הר הבית בתלת מימד

מוזיאון מגדל דוד בירושלים, מזמין אתכם לחוויה ייחודית ולהינות ממסע מצולם אל הר הבית במשקפי תלת מימד בתערוכת “ההר”, חוויה נפלאה 🙂 מילה של “אמא נגה”.

מגדל דוד
מגדל דוד

מוזיאון מגדל דוד בירושלים הוא הרבה יותר ממוזיאון. זהו אתר היסטורי וארכיאולוגי בו מתרחשים כל העת אירועי תרבות ואמנות, תערוכות מתחלפות, פעילויות חינוך, הופעות ומסיבות. אירועי התרבות במגדל דוד מיועדים לכולם – לישראלים ולתיירים בכל גיל, מכל דת ולאום. הם מחברים בין מזרח ומערב, בין קודש לחול, בין ימי קדם לימינו אנו, ומציגים את ירושלים הנצחית והעכשווית, האוניברסלית והרב-תרבותית.
ממש בימים אלה משיק מוזיאון מגדל דוד אטרקצייה מיוחדת  הר הבית במשקפי תלת מימד תערוכת ההר – מסע מצולם אל הר הבית 2019-1839. 
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)

אז אם אתם רוצים להרכיב משקפי תלת ממד ולבקר בתוך כיפת הסלע  או לצפות בתפילה בהר הבית, יחד עם מאות מתפללים במהלך הרמדאן? זה בדיוק הזמן והמקום 🙂
לפני שנתיים הוקמה במגדל דוד מעבדת חדשנות דיגיטלית ייחודית ופורצת דרך – TOD Innovation Lab. כחלק מהתערוכה החדשה “ההר – מסע מצולם אל הר הבית”, הושקו בימים אלו 3 חוויות בשילוב (VR  – Virtual Reality) הראשונים מסוגם בישראל, המספקים למבקרי התערוכה הצצה נדירה וחד פעמית על הר הבית וכיפת הסלע, כפי שלא ראו מעולם.
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)

דרך מחקר צילומי מקיף ומעמיק, מציגה תערוכת “ההר” את סיפורו של הר הבית בהיסטוריה המודרנית של העיר: מהמבט המונומנטלי-ארכיטקטוני ועד ל”חבית חומר הנפץ” של המזרח התיכון. המקום שהפך לבמה המרכזית של הסכסוך הלאומי-דתי בארץ ישראל. אחת מתערוכות הצילום ההיסטוריות המעמיקות בעידן המודרני, המספקת מבט בהיר ומפוכח, אך עם זאת מלא השראה ותקווה, על המתחם הדתי והפוליטי המקודש והחשוב ביותר במזרח התיכון. בין התצלומים המוצגים בתערוכה ניתן לראות את צילומי ההר הראשונים מהמאה התשע-עשרה, את תצלומי האופנה של הצלם מולה עשת משנות השבעים של המאה העשרים עבור “גוטקס”  על רקע כיפת הסלע, צילום של המלך חוסיין  בתא הטייס בעת טיסה מעל הר הבית, מתוך כתבה שכתב המלך עצמו בשנת 1964 עבור הנשיונל ג’יאוגרפיק, הצילומים הראשונים מהפריצה להר הבית במלחמת ששת הימים, שצילם הצלם עמוס צוקר ועוד.
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)

“המנוע של חוויות ה- R (Virtual Reality) המוצגת בתערוכה הוא סקרנות”, אומרת אילת ליבר, מנכ”לית מוזיאון מגדל דוד. “כולנו רוצים לראות איך נראית כיפת הסלע מבפנים ואיך נראה הר הבית בעיצומו של חודש הרמדאן – לרובנו אין אפשרות כזו, כך שהחוויות המוצגות כאן מאפשרות הצצה וביקור חד פעמי, באתרים המרגשים והטעונים ביותר במזרח התיכון”.
ואכן, חיבור כה מרתק בין חדשנות, מציאות מדומה וטכנולוגיה, לבין מסורת, היסטוריה וארכיאולוגיה, לא נראה זמן רב במחוזותינו. לפני שנתיים הוקמה במוזיאון מגדל דוד מעבדת חדשנות TOD Innovation Lab לפיתוח טכנולוגיות ייחודיות.
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)

המעבדה מפגישה בין אנשי סטארט-אפ, יזמים וחברות היי טק, במטרה לפתח אמצעי הדמיה והמחשה חדשים שישמשו את המבקרים הרבים הפוקדים את המוזיאון ואת אתרי התיירות והמורשת. הכלים המפותחים במעבדה מאפשרים להציג את סיפורה של ירושלים באמצעים אינטראקטיביים המתקדמים בעולם, ולשדרג את חוויית המבקרים במוזיאון. זוהי מעבדת החדשנות המוזיאלית היחידה בארץ, המספקת פתרונות טכנולוגיים ודיגיטליים מעולמות המציאות המדומה (Virtual Reality) המציאות הרבודה (Augmented reality) והמשחוק  (Gaming) לצורך שדרוג והעשרת חוויית המבקר.
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)
ההר בתלת מימד (צילום: ריקי רחמן)

בנוסף, במסגרת הסיור מציע מגדל דוד את ‘חלון לירושלים’ – סיור מודרך המשלב טכנולוגיית VR – מוצר חדש מבית מעבדת החדשנות של מוזיאון מגדל דוד,  בשיתוף חברת LITHODOMOS טכנולוגיה האוסטרלית. הסיור מאפשר מבט על ירושלים בתקופת בית המקדש השני וכן בימינו אנו, דרך ביקור במוזיאון מגדל דוד והמצודה, וכן יציאה אל סמטאות העיר העתיקה והרובע היהודי, תוך שימוש בטכנולוגיית מציאות וירטואלית.
“במשך זמן רב אנו מחפשים דרכים חדשות ומלהיבות להנגיש את המסר של מגדל דוד ולספר את סיפורו של המקום וסיפורה של ירושלים לקהל רחב ומגוון ככל האפשר”, מוסיפה אילת ליבר. “ישראל היא מעצמת הייטק במגוון תחומים, אבל עולמות התוכן של ההיסטוריה והארכיאולוגיה נשארו הרחק מאחור. מעבדת החדשנות במגדל דוד מוקדשת לפיתוח חווית המבקר באתרים ובמוזיאונים, ותעסוק בפיתוח טכנולוגיות חדשות, כדי להעשיר את החוויה, להמחיש תכנים באופן חדשני, ולאפשר לכל מבקר ומבקרת למצוא את מסלול הביקור ואת הסיפור המתאים להם ולטעמם האישי. הגן הארכיאולוגי המרשים, אולמות התצוגה, התצפית של 360 מעלות על העיר, ‘הקישלה’ שנבנה בשנת 1834, בריכות מתקופת הורדוס, מעברים סודיים וגגות בגבהים שונים, כל אלה הופכים את מגדל דוד לאתר ניסוי מיטבי לבדיקת טכנולוגיה חדשות, המעשירות באופן דיגיטלי ואינטראקטיבי את חוויית המבקרים”.
לסרטון המחשה על מעבדת החדשנות TOD במוזיאון מגדל דוד
 

כתיבת תגובה