בבוקר בהיר באמצע השבוע שעבר פסענו לנו אני, בן זוגי ובן (6) לארוחת בוקר מפתיעה בג’ראלד פטיסרי.
הפטיסרי השוויצרי הראשון בישראל- ג’ראלד Gerald חוגג שנה להיווסדו ומשיק תפריט ביסטרו חדש.- על התפריט המלא כבר כתבנו בכתבה בלינק
המקום מעוצב כגלריה לתכשיטים יוקרתית שכל מוצריה עשויים עבודת יד, מוכרת עוגות בסגנון שוויצרי ואירופאי המיוצרות במאפיה שבמקום כגון: פחזניות שו א-לה קרם המצופות בקראסט שקדים פריך, עוגת גבינה אפויה עם שכבת ספקולוס וגלסאז’ שוקולד לבן, בוסטוק פיסטוק ושקדים, קרואסון אגוזי לוז ולימון ועוגיות תבלינים מסורתיות עם ג’ינג’ר, הל, קינמון וציפורן.
השף קונדיטור אלון גולדמן אמון על הקונדיטוריה, בה מייצרים פטיסרי, לחמים שוויצרים ומאפים.
לא הגענו רעבים וידענו שאנחנו עומדים לסעוד במקום מיוחד וכך שהגענו דבר ראשון טעמנו מאפה בריוש ופיסטוק שהיה איך לומר ?- מדהים!
לארוחת בוקר הזמנו כל אחד משהו אחר:
בן זוגי הזמין : קראסט ג’ראלד 2 ביצי עין על בריוש קלוי עם גבינת בושה, אבוקדו על מצע של סלט הבית מוגש עם קפה ומיץ לבחירה
אני הזמנתי: מוזלי יוגורט עם גרנולה תוצרת עצמית וסלט פירות טרי
ובן הזמין: פרנץ’ טוסט בריוש מטוגן עם תפוחים צלויים רוטב טופי וקצפת
לסיום התענגנו כולנו על קינוח הדגל של ג’ראלד- עוגת מוס שכבות
אין ספק שמדובר בחוויה קולינרית ממדרגה ראשונה.
למי שמחפשים ארוחת בוקר שתשביע אותם ליום שלם אולי זה לא המקום המתאים אבל למי שמחפשים להתענג על ארוחה מזינה וטעימה מאוד במקום מקסים ושקט בלב המטרופולין הסואן זה בדיוק המקום בשבילם!
ג’ראלד, אבן גבירול 36, תל אביב 03-5063135.
שעות פעילות: שבת עד חמישי: 07.30- 21.00
יום שישי 07.30-21.00 . לא כשר
קצת על משפחת בופ Bopp
ג’ראלד (גידי) האבא שוויצרי, גילה (אמא) ישראלית והילדים יונתן וג’ניפר בופ (Bopp)
ג’ראלד וגילה- ההורים נפגשו בשוויץ ומשם הכל התחיל…. הם התחילו במסע בקרוואן כאקרובטים בקרקס נודד שהקימו והיו עוצרים במדינות שונות ומופיעים.
ג’ראלד – בגיל 14 התחיל לימודי בולונג’ר וכבר אז התאהב במקצוע, לאחר שג’ניפר ויונתן נולדו הם הקימו חנות מכולת-בולנג’רי ראשון.
כעבור מספר שנים הם פותחים TEA ROOM- PATISSERIE- שנקרא בזמנו LA GOURMENDINE””.
בשנת 1993 המשפחה מחליטה לעלות לישראל ועוברת לגור בקרית ביאליק בסמוך למשפחת האם.
ג’ראלד עבד כשף קונדיטור במספר מקומות בצפון, בהמשך פתח קונדיטוריה בנהריה ולאחר מספר שנים חזר לשוויץ בעקבות הגעגועים.
מאז ילדותם, ג’ניפר ויונתן גדלו וחונכו בבית אירופאי, ותמיד היה חלומם להמשיך את מסורת האבא.
ג’ניפר- מתגוררת בת”א, ובמקצועה היא הנדסאית אדריכלות והתמחתה כמנהלת פרויקטים בבנייה.
כשהוחלט לפתוח את ג’ראלד, טסה ג’ניפר לשוויץ ועברה הכשרה ראשונה בתחום הקונדיטוריה, לאחר מכן עשתה קורס אצל “גאיה וברטלה”, כיום היא מנהלת את ג’ראלד.
יונתן- מתגורר בת”א, הנדסאי אלקטרוניקה, מנהל ומפקח פרוייקטים בבנייה בג’מייקה ואפריקה.
לאחר החלטה לפתוח פטיסרי מצאו ג’ניפר ויונתן את הלוקיישן סופי ברחוב אבן גבירול 36, פינת השופטים 32.
כבר במהלך השיפוץ במקום ג’ראלד ( האבא) הגיע לארץ על מנת להתחיל לעבוד ביחד עם יועץ פטיסרי ישראלי בשם אלון גולדמן על מתכונים ולגייס צוות קונדיטורים.
Swiss Patisserie GERALD נפתח לפני כשנה כפטיסרי שמגיש ארוחות קלות , ולאחרונה נוסף תפריט ביסטרו הכולל מנות עיקריות, סלטים, מאפים מלוחים וסלטים.
תגובות אחרונות