אני מאד אוהבת כלי מטבח איכותיים ומקפידה תמיד לרכוש כאלה, הכי חשוב לי לשמור עליהם בצורה הכי טובה שימשו אותי לעוד שנים. קבלו כמה טיפים חשובים לשמירה, ניקוי ואחסון של כלי מטבח.
סירים וכלי בישול אלומיניום
סירים, תבניות וכלי בישול העשויים מאלומיניום, נוטים כמו כל המתכות, להישחק עם הזמן והשימוש. עם זאת, באמצעות שימוש נכון בחומרי ניקוי טבעיים וכימיים ניתן לגרום לכלים להיות זוהרים שוב.
כדי לנקות את החלק הפנימי של סיר אלומיניום דהוי, מלאו אותו במים. לכל ליטר מים הוסיפו חצי כוס חומץ טבעי. הרתיחו את המים למשך 10 דקות על הגז. הסירו מהאש, תנו למים להתקרר ושטפו כרגיל באמצעות מים וסבון כלים. החומץ מסיר את השומנים ואת שאריות הלכלוך והסיר נשטף בקלות רבה.
רעיון קל נוסף לנקות סיר אלומיניום : מרתיחים קליפות תפוחים בסיר מים. כן ! כן! מניחים קליפות תפוחים בסיר מים ומביאים לרתיחה למשך 20-30 דקות. החומצה הנמצאת בקליפת התפוח מסירה את הכתמים מחלקו הפנימי של הסיר ובו זמנית גם מפיצה ריח נהדר.
ניקוי קל של תבניות אלומיניום גדולות – מערבבים תמיסה של ליטר מים לכוס חומץ אחד. טובלים מטלית רכה ומנגבים את התבניות עד שהן מבריקות. שוטפים ומייבשים.
ניקוי מחבתות אלומיניום – טיפול יומיומי.
הקפידו לנקות את המחבתות בעזרת כרית קרצוף עדינה (לא צמר פלדה). וודאו כי היא מתאימה לניקוי אלומיניום ולא משאירה שריטות.
הימנעו מניקוי באמצעות אקונומיקה או חומרים מסירי שומנים . שניהם גורמים ליצירת חורים באלומיניום. לרוב מספיק לנקות שומנים באמצעות כריות קרצוף ייעודיות. אם בכל זאת, נתקלתם בלכלוך עקשן נסו להסיר אותו באמצעות חומץ – חומץ הוא אחד מהפתרונות היעילים לכל מיני אתגרי ניקוי בבית , כולל הסרת כתמי שומן עיקשים.
המלצה אישית שלי – לניקול מוצרי ניקיון, המסייעים לנקות את הבית מבלי להתאמץ יתר על המידה, יש ‘כריות יפניות אנטיבקטריאליות’ כריות יפניות לשטיפת כלים עם תוסף אנטיבקטריאלי שמשמיד 99.9% מהחיידקים שמצטברים במוצר, מונע את הפצתם ומפחית ריחות רעים. חשוב שיהיו בבית 🙂 מילה של “אמא נגה”.
כלי בישול וסירים מנירוסטה
נירוסטה הוא אחד מהחומרים החזקים ביותר ולכן נעשה בו שימוש נרחב בעולם כלי הבית והתעשייה. הרכב הכרום שבו הופך אותו עמיד בפני חלודה וכתמים, ועם טיפול נאות, הוא יכול להישמר כחדש ולשמש אותנו במשך שנים רבות.
יתרונם הבולט של כלי בישול מנירוסטה הינו בשיפור תוצאות הבישול על ידי פיזור והולכה שווה, אחידה ומהירה של חום. להלן מספר טיפים חשובים על האופן שבו יש להתנהל בזמן הבישול בכדי לשמור על הכלים כחדשים.
הימנעו ממגע עם מזונות קרים – אם ברצוננו לבשל מאכלים כמו בשר, עוף או דגים ישר מהמקרר, תנו להם לשבת בטמפרטורת החדר למשך 10-15 דקות. לפני הבישול, טפחו קלות עם מטלית או מגבת נייר כדי להסיר לחות עודפת. הנחת מזון קר על מחבת חמה עלול לגרום להידבקות ולכלוך, מכיוון שהפלדה מתכווצת במגע עם טמפרטורה קרירה.
