זוהי יפו ילדה, זוהי יפו 🙂 הכירו את ‘אהלן יאפא’ פורום תיירנים שיעזור לכם לבנות מסלול מיוחד עם אנשים, מקומות, אמנים ומסעדות מקומות אותנטיים ומיוחדים, שלא כולם מכירים. מילה של “אמא נגה”.
חברים, תעצמו את העיניים… יפו – מה זה ‘עושה לכם?’ אני כבר יודעת את התשובות בדיוק כמו שלי 🙂 יפו מבחינתי זו ים, חוף ים משגע, שקיעות יפייפיות 🙂 , סמטאות העיר, יפו זה מסעדות אבולעפיה, ד”ר שקשוקה, חאג’ כחיל , שוק הפישפשים, כיכר השעון, יפו זה הופעות, יפו זה איסלם, נצרות יהדות, יפו יש בה ה-כל 🙂 אז, מה עוד יש לעשות ביפו? קבלו כמה הצעות 🙂 מילה של “אמא נגה”.
השתתפתי בסיור עיתונאים ומשפיענים ביפו, המטרה להראות ולשווק את יפו האחרת, יפו של אנשים, אומנים, תרבות, יפו של בתים מארחים להראות את הכוח של הביחד, מינוף הכלכלה המקומית, ככוח שיכול להתקדם לחשוף תיירנים מקומיים, בעלי מלאכה ולספק לקהל חוויה אותנטית קהילתית. מי שיזמה את הרעיון היא רינת בין, מומחית במיתוג ביעוץ עסקי ופיתוח שיווקי העוזרת לעסקים לעשות פריצת דרך בתחום השיווק והמכירות, שהקימה עם תיירנים מקומיים את פורום התיירנים “אהלן יאפא”. מי שמרכזת את הפורום זו הדס שמואלי שביחד עם יגאל ברעם הובילו את הסיור.
‘אהלן יאפא’ הוא פורום תיירנים מיפו קבוצה מעורבת של יהודים, ערבים ונוצרים (כ – 17התיירנים). ניתן לפנות אליהם דרך דף הפייסבוק “אהלן יאפא” ושם הם מציעים מגוון רחב של פעילויות המתאימות לבודדים ולקבוצות.
מצ”ב לינק לאתר אהלן יאפא –
הדס שמואלי רכזת הפורום, בעלת מיזם סיורים חברתי Nice2Meet שבו תפגשו את האנשים המיוחדים ביותר בארץ ותכירו תרבויות חדשות ומרתקות. בסיורים של Nice2Meet לא שומעים “על”, אלא פוגשים “את”- את האנשים שמרכיבים את הפסיפס האנושי והתרבותי של העיר יפו.
מצ”ב לינק לדף הפייסבוק של הדס –
יגאל ברעם מורה דרך ומוסיקאי (מתופף) יליד יפו שחזר לפני 8 שנים ליפו, חבר בפורום התיירנים ‘אהלן יאפא’ ומדריך טיולים באזור.
מצ”ב לינק לדף הפייסבוק של יגאל –
דוריס חיפאווי מזמינה לביתה שבשכונת איברהים עג׳מי יפו, שבו היא מספרת סיפורה האישי של ילדה נוצריה שגדלה באזור שמרני. דוריס גדלה בבית נוצרי אך כיבדה את כל החגים של כל העדות מוסלמים, נוצרים ויהודים. סיפורה של דוריס ממחיש את האתגרים של החיים בעיר מעורבת, הזהות של ערבייה נוצריה במדינה יהודית וחוקרת את המהות האמיתית של העצמה נשית בסביבה אתגרית זו.
אופיר גרה עם בעלה והילדים כבר 4 שנים ביפו. במרפסת של אופיר ביפו, מתקיימות ארוחות בוקר וערב פרטיות, סדנאות מדיטציה, מיינדפולנס, מוזיקה ואירועי תרבות בדגש על חיבור בין מזרח ומערב. המרחב מאגד שפע של תוצרת מקומית – שכונתית, תוך שיתןף פעלוה עם השכנים. אחת מבשלת, אחת אופה ונותן ביטוי למגוון התרבויות שמאפיינות את יפו ושכונת עג׳מי בפרט.
