילי. “עם יותר מ-150 אלף לינות בשנה, מספר הגדל והולך באופן עקבי. אחת מהסיבות לכך היא שהתיירים המגיעים לאזור שלנו שבו ממוקמות עיירות נופש וקייט נפלאות כמו טיטיזה, שלוכזה והינטרצארטן, נהנים מקרוב ל-100 הטבות ואטרקציות חינמיות המתאימות לכל המשפחה וחוסכות כסף רב כמו כניסה חינם לפארק המים BADEPARADIES בתנאי שהם מתאכסנים לפחות 2 לילות במלונות או בדירות נופש וחדרים המסונפים לכרטיס ההטבות האזורי המוכר בצבעו האדום. כמו כן אין חובה לשכור רכב כדי לבקר באזור שכן אפשר ליהנות מעוד הטבה משמעותית- שימוש בכרטיס ה-KONUS המקנה זכות לנסיעה חינם ברכבות ואוטובוסים אזוריים ואפילו הפלגות באגמים באזור “. מוסיף תורסטן.
הסעודה של תורסטן
אז מה היה לנו בתפריט? ראשית כל לא באנו כאורחי יוקרה לשבת רגל על רגל כדי לאכול ולהגיד למלצרים המגישים “דנקה שן וביטה שן”. כ-15 משתתפי הסדנה הפשילו שרוולים ותחת ניצוחו המקצועי של השף תורסטן הכננו מעדנים נימוחים בפה בהם מרכיבים שתורסטן הביא אישית ישר מגרמניה ונא לא להיבהל….. כולל 2 צנצנות עמוסות בחלזונות…..
המנה הראשונה עוררה אצלי לפחות געגועים עזים לפרו היפה שבדרום אמריקה- סביצ’ה מדג מוסר עם ליים, בצל ותבלינים. במנה השנייה ברכתי “שהחיינו” שכן בפעם הראשונה בחיי טעמתי מרק עם חלזונות שהתברר כמעדן גורמה אמיתי. למנה העיקרית הכין תורסטן נתחי טלה חמאתיים במיוחד ברוטב מסתורי ולצלחת נלווה גם מעדן של מחית תפוחי אדמה מתוקים- בטטות עם מנגו ושמנת מתוקה ומעליה עלי מנטה….. והקינוח, איך לא, עוגת היער השחור שהוכנה לא כפי שהיא מוכרת בטורט גבה קומה אלא במנות אישיות על בסיס שוקולד, ליקר, דובדבנים וכמובן קצפת.
היער השחור – על הגובה
“מספר הישראלים שנוסעים לגרמניה גדל גם השנה ומרבית הישראלים נוסעים לברלין או ליער השחור”, ציינה בסיפוק גולדי מולר שמאז שהיא משמשת כמנהלת לשכת התיירות בגרמנית- מספר התיירים הישראליים גדל פי כמה מונים וגרמניה הפכה ליעד ראשון במעלה באירופה לחופשות משפחתיות. ” הפעם אנחנו רוצים להציג עוד פן של גרמניה- הצד הקולינרי שמושך יותר ויותר תיירים המגיעים ליהנות מהמטבח האקלקטי ומאינספור אפשרויות ההסעדה- החל במטבחים הביתיים וארוחות הבוקר המפנקות המוגשות בצימרים וכלה במסעדות יוקרה וגורמה שלמרבה הפלא המחירים בהן סבירים. ביער השחור תמצאו אינספור מסלולי רכיבה על אופניים, הליכה ביערות ובחיק הטבע, אטרקציות עם “אקשן”. חופשה באזור היא אידיאלית לטיולי “כוכב” לטייל מבסיס הלינה בה למגוון יעדים כמו פארק אירופה, מפלי הריין בשווייץ או העיר שטרסבורג בצרפת. ולא פחות חשוב- גרמניה היא מדינה המעניקה תמורה מצויינת לתייר הישראלי לכספו בייחוד כשהאירו נחלש לעומת השקל וזו הזדמנות ליהנות לא רק משפע אטרקציות לכל המשפחה אלא גם מקניות “. מציינת מולר.
התחרות בין חברות התעופה ופתיחת קווי תעופה חדשים הופכים את האזור לנגיש מאד ואזור היער השחור העילי מצוי במרחק נסיעה של כשעה משני שדות תעופה אליהן יש טיסות תדירות ישירות מישראל עם חברות “חסך”- נמל התעופה בזל-פרייבורג ונמל התעופה קרלסרוהה-באדן באדן. וגם לאחר שחופשת הקיץ תסתיים תוכלו להגיע לאזור לבלות בין הסתיו והקיץ הבא וליהנות מ”חופשה בטוב טעם”.
