המדריך השלם לכל סוגי הטיפוח שניתן לעשות לבד בבית, ללא נשות המקצוע האהובות עלינו כל כך! נא לגזור ולשמור !
בימים אלו, בהם בוטלו להם כל התורים לכל מכון ביוטי, קוסמטיקאית או מניקורסטית ולצד לא מעט חששות וסטרס – על כל הנשים לקום ולטפל בעצמן. אין זה הזמן לבכות על מר גזירות הקורונה בישראל, שכן הרחיקו את נשות המקצוע החשובות מציבור הנשים המטופח. שימו לב, למדריך השלם שלפניכם. מיטב נשות המקצוע הקדישו מהזמן ומהידע שלהן, כל אחת בתחומה, על מנת שהתקופה הזו תחת הסגר תעבור על כולנו בשלום.
ליאת פליסר הלפרט, סמנכ”לית הדרכה ופיתוח דרמלוג’יקה ישראל, מסבירה לנו איך להעצים את השגרה היומיומית של עור הפנים והטיפול הביתי בו עד שתחזור שגרת הטיפול במכון המקצועי.
- ניקוי העור ביסודיות : הקפידי על ניקוי הפנים, לריענון ולהסרת שאריות האיפור, הגנה מפגעי הטבע וזיהום האוויר. המיסי שאריות של חסמי שמש ( מקדמי הגנה) כדי לתת לעור תחושת ניקיון וריענון, אשר יוסיף גם מצב רוח… בימים אלו.
- טכניקת הניקוי הכפול והשבת מאזן הלחות לעור: חשוב מאוד לשלב בשגרת ניקוי העור תכשיר ניקוי מבוסס פאזה שומנית, המתאים לכל סוגי העור אגב, בפרט לעור שמן ובעייתי כיוון שניקוי ברכיב שומני אוסף לתוכו ביסודיות לכלוך שומני בצורה הטובה ביותר מבלי לייבש את העור. השלב הבא אחריו הוא ניקוי של העור באמצעות ג’ל, כל תכשיר ניקוי שהוא במרקם ג’ל יטיב עם העור, יפגע באופן מינימאלי בשכבת ההגנה ולא ישרוט את השכבה החיצונית של העור. בנוסף ניתן להקפיד שג’ל הניקוי גם לא יכיל רכיבים המייבשים את העור וגם אם כן, אז במידה מועטה מאוד.
- רוצות לעלות כיתה בניקוי הפנים? כך נראה שלב הפילינג: העצימו וערבובו את הג’ל עם פילינג אבקתי, ידידותי כגון פילינג האורז והקציפו במים. ניתן להיעזר בספוגית רכה או מברשת ניקוי להמרצת הפעולה, המרצת מחזור הדם ולהשלת תאים מתים. קיימים כיום תכשירי פילינג בעוצמה מוגברת כמעט כמו אצל הקוסמטיקאית שלכן אך המיועדים לשימוש ביתי. כזה הוא פילינג המבוסס על חומצות AHA ומגיע בצורת אמפולות עשירות במגוון חומצות פירות וב PH נמוך יותר מהחומציות הטבעית של העור, המגבירה המסת תאים מתים. מומלץ לבצע פילינג זה פעמיים בשבוע למשך 10 דקות.
- אחרי הניקוי והפילינג – הרגיעו את העור: שיקום העור והענקת לחות מוגברת: לצד משבר הקורונה, העונה הזו מאופיינת במעברי מזג אויר מרובים ועלולה לפגוע במעטה ההגנה של העור – על כן חשוב שימוש מוגבר בתכשירים עתירי לחות / במסכות לחות, מסכות ממצקות או מרגיעות, שכן גם הסטרס הנפשי בא לידי ביטוי על פני העור. הזינו את העור בלחות באמצעות מסכות עשירות בוויטמינים, מינרלים, יסודות קורט וכו. כדאי למרוח בשכבה עבה יותר ובעזרת כריות האצבעות לבצע עיסוי קל. טפסו שלב בהרגעת העור והפחיתו קמטוטים וסטרס תוך שיפור זרימת הדם בתוספת חלוקי נחל חמימים להחלקה ופינוק העור. לאחר כ-15 דקות מומלץ לשטוף את המסכה בקומפרס חמים.
