ילדים אוהבים פיצה, ילדים אוהבים פסטה וזו הסיבה הראשונה שהגעתי לפפרדלה, אבל, שפע המנות והטעמים העזים בהחלט יחזירו אותי לשם עוד הרבה פעמים.
פפרדלה באבן גבירול היא האחות החדשה והתל אביבית של מסעדת פפרדלה, השוכנת כבר 7 שנים בפארק המדע ברחובות, משלבת מטבח איטלקי ותפיסות של בישול איטלקי, עם אירוח, שפע וטעמים מקומיים. המסעדה עוצבה כחלל כפרי טוסקני, חם, שמח ואינטימי. חלל המסעדה המרכזי מוקף בקיר אבנים חשופות ובטפטים עם איורים עדינים. מעבר לבר אינטימי נשקף המטבח, ותנור הפיצות המסורתי, ממנו מגיחות פיצות טריות.
התפריט מורכב ממנות איטלקיות מנצחות – פיצה, המוכנה במקום בטאבון לוהט. מהמטבח יוצאות מנות איטלקיות קלאסיות כגון: רביולי, מגוון גדול של פסטות תוצרת בית מקמח איטלקי המיובא במיוחד לפפרדלה, אנטיפסטי, מנות מנצחות של דגים טריים, כריכים, סלטים ופוקאצ’ות. בערבים, המסעדה נעטפת באווירה אינטימית, רומנטית ומזמינה.
כיאה לתפיסה של מטבח איטלקי, חומרי הגלם הם טריים ומקומיים, ופפרדלה עושה שימוש במיטב התוצרת המקומית, של מגדלי בוטיק: שמן זית ממושב חגור, עגבניות שרי מיובשות ממושב חצב, יינות קדש ברנע, דגה טרייה ובירות בוטיק – אחוזת בית ושלושת הדובים ועוד. בנוסף, לתפריט איטלקי למהדרין, נוספו מספר מנות מנצחות הפונות לטעם הישראלי, כמו פוקצ’ה טוניסאית, חיבור מעניין בין הסנדוויץ’ הטוניסאי לבצק הפוקאצ’ה המנצח של פפרדלה. המנות גדולות ומשביעות, בדיוק כמו שישראלים אוהבים.
אני חובבת פיצה. פיצה בשבילי צריכה להיות עשויה מבצק דק, קרספי ותוספות. כך בדיוק מגיעה הפיצה של פפרדלה, דקה, קריספית ובמגוון רחב של תוספות טעימות היוצרות, בעיני, את הפיצה המושלמת – אהבתי.
ועוד הצצה לתפריט: מיקס ראשונות – פוקצ’ה אישית, חציל בלאדי, ברוסקטה, אנטיפסטי, סלט קפרזה (49 ₪); ברוסקטה פפרדלה – לחם איטלקי; פטריות טריות מוקפצות בשמן זית, שום ופטרוזיליה (32 ₪); כריך סביח גורמה – טחינה, חציל קלוי, עלי בייבי, ביצה קשה, עגבניה ופלפל קלוי (42 ₪). מגוון פיצות מתנור לבנים לוהט (44-48 ₪); פוקאצ’ות תוצרת בית – קפרזה, ביאנקה, ונציאנית, טוניסאית, חציל קלוי (44-48 ₪); פסטות – פנה, פטוצ’יני, פפרדלה, חיטה מלאה, במגוון רטבים איטקליים – סיציליאני, מלנזנה, נפוליטנה, פוטנסקה, ארביאטה (42-58 ₪); סוגי לזניה, קנלוני, ניוקי ורביולי תוצרת בית, פיצה ופסטה תוצרת בית. ומתוקים מנצחים – מוס פפרדלה, פאי תפוחים, סופלה שוקולד ועוד.
המלצה שלנו : המנות גדולות, עשירות וטעימות. הזמינו כמה מנות למרכז השולחן תחלקו ותתחלקו. כך תוכלו להינות ממגוון רחב יותר של מנות.
לדברי הבעלים של פפרדלה, המטרה היא ליצור מקום מהנה, טעים מאד, שמח ושופע אהבה לקהל. “חיברנו את המטבח האיטלקי שכה אהוב על הקהל הישראלי, לטעם המקומי – מנות גדולות, טעמים חזקים, טוויסטים מקומיים. אנו גם מקדמים מוצרים מקומיים – ירקות, פרות, בירה ויין מקומי. לכל אלו הוספנו תשוקה גדולה לארח ולפנק, ויצרנו מקום נגיש, שמח, שמתאים לצהריים מהיר באמצע שבוע, לארוחת ערב רומנטית או לבילוי של כוס יין ומנת פסטה טעימה ליד הבר, במחיר שלא קורע את הכיס”.
ימים ושעות פתיחה: א-ה 11:00-24:00, שישי 9:00-15:00 (עד שעה לפני כניסת שבת), שבת 19:30 (שעה אחרי צאת שבת) עד 24:00 טלפון: 03-6099911 כתובת: אבן גבירול 22, תל אביב.
המסעדה כשרה.