הצדף, מסעדת דגים, פירות ים וגם בשרים בראשון לציון משיקה תפריט לילה מפנק וטעים. באנו, אכלנו נהננו וממליצים בחום. מילה של “אמא נגה”.
בשנים האחרונות חל שינוי תזונתי אצלי. אני מרבה לאכול דגים ופירות ים, עוף מעט וממש הורדתי את הבשר. לא מטעמי מצפון או כל סיבה תזונתית אחרת. פשוט, זה מה שקורה…
כשאני מגיעה למסעדה ובוחרת מנה ההעדפה שלי תמיד על דגים ופירות ים על פני בשר. לכן, כאשר קיבלתי הזמנה לסקר את מסעדת הצדף בראשון לציון חייכתי והסכמתי.
הצדף, השם ישר מעלה חיוך. ים, דגים, פירות ים, קל נעים מה יכול להיות רע?
ובאמת כך היה 🙂
הצדף, מסעדת דגים ולא רק דגים, בראשון לציון שוכנת על הכביש הראשי שמגיע ישר לים. כאילו, מבשרת, היי חברים הים לפניכם.
מסעדת “הצדף” הוקמה בשנת 2002 על ידי השף דוד אביטל במיקום מרכזי במערב ראשון לציון בקרבת הים. המסעדה הינה מסעדת שף המתמחה בדגים ומאכלי ים, אך אינה זונחת את הקרניבורים שבינינו ומציעה לצד מנות הים העשירות גם תפריט בשרים איכותי.
מדי יום מגיעים למטבח המסעדה חומרי גלם טריים ואיכותיים ולצוות הטבחים המקצועי לא נותר הרבה מלבד להשתמש בהם ולהכין את סלטי הבית המגוונים, מנות מוכרות ואהובות ומנות ספיישל מתחלפות מעת לעת.
המסעדה מתהדרת בחלל אירוח קלאסי וסולידי, מרווח ונעים ובנוסף – חדר פרטי רחב מימדים המיועד לאירועים פרטיים ומיוחדים, אירועי חברות וכנסים מקצועיים. החדר מודולרי וניתן להתאימו לכל גודל ואירוע עד 100 איש.
ואתם בטח שואלים, מה חדש?
ובכן, יש בהחלט חדש…
מסעדת “הצדף” בראשון לציון, משיקה בימים אלו, תפריט ערב חדש המביא עמו בשורה חווייתית שבאה לתת מענה למבקרים במסעדה, בשעות הערב ומבקשים מנות מדויקות, קטנות ומתאימות לצד משקה או קוקטייל, מאין נשנוש המהווה תחליף לארוחה שכוללת מנה מובחרת ללא מבחר הסלטים, הרטבים והלחמים המוגשים בתחילתה.
תפריט הערב מורכב ממנות ראשונות דוגמת: מנת הדגל של המסעדה סרדינים מחותנים – מנה משובחת מהמטבח הצפון אפריקאי (54 ש’).
קרפצ’יו סיציליאני מעגבניות בייבוש בייתי אנשובי, זיתי קלמטה, פלפל חריף ויוגורט עיזים – עגבניות בשריות מיובשות מנה צמחונית ואם תבקשו בלי יוגורט היא טבעונית. מנה נפלאה. מרקם העגבניות מזכיר קרפצ’ו בשר. יאמי, אמרתי? (48 ש”ח).
פולנטה תירס עם שמן כמהין ומיקס פטריות – פולנטה בדיוק כפי שפולנטה אמורה להיות עם חמאה, שמן כמהין ארומתי ופיסות פרמזן. מנה טעימה מאד (48 ש”ח).
חציל בלקני קלוי עם נגיעות של טחינה גולמית, סילאן וגבינת טולום – לכאורה מנה פשוטה מהבית אבל מאד טעימה (48 ש”ח).
לשולחן הוגשו עוד מבחר מנות של מסעדת הצדף. אבל… ואבל אחד גדול… מנה כזו הרבה זמן לא אכלתי. אחת המנות המשובחות לטעמי – שיפודי שרימפס צרובים על הגריל במרינדת הדרים 🙂 התענגתי על המנה הזו. השילוב של מרינדת הדרים על השרימפס הצרוב היה מעדן שפשוט ליקקתי את האצבעות. שאפו 🙂 (54 ש”ח).
עוד הוגשו ורינייקי כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובייקון טלה (55 ש”ח), ריזוטו שחור עם אפונה, אספרגוס ופרמז’ן (48 ש”ח) ועוד.
הארוחה לוותה במגוון של קוקטיילים של הבית. אני שתיתי קוקטייל קרם קוקוס. לטעמי היה חסר עוד אלכוהול הטעם היה כמו של מיץ קוקוס ממותק. אבל, היי, איך אומרים “אם שותים לא נוהגים” אז, עדיף קוקטייל כזה אם אתם נוהגים … 🙂
תפריט הערב מוצע החל מהשעה 21:00 ועד שעת סגירת המסעדה.
שף המסעדה והבעלים דוד אביטל מבטיח לנו שמידי פעם ישתנו מנות בתפריט.
לסיכום – “הצדף” מסעדת דגים, פירות ים ובשרים משובחים מפנקת אותנו אל תוך השעות הקטנות של הלילה. שווה לבוא בסוף היום, לאחר שמשכיבים את הילדים וליהנות מתפריט לילה משובח. !!!
מילה של “אמא נגה”.
הצדף – שדרות משה דיין, פינת יוסף ספיר 2, ראשון לציון
http://www.zedef.co.il