“…חיפה חיפה עיר עם תחתית…” כך כתב יונתן גפן, אבל… איזו עיר תחתית 🙂 שבה קיימת “מורל – מסעדת טאפס עולמי” שווה בהחלט קפיצה. מילה של “אמא נגה”.
שאלה במתמטיקה – הבת שלי גרה בקרית מוצקין ואני מפ”ת. היכן אנחנו נפגשות? נכון, צדקתם! בחיפה.
ומה עושות? בארור… אוכלות 🙂
והיכן? או! זאת השאלה…
ובכן, שמעתי שמסעדת “מורל” של השף לירז קריספין שינתה לוקיישן. לירז קריספין, המוכר כשף מסעדת מטבח גלילי במצפה אבירים שבגליל (ליד הכפר פאסוטה), שף מסעדת ‘קלודין’ לשעבר מיהוד וברזומה שלו גם מסעדת ‘בוקה ראטון’ מפאלם ביץ’, עבר לחיפה, ללב ליבה של העיר התחתית, לפני פחות משנה והקים שם את מסעדת “מורל”. זו בהחלט סיבה לחגיגה.
‘מורל’, מסעדה שונה מאוד בנוף המקומי. הפעם, הלך לירז על קונספט אחר- מסעדת טאפס עולמי, בה מוגשים טאפסים ממטבחים רבים ומגוונים מכל קצוות הגלובוס וגם נגיעות פיוז’ן מקוריות. מקור השם ‘מורל’ הוא סוג פטרייה ידועה מהמטבח הצרפתי.
הרעיון של הקונספט מכוון לכך שהסועדים המגיעים למקום, יוכלו ליהנות ממבחר גדול של סוגי אוכל שונים ומגוונים. התפריט מחולק לשלושה חלקים: אדמה- מאכלים שמקורם באדמה כגון קציצות כרישה, סלט טוסקני; רביולי צאן ברוטב פטריות יער, שום, מרווה ויין לבן. ים- מאכלי ים דוגמת סביצ’ה דגים, סלמון בכבישה ביתית ופיש טאקו בסגנון וורה קרוז; יבשה- כל מנות הטאפס הכוללות בשר.
התפריט במסעדה עונתי ומתחדש וכולל מספר גדול של מנות ספיישל מדי יום. ניתן למצוא בו מאכלים מרחבי העולם, בניהם, טאפס צרפתי של אנטריקוט ברוטב חרדל דיז’ון; קרפאצ’יו ונקניקיה סיציליאנית איטלקיים; קסדיה וטרטר טונה במיני טאקו מקסיקני; מיני המבורגר אמריקאי על לחמנית באנז וייטנאמית; מדליון פילה עגל ברוטב יין אדום ופירות יער על מצע פירה; טיבון טלה ברוטב דבלים ויין אדום; קציצות סרטנים רוד איילנד קראב קייקס- עם פלפלים קלויים וסלט קולסלאו; פילה דג ברמונדי מוגש על פירה עם רוטב סלסה מנגו; נתח קצבים ברוטב גבינה כחולה ועוד…
בשעות הצהריים מוצעות עסקיות ב55 ₪ הכוללות מרק ועיקריות לבחירה: המבורגר ביתי; ניו יורק סטריפ (סינטה עם עצם 250 גרם); פיש אנד צ’יפס; רביולי בטטה עם ירקות מוקפצים, בזילקום ויין לבן; מיקס צדפות- מול שחור, וונגלי, בשוםף טרגון ויין לבן, פפדרלה לוגוסטין עם שום, צלפים, עגבניות שרי, פטרוזיליה ויין לבן.
לירז: “הגעתי לחיפה כי העיר המתפתחת מאוד מבחינה קולינרית בשנים האחרונות, בעיקר באזור העיר התחתית. נוכחתי לדעת שכמעט ואין בחיפה בפרט ובאזור הצפון בכלל מסעדות טאפס והחלטתי ללכת על קונספט ייחודי של מסעדת טאפס עולמי, המביאה טעמים מרחבי הגלובוס. הסועדים שיגיעו, ייהנו מבילוי קולינרי ממושך ומגוון במחיר שפוי וכמובן מיין טוב”.
יעקב קוליקו, סומילייה ומנהל המשמרת מוסיף שבמקום למעלה מ 80 סוגי יין שונים מכל העולם הנפתחים לכוס במחיר של החל מ 19 ₪, קוניאק משובח ו – 6 סוגים של וויסקי.”
במטבח לצד שף לירז קריספין יש גם שף קונדיטור, כך שכל הקינוחים מוכנים במקום בין הקינוחים צ’ורוס ברוטב טופי; קרם קטלון ומרקיז שוקולד פאי תפוחים ועוד… לחמי מחמצת השאור מגיעים ממאפייה גלילית.
מסעדת “מורל” שוכנת בבניין ותיק שהוקם בימי המנדט הבריטי וגובלת עם נמל חיפה, כך שניתן ליהנות מהבריזות הנעימות מן הים ומאווירה מיוחדת. העיצוב נקי ומשרה אווירה אינטימית. במרכז המסעדה בר גדול הפונה למטבח הפתוח, כך שניתן לצפות בשף מכין את האוכל. בקבוקי היין הרבים מונחים בוויטרינה עתיקה, את הקירות מעטרים כלי מטבח עתיקים ותאורה עמומה בשעות הערב. למסעדה גם חצר גדולה, תחת עצי דקל הפונה אל מול נוף הנמל ורחש שכשוך מים של מזרקה גדולה.
התיישבנו והזמנו כמה מנות טאפס, התענגנו מכל ביס בין אם זו סביצ’ה דגים מעולה, או חציל רג’יאנו – מגדל של פרוסות חציל עם מוצרלה ופרוסות פרמז’ו ורוטב עגבניות מוגש עם סלא עגבניות בזיליקות וצנובר, שווארמה דג בס במיני פיתה עם סלט קצוץ וטחינה (שמה שמתחשק לי כרגע זה… לחזור… 🙂 ), או טאקו בסגנון גואטה לופ של שייטל מוקפץ באדובו עם גוואקמולה כרוב ופיקו דה גאיו, רביולי בטטה עם ירקות מוקפצים, בזיליקום ויין לבן…
בקיצור, כל מנה משובחת יותר מקודמתה וכמובן יין רוזה נפלא של יקב MAYA מבית טוליפ שליווה את הארוחה.
קינחנו בפאי תפוחים פשוט ומשובח שלווה בכדור גלידת וניל, ותות טרי.
“מורל – טאפס בר עולמי” חגיגה של טעמים נפלאים בצלחת שבטוח נשמח לשוב. אהבנו מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”. לחיים 🙂 .
“מורל – טאפס בר”
הנמל 33 חיפה
שעות פתיחה א’-ש’ 12:30- 24:00
טלפון: 04-8441404
לא כשר