פסטיבל טעמים בעמקים יוצא לדרך בין ה-14/1 עד ה 25/1 וחוגג 15 שנים טעימות. יצאנו 3 חברים ומיצובישי אאוטלנדר אחד, לבדוק מה קורה. מבלים בסטייל, מילה של “אמא נגה”.
התחלנו כמעט כמו בשיר “..שני חברים יצאו לדרך בים בם בום…” אבל בשינוי קטן, שלושה חברים יצאו לדרך 🙂 לפסטיבל טעמים בעמקים החוגג השנה ט’ו שנים במיצובישי אאוטלנדר נעימה שהשלימה לנו את החוויה, כי החלטנו אבי אובליגנהרץ, דני בר ואנוכי, שאנחנו מבלים בסטייל.
נו, רכב, אתם יודעים. אני מאד אוהבת רכבים, אוהבת ויודעת לנהוג (חמסה חמסה חמסה). כאחת שהעדפה האישית שלה היא רכב גדול (ובאחד כזה אני נוהגת) אני תמיד טוענת שלמשפחה, אין חוויה יותר נעימה מאשר רכב גדול, המכיל בנוחות את כל המשפחה, לכל ילד יש את המקום שלו, הספייס שלו, וחלק נכבד מהצלחת הטיול הוא רכב גדול ומפנק.
וכך יצא שדני, אחד מהחברים שלנו הביא איתו לנסיעת מבחן מיצובישי אאוטלנדר. אני מכירה את האאוטלנדר כשהגיע לארץ לפני יותר מ 14 שנים וכבר אז אהבתי אותו.
המיצובישי אאוטלנדר גבוה ורחב עם 7 מושבים, רכב שהוא כאילו רכב שטח (בשבילי כל הרכבים הם רכבי סופר 🙂 ). מושבי הנהג והנוסע לידו מרווחים ונוחים, מושבי השורה השנייה גם הם מפנקים ומושבי השורה השלישית מתאימים לילדים (לא נוחים למבוגרים). המיתלים של הרכב גמישים גם בדרכים שהן לא כביש מהיר חדש.
ראוי לציין שהמושבים יכולים להתקפל ולהעניק חלל אחד ושטוח של 913 ליטר בעוד עם 5 נוסעים נסתפק ב- 477 ליטר חלל למטען.
הרכב הגדול והמרווח מונע ע”י 1998 סמ”ק שמפיקים 150 כו”ס ויכולים להגיע ל- 190 קמ”ש (נתוני יצרן). תאוצה 0-100 קמ”ש ב- 12.4 שניות. בקיצור, 3 אנשים ברכב פשוט חגיגה. מה שהפתיע אותי, שמיצובישי אאוטלנדר שקיבלנו היה ברמת אבזור 2 (מתוך 4) ומאחור לא היה מצית או נקודת לחיבור usb, שהיה חסר לי, היושבת מאחור. הנסיעה נעימה, הנהג מצויין, והשימוש בקרוז קונטרול היה חוויה. המערכת האטה אוטומטית ובלמה בהתאם למצב הכביש. כן, נחמד מאד, אהבתי :).
בקיצור, שמנו פעמינו לעמקים. השנה חוגגים בעמקים את פסטובל של 15 חורפים בהם מוזמנים אורחי הפסטיבל ליהנות מחוויה שמשלבת טבע ירוק ופורח, מכירת תוצרת חקלאית טרייה, ארוחות במסעדות כפריות, תערוכות אומנים ושפע אירועים.
את ארוחת הבוקר שלנו פתחנו ב’גרוב קפה’ בקריית טבעון. ורד וגיא קורן הם הבעלים של בית הקפה הקסום השוכן במרכז קריית טבעון. ורד היא הקונדיטורית וגיא אחראי על המנות. יש לציין שזהו בית קפה אבל, האוכל הוא של מסעדה. מגוון רחב של מנות לארוחות בוקר צהריים וערב. כל המנות מוקפדות ללא חומרים משמרים.