המליחו את המים רק לאחר הרתיחה – כאשר ממליחים את המים בסיר לפני הרתיחה, המלח עלול לגרום לקורוזיה (איכול המתכת), אשר משאיר סימנים זעירים ובלתי ניתנים להסרה בתחתית הסיר.
אין להאיץ את תהליך החימום מראש באמצעות חום גבוה. נירוסטה באיכות גבוהה יעילה בהחזקת והולכת החום. חימום על אש גבוהה מידי עלול להוביל לחימום יתר של המחבת ולשריפת המזון.
חממו את המחבת לפני הוספת שמן – יציקת שמן למחבת חמה גורמת לפלדה להיות סטטית והמשטח הופך להיות נון-סטיק. לכן, מומלץ קודם לחמם את המחבת, להוסיף את השמן ורק לאחר מכן את האוכל.
עם הזמן, כלי הנירוסטה עלולים להתלכלך ולאבד את המראה הנקי והברק ההתחלתי שלהם. אם השטיפה השגרתית במדיח הכלים לא מספיקה כדי להוריד כתמים עיקשים שהצטברו, קיימות כמה שיטות ידניות לניקוי – עם קצת מאמץ אתם יכולים להחזיר את הברק לכלים שלכם ולגרום להם להיראות כמו חדשים:
השתמשו בחומרי הברקה ייעודיים לנירוסטה – חומרים אלו אינם גורמים לשריטות ואינם מכהים את הברק של הסיר. באמצעות מברשת רכה או כרית קרצוף שפשפו בעדינות רבה.
המלצה אישית שלי – לחברת ניקול מוצרי ניקיון, יש ‘ספוגית הקסם נירוסטה’. הספוגית מסירה לכלוך קשה ושומן שרוף מכלי נירוסטה בקלות וביעילות. ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.
ייבשו את הכלים מיד לאחר השטיפה – כדי למנוע כתמי מים ומראה עכור של הנירוסטה. יש לייבש את הכלים באופן מידי.
נקו את הכלים לפני הכנסתם למדיח – לזרוק את כלי הנירוסטה ישר לתוך המדיח יכול לגרום להצטברות של חתיכות מזון ולכלוך. כדי למנוע זאת, מומלץ לשטוף קלות את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח. מגבת רטובה ומעט סבון כלים מספיקים לניקוי הראשוני של הכלים.
אחסון זהיר ונכון של הכלים חשוב לתוחלת החיים והביצועים שלהם. מומלץ ביותר לאחסן את כלי הבישול על מדף תלייה עם מרווח גדול בין פריט לפריט. אם אין במטבחכם מדף תלייה, אחסנו את כלי הבישול בארון והניחו ביניהם כחוצץ בד רך או מגבת מטבח בכדי להימנע משריטות או פגיעות של המשטח.
וכדאי לכם להכיר כרית קרצוף וניקוי דו-צדדית מסיליקון Laclean מבית VIVIAN איטליה המשלבת דיסק להסרת לכלוך קשה, מונעת התפתחות חיידקים, נגיפים ובקטריות. כרית הקרצוף היא דו צדדית : צד אחד עם סיבי סיליקון צפופים לניקוי, הקצפה, קרצוף והברקה ואילו לצדה השני מחובר בצורה אינטגרלית דיסק אפור המיוצר בטכנולוגיה ייחודית ומאפשר ניקוי אגרסיבי של לכלוך עיקש (כלי מטבח, מחבתות, סירים, משטחים וכו’). צידה הרך של כרית הסיליקון מיועד גם לניקוי ירקות ופירות (מיוצרת מסיליקון food grade). מתלה ואקום בחלקה העליון מעניק לה ייבוש מהיר ואחסון זמין ונוח בכיור.
Laclean ניתנת לחיטוי במי סבון חמים או במדיח הכלים. מתאימה לשימוש בשבת (אינה סופגת נוזלים)
מחיר לצרכן 19.90 ש.
להשיג בסניפי חצי חינם ובחנויות ברחבי הארץ
שימו לב לסרטון https://www.youtube.com/watch?v=rWqw5l4ZMoA
תגובות אחרונות
- שרית כץ על חגיגות ה- 70 לופל “מן”
- dorit על סרט – עולם מפריד בינינו
- דודו על חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”
- TBH על הכירו את "סוגרים הכל לדירה" מילה של אמא נגה
- ארז על תפוח אדמה משמין או לא?