הכירו מסעדת דודא מיטבוקס – חוויה קרניבורית

קרניבורים אוהבים בשר? אתם חייבים להכיר את מסעדת דודא מיטבוקס בקריית חיים 🙂 בשר, בשר ועוד איזה בשר… חוויה נהדרת של בשר (כבר אמרתי?) וקינוחים… אמאל’ה… מילה של “אמא נגה”.דודא מיטבוקס

קרניבור, אוהב בשר? מאד מאד 🙂 וקרניבורית? בטח 🙂 בתחילת השבוע הוזמנתי לסקר את מסעדת “דודא מיטבוקס” בקריית חיים.

בתקופה המטורפת הזו של הקורונה לא יוצא לי ללכת הרבה למסעדות. החשש מפני ההידבקות גבוה, וגם אצלי הפחד מהידבקות די גדול. הפעם, לאחר שקיבלתי את מנת החיסון השלישית, הרגשתי יותר בטוחה, יותר אמיצה והחלטתי ללכת ולסקר את המסעדה “דודא מיטבוקס” ועוד שאני נמצאת במוצקין 🙂 חובה להגיע!!!

שמתי וייז, רח’ הדגן 22 , קריית חיים. הוייז מראה, חיפה. ואני שוב, הדגן 22 קריית חיים, שוב הוויז מראה חיפה. וחשבתי, רגע, אני יודעת שיש קרייה אחת שסופחה לחיפה, כפי הנראה זאת קרית חיים.

יאללה נוסעים (10 דקות נסיעה ממוצקין) הגעתי לאזור שומם, אזור תעשייה, בטוח סואן וסוער בשעות היום, ריק מאנשים חנייה בשפע ואני מזהה נווה מדבר 🙂 ממש פינה סודית ומרוחקת.דודא מיטבוקס

חניתי, כבר בחוץ התרגשתי, עיצוב כפרי חם, נראה מקום עם לב, מקום חם, עם נשמה, מקום נוסטלגי, הקירות ספוגים בהמון חום 🙂 כבר בכניסה פגשתי את אמיר פוסטלניק, מבעלי המקום.

אמיר פוסטלניק, בעל רזומה של 35 שנה בתחום האירועים וההפקות, בעל החברה המיתולוגית “גדר וגן” שארגנה קונסטרוקציות וטריבונות לאירועים לאומיים, טקסי זיכרון ועצמאות ופסטיבלים ארציים וכן במות לאישים חשובים בביקורם בארץ ביניהם דונאלד טראמפ וברק אובאמה ועוד.

בעקבות משבר הקורונה נאלץ לסגור מפעל חיים וכאן חלה התפנית בחייו “הקורונה ריסקה ועם זאת בנתה אותי. בחרתי לצמוח מחדש ולפתוח עסק בתחום ההתמחות המועדף עלי בקולינריה שהוא הבשרים המעושנים. בניתי במו ידיי את המעשנה והטאבון של המסעדה ויצאנו לדרך חדשה”.

המסעדה נפתחה לפני שנה בסוף ספטמבר והתחילה במשלוחים בלבד, ההקפדה הייתה על אריזות מתאימות לבשרים, נוחות ומיוחדות, והחוויה התחילה עם קבלת קופסת ההפתעות.

בתחילת אפריל, נפתחה המסעדה לאירוח 🙂 האמינו לי… הרווחנו 🙂דודא מיטבוקס

הסתובבתי המסעדה, אני אוהבת מסעדות בעיצוב עץ בסגנון כפרי, מרגישים שהזמן עצר מלכת 🙂 העץ משדר המון חום לנשמה, עוטף אותי ברכות, אני מאד אוהבת את ריח העץ המתובל בריח של בשרים מעושנים. בלוטות הרוק מתחילות לפעול… מטבח המסעדה פתוח לקהל הסועדים ובסמיכות למטבח עומד ה-מקרר ה-כי חשוב במקום 🙂 מקרר ובו מיושנים נתחי בשרים יפייפיים 🙂

מעיון בתפריט המסעדה ניתן למצוא ארוחות של מבחר נתחים מעושנים- בריסקס, אסאדו, פיקניה, צוואר טלה, עופות וארוחות מיקס ולכל אלה מתלווים ירקות שורש עם רטבים מיוחדים, מאפי טאבון משפחתיים ואף קינוחים מפתיעים ומענגי חושים, סטייל מסעדות מישלן.

