בבית הישראלי הממוצע המטבח הוא לב הבית. מטבח טוב דורש השקעה גדולה, לא רק של כסף, אלא גם של זמן ומחשבה. מעבר לנראות האסתטית, חשוב שתכנון המטבח יהיה מוקפד, על מנת לשרת אתכם נכונה.
מעצבת הפנים מירי צור מרכזת עבורכם טעויות שאנשים נוטים לעשות בעיצוב מטבחם. והרי ידוע שאין חכם כבעל ניסיון וכמומחה בעיצוב על מנת להציע פתרונות חילופיים הולמים
- מדפים במזווה במקום מגירות- מגירות נשלפות הן נוחות יותר לגישה- ניתן לראות את כל תכולת המגירה, לעומת מדף שבו “נקברים” מוצרים.
- אי ניצול המיקום שמתחת לכיור- מומלץ שתהיה עגלה נשלפת לחומרים, הכי נוח ופרקטי.
- מגירות בלי פתחי אוורור לבצל/שום/תפוחי אדמה ושאר ירקות – מיותר לציין את שובל הריח שזה מותיר.
- פינות – למי שיש מטבח בצורת ר’ או ח’ יש תמיד פינה, שפעם היה נהוג להפוך אותה גם לאחסון (לרוב מדפים או מין מערכת נשלפת – שבפועל לא לגמרי יעילה. לכן עדיף להימנע משימוש בפינות אלה למטרת אחסון).
- אין מיקום מיוחד לבקבוקים ותבלינים- מומלץ על עגלה נשלפת 30 ס”מ, תמיד נוחה ליד אזור הבישול שם מאחסנים את התבלינים, הרטבים והשמן.
- כיור סטנדרט 60 ס”מ, לרוב יציעו לכם את הסטנדרט, ואני אומרת – לכו על 70 ס”מ. מאוד מומלץ כי כך יש מקום ליותר כלים ומרחב גדול יותר לשטוף סירים ותבניות.
- ייבוש כלים על השיש – עדיף מייבש כלים מעל הכיור, הפתרון הקלאסי של ייבוש כלים כחלק מהארון העליון (כמו של “פעם”, רק יותר מעודכן) ואז הטפטופים יגיעו אל הכיור.
- מחסור בתאורה – רצוי שמלבד התאורה המרכזית תהיה תאורה נוספת גם מעל השיש, רצוי להוסיף תאורה מתחת לארונות העליונים, כדי לאפשר אור ממוקד וישיר על אזורי העבודה שלכם, מעבר לפרקטיות זה גם נותן אפקט יוקרתי במטבח.
- ארונות שחורים – מצריכים ניקיון מתמיד כי רואים כל הזמן לכלוכים. זה כמובן תלוי בסיבולת שלכם “להשתעבד” לכך.
- מרחק גדול מידי בין הכיור לכיריים – נסו להימנע מצעדים מיותרים בזמן הבישול עצמו. בתכנון מטבח יש את ‘משולש הזהב’ שמגדיר מהו התכנון הטוב ביותר במטבח (מרחק מינימלי בין הכיור לכיריים למקרר). כדי להימנע מסרבול וטפטופים רצוי לתכנן את הכיריים והכיור באותו פס של משטח העבודה.
המאמר נכתב באדיבות מעצבת הפנים מירי צור
https://www.miritzur.com/
נייד 054-2450456