התפנקנו על ארוחת בוקר טרייה ונפלאה, עם שקשוקה מעגבניות אמיתיות, מטבלים הנעשים במקום, וכל הארוחה פינטזתי על ריבת התאנים המשובחת, שמקבלים עם הארוחה.
אהבתי שאת ארוחת הבוקר ניתן לקבל גם בערב 🙂 . ורד היא הקונדיטורית של המקום ומציעה מגוון רחב של קינוחים מפנקים ביניהם גם קינוח מעולה ללא סוכר וקינוח לטבעוניים. התענגנו ואהבנו מאד 🙂 .
בפתיחת הפסטיבל גרוב קפה יציעו מרק גולש הונגרי ובמשך כל ימי הפסטיבל תוכלו להתפנק בארוחות אמיתיות ביתיות, מסוגננות עם טאצ’ של מסעדה ב – 3 דרגות של מחירים קבועים 79 ש”ח, 89 ש”ח, 99 ש”ח.
ממליצה לכם לנסות את מנת קבבוני טלה.
גרוב קפה – הרימונים 1 קרית טבעון
04-9535742
א’- ו’- 08:00-21:00
שבת סגור (המקום לא כשר).
מקריית טבעון המשכנו לבית לחם הגלילית לבית בד גלילי של תמר וערן גלילי. ערן בן למשפחת גלילי המתגוררת במקום המשיך את דרכו של אביו. במקום, בית בד בוטיק המפיק שמן זית כתית מעולה בשיטה אקולוגית ובאיכות קפדנית.
לצד בית הבד פועל מרכז מבקרים המציע חוויה גלילית ייחודית של טעמים וריחות. מרכז המבקרים פתוח בכל יום, כולל שישי שבת וחגים. האורחים מקבלים הדרכה אודות מערך הפקת שמן הזית מול המכונות ועל התהליך היחודי של הפקת שמן זית בטכנולוגיה מתקדמת ואקולוגית. ההדרכה מאפשרת הצצה מעמיקה לעולם שמן הזית. ניתנת ההזדמנות היחודית לשאול שאלות ולקבל תשובות רבות אודות איכות שמן זית, זנים שונים, טעמים, אחסון שמן והאופן הנכון לשימוש בשמן זית במטבח הביתי. ההדרכה כוללת צפייה בסרט קצר המלווה את תהליך הפקת השמן מהעץ עד לבקבוק וכמובן טעימות של שמני זית ממגוון הזנים.
בחנות בית הבד ניתן לרכוש מלבד שמן זית גם גבינות עיזים יחודיות, יין בוטיק, ריבות תוצרת בית, מוצרי קוסמטיקה טבעיים, זיתים כבושים כמובן והפתעות על פי עונות השנה והתוצרת החקלאית המקומית.
הכניסה חופשית! ביקור הכולל הדרכה, צפייה בסרט וטעימות בבית הבד אינו כרוך בתשלום.
בחצר המתחם בית קפה, פינות ישיבה מול נוף הכרם והיער, פינת ליטוף והאכלת עזים ומשחקי ילדים.
בשיחה עם ערן הבנו שהשנה זו עונה רעה לשמן הזית. בית הבד מייצר כ 20 טון לשנה. והשנה הכמות בסביבות 14 טון שמן זית. לאחר המסיק יצא כ 40% מהצפי לעונה הסיבה נעוצה בחורף שלא היה מספיק קור. הגשם הגיע בזמן הפריחה כתוצאה מכך נפלו המון פרחים. והיבול לא ענה על הצפי – פחות זיתים פחות שמן. לכן, יהייה יותר יבוא של שמן זית לאו דווקא איכותי אלא זול, כי שמן זית ישראלי הרבה יותר איכותי מכל שמן אחר שמיובא.
עוד מוסיף ערן גלילי, מבית בד גלילי, החמיצות היא לא מדד של איכות שמן הזית, היא מדד שקשור לתקן ושהוא לא המדד החשוב ביותר. הוא זניח וממש לא אמין. לכן יש לטעום את שמן הזית ואז לאהוב. טעים או לא טעים! ולי הוא ממש טעים!