דן רייזנר – פסל ואומן רב תחומי המתמחה בפיסול חוץ במתחמים ציבוריים ופרטיים. דן רייזר חי ויוצר בשכונת נגה ביפו כבר למעלה מ 30 שנה. הגענו לסטודיו של דן ונחשפנו לעבודותיו. דן עוסק בפיסול חוץ וגם חוקר את נפשו פנימה. דן סיפר שהוא פוסט טראומטי (מהצבא) ואת תחושותיו הוא מעביר דרך היצירה. רוב פסליו הם של גופו שלו. ניתן להבחין הרבה פעמים במצב הרוח שלו תוך כדי היצירה.
סטודיו שפירא ובי”ס לצורפות – טלי ויניב שפירא הם בני זוג בחיים ומנהלים ביחד את הצורפות וביה”ס לצורפות, על העיצוב אחראי יניב, שהוא צורף במקצועו ומגשים את חלומו שלו ושל הלקוח. הם ביחד הקימו את ביה”ס לצורפות ושם ניתן להגיע לסדנאות וכמו כן לעצב פריט כרצונכם, כמובן בעזרתו ובהדרכתו של יניב, שישמח להגשים כל חלום עיצובי שלכם. מי שמנהלת את ביה”ס זו טלי.
יניב סיפר לנו על הטבעת המיוחדת ששויה כ 70,000 שקל וזכתה בתחרויות עיצוב.
מצ”ב לינק לדף הפייסבוק של ‘סטודיו שפירא’ –
סבוני NUZHA – משמעות השם נוזהה טיילת, שדרה. את סבוני NUZHA רקחה והקימה עליא אבו שמיס, ממש עכשיו בתקופת הקורונה. עליא יפואית נולדה וגדלה ביפו. עליא היא מוסלמית שגדלה בכנסיות ויזמית בנושא שקשור לתרבות ולמורשת. עליא מספרת שיש כאן, ביפו, הרבה השפעות של עמים כובשים.
לדוגמא : הטורקים השפיעו בבניית החמאם. בעיקבות כך היו ביפו עשרות בתי מלאכה לייצור סבונים. רוב הסבונים יוצרו מעצי הזית שהקיפו את יפו.
עליא למדה רוקחות סבונים ובעיקבות הקורונה שינתה את התעסוקה שלה והתחילה לרקוח סבונים. הסבונים מכילים 45% חמאת שיאה.
מוזמנים לדף הפייסבוק של NUZHA בקישור –
ואחרון – אוכל קדימה אוכל…
הכירו את מסעדת “אל – קלחה” מסעדה קטנה שנמצאת ברחוב סלמה 3 של משפחת זגלול . מנת הדגל של המסעדה הוא תבשיל ה”פאתה”. פעם ראשונה שאכלתי, מזכיר סוג של מוסבחה. הפאתה מכילה חומוס, גרגרים של חומוס, יוגורט, טחינה קרעי פיתה (כן בתוך המנה) שקדים קלויים וכמובן אוסף תבלינים סודי ופטרוזיליה. שאלתי על מקור המנה ונענתי שהמתכון הסודי הוא בן 120 שנה של הסבא רבה של זגלול, שהיה בעל חומוסיה ביפו כבר בשנת 1920 אח”כ חלק מהמשפחה עבר לירדן ולעוד מקומות במזרח התיכון וממש עכשיו החליו לפתוח שוב סניף ביפו.
תכלס הפאתה , טעים מאד 🙂 אהבתי 🙂 עוד ניתן להזמין פאתה עם בשר, כדורי פלאפל גדולים וטעימים מלאי כוסברה וממולאים בבצל מטוגן וצנובר. מנות בהחלט טעימות להפליא. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
מצ”ב לינק ישיר לדף הפייסבוק של מסעדת ‘אל קלחה’ –
לסיכום – העיר יפו מחברת בין אנשים והמיזם ‘אהלן יאפא’ מחבר בין אנשים, עסקים ללא הבדלי דת, גזע ומין. אני אהבתי מאד. מוזמנים להיכנס לדף הפייסבוק של ‘אהלן יאפא’ להיעזר באנשים המדהימים ולבנות לכם סיור ביפו האותנטית. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
מצ”ב לינק לדף הפייסבוק ‘אהלן יאפא’ – https://bit.ly/3gDC9Vs