מגוון מתכוני לביבות קלים להכנה

לביבות בטטה

אוהבים לביבות? הבאנו לפניכם מגוון של מתכוני לביבות קלים להכנה טעימים ומתאימים לא רק לחג החנוכה, וחלקם גם לטבעוניים. מילה של “אמא נגה”. 

ג'ינג'ר כתוש דורות
ג’ינג’ר כתוש דורות

לביבות בטטה
מצרכים (ל-12 יחידות):
1 ק”ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס קמח לבן
1 ביצה
4 טבליות ג’ינג’ר דורות
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה
מצרכים לרוטב: 
לביבות בטטה
לביבות בטטה

1 גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.
  2. מוסיפים את הביצה, טבליות הג’ינג’ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  4. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
  5. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.
  6. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.

לביבות תפוח אדמה ופטריות

בצל קצוץ ומטוגן דורות
בצל קצוץ ומטוגן דורות

מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קמח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות
1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה
לביבות תפוח אדמה ופטריות
לביבות תפוח אדמה ופטריות


1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5.מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6.מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.
לביבות תירס, שום ובזיליקום 
בזיליקום דורות
בזיליקום דורות

מצרכים (ל-12 יחידות):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות
2 טבליות שום טרי דורות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון)
אופן ההכנה:
לביבות תירס
לביבות תירס

1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד.

  1. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת.
  2. שמים במחבת מעט שמן זית ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה.
  3. מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה. מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה.
    5. מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח או שמנת חמוצה.

לביבות עדשים וירק צמחוניות
מתכון קל ונוח: רק עשר דקות הכנה וניתן אפשר להפוך את המתכון לטבעוני.

שימורי קטניות עדשים ירוקות
שימורי קטניות עדשים ירוקות

מצרכים:
2 קופסאות עדשים מאסטר שף מסוננות מנוזלים
חצי כוס פירורי לחם
חצי כוס שבבי בצל מטוגן מאסטר שף
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
1 ביצה
כפית מלח
כף כמון
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
להגשה: רוטב סרירצ’ה מאסטר שף, מיונז שום מאסטר שף
אופן ההכנה:
לביבות עדשים
לביבות עדשים

מניחים בקערה את העדשים ומועכים עם “מועך פירה” עד לקבלת עיסה.  מוסיפים שבבי הבצל, פירורי לחם, פטרוזיליה, כוסברה,  ביצה, מלח וכמון ומערבבים היטב.
במחבת שטוחה מחממים שמן לא עמוק, יוצרים לביבות שטוחות מעט ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מגישים לצד רוטב סרירצ’ה ומיונז שום.
*לטבעוניים ניתן להחליף את הביצה ב 1/2 כוס של תערובת לציפוי נאגטס של מאסטר שף + 1/2 כוס מים, לערבב יחד ולהוסיף לבלילה.
חג חנוכה שמח וטעים 🙂