חשוב לדעת ששמן לא מסונן נפגם תוך חודש עד חודש וחצי.
ערן ותמר גלילי מנהלים את תחרות שמן הזית הישראלי 18-19 לפברואר, שתתקיים השנה בתל-אביב.
ענף הזית מאגד בתוכו כמות גדולה של יצרני שמן זית. כמות יצרני שמן הזית גדלה ואיכות השמן משתפרת ביוזמת הזוג גלילי. לכל שמן זית שמשתתף בתחרות מקבל את הציונים והאנליזה האורגנולפטית על מנת שילמד ויוכל לתקן עצמו לקראת המסיק הבא והתחרות הבאה.
פרטים על תחרות שמן זית משפחתית ניתן למצוא בדף הפייסבוק שלהם וכן את רשימת בתי הבד הטובים בארץ.
המכירה של שמן זית, זיתים ועוד מוצרים קוסמטיים המבוססים על שמן זית מתבצעת כאן במקום.
יש הזמנות דרך אתר האינטרנט ומשלוח של שליחים .
שמן הזית של בית בד גלילי הוא כשר.
בזמן הפסטיבל בית הבד גלילי יהייה פתוח לקהל בכל ימי הפסטיבל כולל טעימה מודרכת של שמני זית.
המקום פתוח בשבת.
להגעה בעזרת אפליקציית waze רשמו בית בד גלילי
ניתן ליצור קשר גם בטלפון: 04-6899779 | 052-6154411
מבית לחם הגלילית שמנו את פעמינו ל’קפה פרסקו’ באלון הגליל של אהובה ואלון כהנר . בקפה פרסקו מייבאים את הקפה ובמקום בישוב, אלון הגליל, קולים את הקפה ומכינים את התערובת לבד.
במקום מכינים 5 תערובות (בלנדים), שהשמות לתערובות ניתנו במקום. אהובה ואלון כהנר ומשווקים קפה ומכונות קפה לכל הארץ.
עצרנו לקפה ועוגת מרנג לימון נפלאה באחד המקומות הכי יפים לשתות קפה. סוג של פאוזה בכל הטירוף. קסם של מקום. קטן, אינטימי, הישיבה בתוך המשרדים, נותן תחושה של בית.
הקפה מעולה והעוגה ממש טעימה מאד, עוגה של הבית מאפה ידיה של אחת מהישוב.
יש אפשרות, בימים בהירים ויבשים לשבת בחוץ, מתחת לעץ האלון אל מול נופו המשגע של העמק ולהינות מהחוויה.
פרסקו קפה קיים כבר 7 שנים וניתן להזמין קפה ומכונות קפה לכל הארץ.
ממליצה לכם להגיע כבר בפסטיבל ולעוד חודשיים וזאת למה? אלון ואהובה ציינו שהם מתכוננים להתרחב ולעבור לישוב זרזיר, הנמצא ממש ממול.
בית הקלייה פרסקו ממוקם באלון הגליל ומתמחה בייצור תערובות קפה לאספרסו.
בימי הפסטיבל ניתן לקבל קפה אספרסו/אספרסו כפול + צלוחית עוגיות- 15 ₪
המקום פתוח מיום ראשון עד שישי. ובפסטיבל יתקיימו טעימות של קפה.
פרסקו תרבות של קפה – בית קפה בצל אלון- כשר.
אלון הגליל 04-9860156
השנה, גם העיר נצרת משתתפת בפסטיבל “טעמים בעמקים” והחלטנו לסיים את היום הנפלא שלנו בנצרת המתכוננת לליל הסילבסטר שיחגג מחר. העיר יפה ומקושטת במלוא הדרה. שמנו את פעמינו למסעדת תישרין בממוקמת בדודג’ סנטר בעיר.
המסעדה צופה על העיר נצרת ומקושטת לחגיגות חג המולד עם עץ אשוח יפה. הנוף הקסום נשקף מחלונות המסעדה, ומהווה תוספת מופלאה לאווירה הגלילית המיוחדת ששוררת במקום.
