הכירו את כרמל יבולים + 2 מתכונים שלי

מציעה לכם להכיר את כרמל יבולים היושבים במושב היוגב בעמק יזרעאל. איכות מוצרים פשוט מעולה 🙂 מצרפת 2 מתכונים שלי. מילה של “אמא נגה”. 

כרמל יבולים
כרמל יבולים

בסוף החודש יתחיל פסטיבל “טעמים בעמקים”. במסגרת הכנות לפסטיבל הגעתי למושב היוגב, בעמק יזרעאל ליד צומת מגידו, ושם נפגשתי עם ענת והמותג “כרמל יבולים”.

שלושה דורות של חקלאיים עומדים מאחורי המותג “כרמל יבולים”, שהינו משק חקלאי משפחתי במושב היוגב הממוקם בלב עמק יזרעאל שבצפון הארץ. המשק עוסק במגוון גידולים חקלאיים וירקות מיוחדים ביניהם אספרגוס, אפונת שלג, קייל, מבחר נבטים, חסה ייחודית בשם “סלנובה” ומגוון עלים ירוקים נוספים. לצד חממות הגידול ההידרופוניות (גידול על מצע של מים מנותק מן האדמה) יש גם שטחי גידול פתוחים. “כרמל  יבולים” מובילים חקלאות מתקדמת בשיטות גידול ייחודיות, המאפשרות הימנעות משימוש בחומרי הדברה.

גידול חסה הידרופוני
גידול חסה הידרופוני

במושב היוגב פועלת החנות הראשית של “כרמל יבולים” ובה ניתן להשיג את כל הגידולים ועוד מגוון רחב של מוצרי מזון המיוצרים בסביבה.

בהמשך לסיור התוודעתי למוצרים ולדרך הגידול המיוחדת (הידרופונית, על מצע של מים) ופשוט התאהבתי.

להלן שני מתכונים ביתיים אישיים שלי הכי פשוטים וטעימים. מילה של “אמא נגה”.

סלט ניסואז אישי כאשר כל הירקות מהגידולים הנפלאים של “כרמל יבולים”. 

סלט ניסואז
סלט ניסואז

מיני ברוקולי – לחצות לאורך (לא חובה)

אפונת שלג – לחצות לאורכה.

חופן של נבטוטים

עגבניה

קופסת טונה

ביצה.

אופן ההכנה – 

לחלוט את המיני ברוקולי ואפונת השלג כמה דקות במים רותחים ולהעביר ישר למים קרים.

לבשל ביצה כ – 7 דקות.

לחתוך את העגבניה לקוביות ו…זהו…

בקערה להכניס את הברוקולי, אפונת השלג, קוביות עגבניה, חופן נבטוטים טונה וביצה חצויה.

לתבל בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.

ובתיאבון.

סלט בריאות ירוק מרענן וטרי – 

סלט ירוק
סלט ירוק

מלפפונים חתוכים ג’וליאנים (עיגולים דקים)

בצל סגול (פרוס לטבעות)

נבטי חמניה

חופן של נבטוטים

מעט שמיר וכוסברה.

רוטב –

1/3 כוס שמן קנולה

1/3 כוס חומץ רגיל

כף חומץ בלסמי

3 כפות רוטב סויה

3 יחידות של סוכרזית נוזלית

להכניס לצנצנת ולשקשק…

לערבב הכל בקערה לשפוך מעל את הרוטב ולהתענג.

תהנו.