התחלנו במספר מנות פתיחה סיגרים ממולאים בבשר טלה, קרפצ’יו סינטה טעים לאללה עם עגולים קטנים קטנים של מיצוי קאוויאר בלסמי בשיטה המוליקולרית, המנה לוותה עם טוסטונים נפלאים – מנה מ-ע-ו-ל-ה 🙂 יפה וטעימה, נהדרת, מילה של “אמא נגה”. קרפצ'יו סינטה.טרטר סינטה

עוד מנות שהוגשו לשולחן קלחי תירס עם ליים מעושן, צ’ילי ועשבים. כירסמנו בהנאה גדולה את גרגרי התירס, שלא נדבקו לי לשיניים והיו נפלאים 🙂 , טרטר סינטה עם חלמון כבוש, קונפי שום, קוויאר בלסמי ועשבי פרא 🙂 חגיגה לעיניים ולחייך 🙂 מנה משובחת 🙂 מילה של “אמא נגה”.

במסעדת דודא מיטבוקס יש גם ארוחות צהריים עיסקיות במחיר של 85 – 120 ש”ח. לשולחן הגיע מנת עיסקית שנקראת ‘איסטנבול’ – צוואר טלה מעושן על פוקאצ’ה, סלסה עגבניות, קונפי שום וטחינה הר ברכה. המנה גדולה, לא ענקית ומתאימה לפחות ל 2 סועדים רעבים מאד. מחירה אגב 85 ש”ח. תראו מה הגיע…. מטורף 🙂 וזה טעים טעים טעים 🙂 מילה של “אמא נגה”.פוקצ'ת איסטנבול


למנה עיקרית הגיעה MIX בשרים, הלסת נשמטה… לשולחן הגיע אחר כבוד פלטת עך ענקית ובתוכה נחו בהנאה ק”ג בשרים מהמעשנה המורכב מ 4 סוגים של בשר: בריסקט, פיקנייה, צוואר והודו. המנה הגיעה עם מיקס של ירקות תפא”ד ובטטה 🙂 מה אגיד לכם… הנאה צרופה 🙂 בשרים משובחים כל כך טעימים ועסיסיים פשוט טעים טעים 🙂 התענגנו 🙂 את הארוחה ליווה יין שבלי מעולה של יקב יתיר 🙂 אני מאד אוהבת יינות לבנים. MIX בשרים

את האמת, המנה העיקרית הייתה מעולה, בשרים עסיסיים וכל כך טעימים 🙂 ממליצה בחום 🙂 המנה מספיקה ליותר מ 4 סועדים. כאן… פרשתי 🙂 טעמתי מעט, לא יכולתי לאכול. גם היי, לפני עוד נסיעה הביתה, שלא ארדם חחח אבל, אל דאגה, אני עוד אחזור 🙂 מילה של “אמא נגה”.

והגענו לקינוחים 🙂 לשולחן הגיעה מנה של “ביצה בקן” חלמון בטעמו של פרי התשוקה פסיפלורה, עטוף במוס קוקוס מצופה שוקולד לבן בלגי, על קן שוקולד וקראמבל קקאו (45 שח) ללא מילים … שימו לב… ביצה בקן

ההשראה והאומנות מגיעות מידיו של המאסטר שף אורי אברהם אשר צבר ידע וניסיון מקצועי רב בזכות מסעותיו ברחבי העולם ובעבודתו במסעדות בעלות כוכבי מישלן ותחת שפים מובילים כגון הסטון בלומנטל, גורדון רמזי וקלוד בוסי. השקפת עולמו הקולינרית משלבת בין ידע ומקצועיות בלתי מתפשרת לבין תעוזה ויצירתיות – מה שמוביל ליצירת מנות מרגשות וטעמים חדשים ומופלאים.

לסיכום, ממליצה לכם להגיע, לחוות, לטעום ולהינות מבילוי מושלם של אוכל טעים ואווירה נפלאה במסעדת דודא מיטבוקס בחיפה. והיי, שווה גם להגיע ב-מ-י-ו-ח-ד אתם לא חייבים לגור בסביבה. האיכות ללא פשרות היצירתיות והחוויה שווים הגעה! מבטיחה לכם שלא תתאכזבו 🙂 מילה של “אמא נגה”.

על היח”צ אמון משרדה של לימור כרסנטי ומירי אברהם.

מסעדת דודא מיטבוקס פתוחה כל יום מהצהריים עד אחרון הסועדים.

המקום פתוח בשבת

יש אפשרות לקיים אירועים פרטיים עד 45 אנשים (בחדר נפרד מהמסעדה)

וישנה אפשרות לסגור את המסעדה לצורך אירוע גדול יותר.

מסעדת דודא מיטבוקס עושה משלוחים וטייקאווי בכל אזור הקריות, חיפה ונשר
הדגן 22 קריית-חיים חיפה

כתיבת תגובה