פירוש השם תישרין = תשרי, המסעדה הראשונה תישרין הוקמה בחודש תשרי ומכאן שמה. המסעדה הראשונה שוכנת במבנה אבן קסום במרכז העיר ליד המעיין. וזו, ‘תישרין II’ תאני (מהמילה 2) וממוקמת בדודג’ סנטר.
תישרין הוא מסעדת הביסטרו הערבית הראשונה, שמשלבת בין האוכל הערבי המסורתי לבין נגיעות חדשניות ועדכניות, המביאות לידי ביטוי את יצירות השף. כך אמר לנו מנהל המסעדה. והאוכל… פשוט נפלא 🙂
כאן בתישרין משתמשים בחומר גלם ערבי מקומי . תפריט המשלב בין אוכל ערבי אותנטי לפיוזן. התפריט בנוי ולא משתנה.
לרגל פסטיבל טעמים בעמקים בנו בתישרין תפריט מיוחד הכולל –
מנות ראשונות –
סלט פריקה חיטה ירוקה, מאודה, ירקות פריכים, יעלם ירוקים וקוביות עוף מוקפצות בסויה
סלט גינה עלי רוקט ופטרוזיליה,עגבניות,פלפל חריף, בצל,קוביות לימון, שום,סלק,קישואים מטוגנים,שמן זית ולימון .
באתנג’אן בטחינה אלארז ודבס אל תמר חציל קלוי בסילאן וטחינה
זהרה כרובית מטוגנת ברוטב אנשובי – מנה נפלאה ממליצה לכם לטעום!
ארטישוק עשוי על הגריל עם רוטב שמן, לימון, קוביות פלפלים, רוטב בלסמי ופרמז’ן
מנות עיקריות בשלוש דרגות של מחירים –
79 ₪ – קבב חלבי בשר טחון מתובל באריסה, בצל ועגבניות
ערוסה פיתה בבשר קבב על האש
99 ₪ – טאג’ן קרידיס שרימפס,בצל קלוי וטחינה מוקרמים בתנור – מנה מעולה!
סדר דג’אג’ מרמיה חזה עוף צרוב, ציר עוף לבן, שמנת מתוקה ומרווה
₪ 119 – צלעות כבש עם ירקות על האש
הארוחה כוללת כוס יין לבן גוורצטרמינר או אדום שיראז של יקב TOUCH BY FUSION בתוספת של 15 ₪
קינוחים תוספת 12 ₪
גלידה עם חלווה, הריסה ( עוגת סולת), כנאפה – אל תוותרו!!! מילה של “אמא נגה” 🙂
תישרין ןן – נצרת עלית, דרך העמק 41, דודג’ סנטר , 04-6555789
כדאי לכם לדעת – השנה עיריית מגדל העמק הצטרפה לפסטיבל, ובמקום יש פרוייקטים של עזרה לאוכלוסיות חלשות ובהם שפים שהולכים לבתים ומקיימים סדנאות לאוכל בריא. גם האוכל של סבתא הופך לאוכל בריא.
לסיכום – יצאנו לדרך שלושה חברים אבי אובליגנהרץ, דני בר ואנוכי, שהחלטנו שאנחנו ‘מבלים בסטייל’.
חשוב לציין את המיצובישי אאוטלנדר המפנק שנסענו בו, נסיעה בטוחה ברחבי העמק.
סעו לטייל חברים 🙂 מבטיחה לכם שתהנו 🙂 מילה של “אמא נגה” 🙂
את הפסטיבל מובילות עמותת התיירות בעמקים ברשות המנכ”לית אורית מסר הראל ורקפת עברי מ”הפקה עברית”.
לפסטיבל שותפות המועצות: עמק יזרעאל, יקנעם, מגידו, רמת ישי ומגדל העמק בשיתוף עם קק”ל
כל הפרטים באתר הפסטיבל – www.teamim-baamakim.co.il