מסעדת סמואל חוויה בלקנית חדשה

מסעדת סמואל של השף שמואל בן בסט מגישה אוכל בלקני מבית אמו של השף. באנו, אכלנו, נהנינו וממליצים בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

מסעדת סמואל (צילום: רונן מלחן)
מסעדת סמואל (צילום: רונן מלחן)

ערב, חיפשנו מסעדה. שמענו על מסעדה בלקנית חדשה שנפתחה בת”א “סמואל” והחלטנו לבוא.
מסעדת “סמואל” שוכנת בפינה של רחוב פרנקל עם רחוב העליה. אל הרחוב נשקפות הזגוגיות של חלון הראווה של המוסד שטייטל שפעל במשך שנים אבל הקירות, הרצפה, התקרה ובעיקר האוכל, האלכוהול והאווירה התחדשו במסעדה חדשה של השף שמואל בן בסט.
כבד קצוץ ופלפלים שרופים
כבד קצוץ ופלפלים שרופים

כבר בכניסה הבחור שלצידי התרגש ואמר “וואו, פה הייתה ממוקמת המסעדה המיתולוגית ‘שטייטל’. המסעדה הגישה אוכל מזרח אירופאי, הטבח היה מטייבה שהכין את הטשולנט הכי טעים. נהגתי להגיע לכאן עם אבי ז”ל…” וכך, נכנסנו והבחור העלה זיכרונות מהמסעדה, זכר כל פינה, כל ריהוט, אפילו את הריחות, שהזכירו לו את נעוריו. היה מאד מרגש לעמוד מהצד ו’להביט’ בזכרונות שלו.
המלצרית המקסימה לא הכירה את מסעדת שטייטל, אבל גם היא כמוני, מאד נהנת להקשיב לזיכרונותיו ולהתרגש.
המסעדה מעוצבת בקו בלקני נקי חם ולא צעקני, אולם המסעדה בגוון תכלת ולבן המהווה רקע נפלא לעבודות העץ המסורתיות המקנות למקום הדר וחמימות משלימה. ניתן להנות מישיבה על הבר, שולחן אינטימי , כיסא ליד חלון הראווה הרחב הצופה אל הרחוב או ישיבה ברחוב עצמו.
מאנטה - רביולי כבש
מאנטה – רביולי כבש

לאחר ההתרגשות, הסבנו לשולחן הפונה לרחוב העלייה.
אל השולחן הצטרף השף שמואל בן בסט שסיפר לנו, שבתחילת דרכו למד מנהל עסקים ומימון במכללה למנהל ורק בגיל 30 החליט ללמוד בבית הספר הקולינארי של קראון פלזה ת”א. בהמשך עשה השתלמויות בבישול במסעדות מובילות רבות באיטליה, הקים 2 מפעלים ליצור פסטה טרייה, אחד מהם בבעלותו (אוונטורה וסמואלס פסטה פקטורי), הקים וניהל את המטבח של סטולי בר, ניהל את המטבח החם של סניף מוזס הראשון ברוטשילד, היה השף של מסעדת mecca, סאטו ביסטרו (ים המלח),טרנטינו (יס פלנט) ועוד.
קוקטייל הבית
קוקטייל הבית

כאשר החליט שמואל לפתוח מסעדה משלו מיד ידע שזו תדבר ברוח אהבתו לשורשי משפחתו ולהתחבר לטעמי ילדותו כבן למשפחה ממוצא בולגר. הפינה היפה היוותה משכן קלאסי לחיבור בין המטבחים האהובים עליו ועל הרבה אנשים בישראל, המטבח הטורקי,היווני והבולגרי.
מעיון בתפריט התרשמנו. מסעדת סמואל החדשה מגישה תפריט שכולו ממטבחי הבלקן. מאזטים הקטנים והמנות הראשונות יכולות ללוות בילוי לצד אלכוהול, בירה או יין. החל ממנות מאזה קטנות כמו קיופולו-סלט פלפלים וחצילים שרופים (24), צדזיקי (26) וסוג’וק  (28)-נקניק טורקי דרך מנות בינוניות כמו פפריצס קון קזו (28)-מנה מהמטבח הספרדי יהודי,פלפל קלוי ממולא בגבינת פטה ,מצופה בציפוי פריך על רוטב עגבניות פיקנטי ,מוסקה חצילים ובשר(48) ומאנטה (57)-רביולי כבש בנוסח טורקי ברוטב פלפלים ויוגורט ,ועד עקריות כמו סופלקי פרגיות(48/58)/כבש(66/79) מוגש על פיתה עם ירקות על הגריל וצדזיקי ,אסאדו על גבץ’ בולגרי(74),פלסקביצה-קציצה סרבית ממולאת בגבינת קשקבל מוגשת בלחמניה עם ביצת עין וקרטופיו (64) עוד מנות רבות.
סיגר בלקני
סיגר בלקני

הזמנו כמה מנות ראשונות ביניהן כבד קצוץ מחווה לשטייטל המיתולוגית, סלט עשועית לבנה עם בצל סגול ואנשובי, פלפלים שרופים עם גבינת טולום המצויינת. 
למנות ביניים לא וויתרנו על הסיגר הבלקני שעשוי מעלי פילו ממולא בשר בקר וטלה בליווי רוטב ציר בקר. אל תוותרו מנה מ-ע-ו-ל-ה!!! מילה של אמא נגה.
קבב טורקי
קבב טורקי

כמו כן מנת המאנטה- רביולי ממולא בבשר כבש עם רוטב פלפלים פיקנטי, יוגורט כבשים וגבינת פרמז’ן הייתה טעימה ביותר.
למנות העיקריות הזמנו קבב שהיה אוורירי וטעים הוגש על פיתה לצד פילאף ומנה של ספריבס כבש, “שעלה בלהבות” במיצג אש של השף שמואל בן בסט, והוגש בליווי גיבץ’ (מצ”ב סירטון).
מטעמי משקל… וויתרנו על קינוח והסתפקנו בקפה.
הארוחה לוותה בקוקטייל הבית המצויין שהוכן מאוזו, פרוסות לימון, ליצ’י, נענע וליווה ברעננות את המנות.

לסיכום – מסעדת סמואל של השף שמואל בן בסט מגישה אוכל בלקני ומספקת טיול בצלחת סביב הבלקן ללא צורך בכרטיס טיסה והאווירה… שמחה, חמה וכמעט אפילו משפחתית.

אהבנו וכמובן שנגיע שוב. מילה של “אמא נגה”.

מסעדת סמואל רח’ ידידיה פרנקל 64 פינת רח’ העלייה ת”א.
טלפון 03-9012630

כתיבת תגובה