לינק לאינסטגרם של דרמלוג’יקה: https://www.instagram.com/dermalogica_il/
טיפוח כפות הרגליים בבית
התחזוקה השוטפת של טיפוח כף הרגל צריכה להיות חלק שוטף בשגרת הטיפוח ולא רק בימי קורונה, על מנת לא להגיע למצב של עור סדוק ויבש בכפות הרגליים ! ,טוענת אילנה כסיף, מדריכה ראשית ברשת נייל סטודיו. ” אחרי שהיו כלואות בנעליהן, מטופחות או לא, מזיעות או לא – זהו זמן שיקום. לכן, לצד המטלות שיש לנו – החשובות שאסור לפסוח עליהן הן: ריכוך העור על ידי מים חמים, שיביא להסרת העור היבש וחידוש תאי העור, שימוש בתכשירי רגליים המכילים גליצרין איתם יש לעסות את הכפות וכמובן שלב סידור הציפורניים עם או בלי גוון של לק. נייל סטודיו תל אביב : https://www.instagram.com/nailstudio_tlv/
“מה עלינו לעשות בבית ואיך עלינו לטפל?”
– ראשית את החשיפה הראשונה של הכפות עשו אצל פדיקוריסטית – אך אם המצב אינו מאפשר- הייתי ממליצה על שיחות וידאו קצרה רק לאבחן שאין החמרה במצב, במידה וכן תפנה הפדיקוריסטית לרופאי עור במידת הצורך.
– יש לגזור ולשייף בעדינות את הציפורניים, גם את הפינות כדי למנוע את צמיחתן לתוך העור ואז הבעיה תהיה מסובכת יותר לפתרון מהבית.
– שמנו את העור סביב ציפורניי הרגליים שכן חשוב לטפח את העור הקשה באמצעות סרום או שמן הזנה.
– כף רגל נקיה ויבשה היא המטלה החשובה ביותר כדי למנוע הצטברות חיידקים ופטריות, נגבו אותם היטב בפרט בין אצבעות הרגלים במגבת אישית להם.
ולבסוף; טיפים לטיפוח כפות הידיים מחומרים שיש בבית מאת דניאל פייבראל המדריכה הראשית של קמדיס בישראל
” אחרי שטיפות ידיים מרובות כל כך, חיטוי באלכוהול מספר רב של פעמים, חשוב שבקרם הידיים שלכם יהיו רכיבים משמעותיים כמו גליצרין, ולא רכיבים מייבשים או מגרים כמו SLS וצבעים מלאכותיים. הקפידו שיכיל גליצרין שכן, באמצעותו העור יועשר בלחות, ויגמיש אותו למראה עור בריא יותר. תמציות צמחים בקרמים, עוזרות להפחתת גרד, לשמירה על מחסום העור הטבעי מפני נזקי הסביבה. ואם אין קרם ידיים ?
כרגע אתם זקוקים לליחוח עור הידיים בשל שטיפות הידיים המרובות, שכן חשוב להזין את העור, הרגישו בנוח לעשות שימוש בשמנים טבעיים. החל משמן זית המכיל המון ויטמין E ואנטי אוקסידנטים, וידוע כמעולה בפרט לקטיקולות סביב הציפורניים- תוכלו להשתמש גם בשמן קוקוס, שמן שקדים ואחרים שיוכלו לשמש כחומר מלחח את העור. שיטה נוספת היא לטבול את הידיים בקערת מים פושרים שאליהם טפטפתם שמן בכבישה קרה, להניח את הידיים כמה דקות, להוציא ולנער ולהספיג במגבת נייר סופג.”
לינק לאינסטגרם של קמדיס: https://www.instagram.com/kamedis_israel/
רוצות לעלות שלב בטיפוח כפות הידיים לשלב מניקור ביתי ? אין בעיה! סימון דהן מדריכה ומנהלת סניף רעננה ברשת נייל סטודיו מעניקה כמה שלבי בסיס חשובים למניקור ביתי ולא מקצועי – רושמות? ” ראשית, חיטוי הידיים לפני כל התהליך וגם את כל כלי המניקור שיבואו במגע עם הידיים, באמצעות קערית אצטון – כדי לשמור על סטריליות כמה שניתן, אם יש אלכוהול לחיטוי 70% עוד יותר טוב. בדקו סביב כל ציפורן שהגוון שלה תקין, לא צהוב מדי ולא ורוד מדי ואין עליהן כתמים לבנים או משהו חריג כמו תחילתה של פטרת העור והציפורן כי במידה וכן מומלץ שלא לגעת בציפורניים. בשלב הבא הכניסו את כפות הידיים לקערת מים פושרים ורככו את העור, לאחר מכן לנגב בטפיחות עדינות עם מגבת נייר או מגבת רגילה בעדינות עד לייבוש מלא. שייפו את צידי הציפורניים במשייף ציפורניים עדין לציפורניים טבעיות, וסיימו עם באפר, משייף עדין מרובע על מיטת הציפורן בעדינות רבה על מנת לא לדקק אותה ולהחליש את כוחה. למתקדמות הסירו עור עודף מצידי הקטיקולות באמצעות צבתית או כוסס ציפורניים. סיימו במריחת בסיס ללק, לק , וטופ.
לינק לאינסטגרם של סימון : https://www.instagram.com/simonedahan/