חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”

חמוצים, כמה שאני אוהבת 🙂 הם מוסיפים המון לאוכל והאמת, גם סתם לנישנוש. קבלו המלצה חמה לחמוצים שלא תפסיקו לנשנש 🙂 מילה של “אמא נגה”.

הכמות המומלצת היא בגדר המלצה בלבד. תכינו כמה שאתם אוהבים ותוסיפו ירקות שאתם אוהבים ואו תגרעו ירקות שאינכם אוהבים. חסר לכם תחמיץ? תכינו עוד 🙂

מתאים לפסח. מוסיף המון צבעוניות לשולחן החג.

1/4 כרוב לבן

3 גזרים

2 מלפפונים

1 גמבה

1 קישוא (לא חובה)

1 לפת (לא חובה)

2 גבעולי סלרי (ללא העלים)

לתחמיץ –

2 כפיות מלח

חצי כוס סוכר (אני שמה תחליף סוכר)

2 פלפל צ’ילי אדום חתוך

3 שיני שום חצויות

5 ס”מ שורש ג’ינג’ר פרוס

1 כוס חומץ לבן

5 עלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

4 כוסות מים.

אופן ההכנה –

לחתוך את הירקות לקוביות עבות ולהניח בצנצנת.

את כל חומרי התחמיץ לערבב בסיר להרתיח, לקרר ולהוסיף לצנצנת.

יממה השאירו בחוץ, למחרת למקרר ובתיאבון 🙂

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. דודו

    אני קונה קימצי מוכן 20 שח
    הכי טעים

  2. מלכה

    האם אפשר להחמיץ בלי הסוכר ובלי חומץ?

    1. noga

      את יכולה להחמיץ רגיל, על כל כוס מים כפית מלח.
      אבל, הטעם יהיה שונה.
      שימי לב כמות המלח קטנה מאד ואני משתמשת בתחליף סוכר.

  3. עפר שלזינגר

    עושה בדרך כלל כמות כפולה…מרתיח את נוזל התחמיץ בתוך סיר גדול, מכניס הירקות החתוכים לסיר ומכסה .אחרי כ 4-5 שעות כשהתקרר , מעביר לקופסאות פלסטיק ומכניס למקרר…בשלב זה כבר מוכן לאכילה…

    1. noga

      נכון.
      אני… יותר עצלנית חחח יותר קל לי להכניס ירקות לצנצנת (לא פלסטיק) תחמיץ ולהמתין יומיים.
      העיקר שזה טעים

  4. ADIEL STERNBERG

    נראה נפלא….. אני מחמיץ בפשטות רומנית- בעיקר כרוב וגזר קצוץ במעבד המזון- מוסיף מלח גס לפעמים חתיכות קליפת לימון שום העיקר לתת לתרכובת בתוך צנצנת זכוכית אטומה להשתזף בשמש כמה ימים והתוצצאההההההה יוצאת מהכלל… שיהיה חג שמח מתוק וגם פיקנטי

    1. noga

      נכון אבל הטעם שונה.
      את השילוב של סוכר וחומץ אני מאד אוהבת.

כתיבת תגובה