משק אחיה ומסעדת מאפו בחגיגת שמן זית

חג חנוכה, חג השמן. לרגל חגיגות עונת המסיק מסעדת מאפו והשף ניר צוק מארחים את ‘משק אחיה’ בשבוע חנוכה שיוקדש כולו לשמן זית. חגיגה טעימה. מילה של “אמא נגה”. 

שמן זית של משק אחיה במסעדת מאפו
שמן זית של משק אחיה במסעדת מאפו

חג חנוכה הוא החג של הסופגניות והלביבות וכאן במסעדת מאפו החליטו לחגוג עם שמן זית של משק אחיה ובמהלך שבוע חנוכה ולרגל חגיגות המסיק, המסעדה תציע תפריט מגוון ועשיר המורכב ממנות ייחודיות, אותן יצר השף על בסיס שמני הזית האיכותיים של ‘משק אחיה’.
משק אחיה היא חברה חקלאית המייצרת שמן זית ישראלי מאז שנת 2000, שמן הזית שלה זכה בפרס שמן הזית הטוב בישראל.
הכרמים המאפיינים את הנוף הארץ ישראלי מסמלים הסטוריה שורשית ומסורת. אנו ב”משק אחיה” ממשיכים את המסורת העברית בארץ ישראל ומגדלים באהבה ובמסירות מאות דונמים של עצי זית מזנים שונים ודוגלים בעבודה עברית מודרנית. עונת המסיק היא הזדמנות להנות משמן צעיר בעל גוונים טעמים וארומות מודגשים המאפיינים את שמן תחילת המסיק בו ערכי הטעמים והבריאות בשמן.”
שמן זית של משק אחיה במסעדת מאפו
שמן זית של משק אחיה במסעדת מאפו

מסעדת מאפו היא מסעדת שף כשרה השוכנת במלון פרימה סיטי בתל אביב, מציעה חוויה אורבנית ים תיכונית, יצירתית ושמחה, בהובלתו של השף ניר צוק. המטבח והנגיעה של ניר צוק, המנות המושקעות, המורכבות מחומרי גלם טריים הנבחרים בקפידה, תפריט הקוקטיילים והיינות, עיצוב החלל והתאורה, המוזיקה, החצר הירוקה והווייב הכל כך תלאביבי, עוטפים מכל הכיוונים ומאפשר חוויה בה משתתפים כל החושים.
מנה משובחת של סביצ'ה אינטיאס בתיבול שמן זית של משק אחיה
מנה משובחת של סביצ’ה אינטיאס בתיבול שמן זית של משק אחיה

כמסעדה שהוקמה מתוך אהבה ורגישות לאוכל ואנשים, מסעדת ‘מאפו’ הכשרה מציעה מגוון חוויות קולינריות, המאפשרות ליהנות  מכל העולמות – מהים, מהיבשה ומההשראה הבאה לידי ביטוי בכל טעימה ופעימת לב. ‘מאפו’ ידידותית לצמחוניים, טבעוניים, רגישים ללקטוז, שומרי כשרות ולאנשים באופן כללי.
לכן, החיבור נראה מאד טבעי והבחירה של משק אחיה בשף ניר צוק בהחלט יוצאת טעימה 🙂
אז מה צפוי לנו? במהלך שבוע חנוכה ולרגל חגיגות המסיק, מסעדת ‘מאפו’ והשף ניר צוק , יארחו בשבוע חנוכה את מותג שמני הזית ‘משק אחיה’. המסעדה תציע תפריט מגוון ועשיר המורכב ממנות ייחודיות, אותן יצר השף על בסיס שמני הזית האיכותיים של ‘משק אחיה’.
המסעדה תציע ארוחה הכוללת 3 מנות שף אשר עושות כבוד לשמן הזית הישראלי, ב – 150 ₪ בלבד.
מאפה עגל מעולה עם שמן זית של משק אחיה
מאפה עגל מעולה עם שמן זית של משק אחיה

כל ארוחה תיפתח בטעימות של שמני זית שונים שיוגשו לשולחן ללא עלות.
בין מנות השף המיוחדות המבוססות של שמן זית, שיוגשו במסעדה:
פתיח : טעימת זני שמן זית + פוקאצ’ה , מיקס זיתים של העונה
ראשונות: מאפה עגל קטן + סלט רוקט בויניגרט שמן זית – מנה משובחת. מאפה שמרים דק דק מבוסס שמן זית סורי, בתוכו עגל טחון מבושל בשמן זית וחצילים שרופים מאפה עסיסי חגיגה בפה מלווה בסלט עגבניות + זיתים סורים + ראשון המסיק, סביצ’ה דג ים עם אבוקדו, זיתים ועוד + שמנים עזים. שאלתי את השף צוק למה שלושה סוגים של שמן זית, לא מספיק אחד? אהבתי את תשובתו  “… אני משתמש בשמן זית כמו תבלין, כמות קטנה מכמה סוגים הנותנת הרמוניה…” אהבתי את התשובה ו’עפתי’ על המנה. משובח!!! – מנה נפלאה וטעימה מתובלת כדבעי במלח, לימון ושלושה סוגים של שמן זית.
דג בס על הפלנצ'ה
דג בס על הפלנצ’ה

עיקריות : בס בפלאנצ’ה של שמן זית עליו רסק ששל עגבניות, חזרת ומלווה בתפא”ד , ריזוטו ארבוריו איטלקי, מבושל ביין לבן. לקראת סיום נוסיף שוקי אווז קונפי מפורקות מהעצם וערמונים, פסטה עם רוטב אוליו ראשון המסיק .
קינוח : מוס שוקולד ושמן זית. מוס השוקולד לא היה מוכן, ניר צוק אמר שהקינוח לא הספיק לקפוא אז קינחנו בסופגניות ספינג’ מושחתות עם אננס ומוס מנגו על חלבה.
לסיכום : שף ניר צוק ומסעדת מאפו משלבים בטבעיות ובהמון אהבה את שמן הזית המשובח של משק אחיה. ארוחה ארץ-ישראלית במיטבה.
והמחיר בהחלט סביר 150 ש”ח לארוחה מענגת. נהנתי מאד 🙂 מילה של “אמא נגה”.
ריזוטו ערמונים ושוקי אווז
ריזוטו ערמונים ושוקי אווז

פסטיבל שמן הזית שיתקיים במסעדת מאפו יחל ביום ראשן ה-2.12.2018 ויימשך עד יום חמישי ה- 13.12.2018, במהלך שעות פתיחת המסעדה בין 12:00 בצהריים ועד אחרון הסועדים.
להזמנת מקומות:  03-7629002