משק ברזילי, מסעדה צמחונית – טבעונית אורגנית ממוקמת בשכונה הפסטורלית, נוה צדק בלב תל אביב, מתמחה בבישול בריא והתפריט מתחלף על פי עונות השנה. בהחלט שווה ביקור, מילה של “אמא נגה”.

מאת : ליטל מאירי.
בסוף חודש מרץ 2014, ביום שישי מזג האוויר האיר לנו פנים, והיה חם, שמחתי מאוד- יום מעולה לטיול בחוץ. טיילנו,בן זוגי ואני בת”א ולקראת שעות הצהריים המאוחרות הגענו לנווה צדק, אחד העם 6- ל’משק ברזילי’.
מה בתכנון? לאכול כמובן. צלילי מוזיקת ג’ז קידמו את פנינו ומחיאות הכפיים של הסועדים התערבבו בקולות הדיבורים שעלו מהשולחנות. המקום היה מלא עד אפס מקום, כולל מקומות הישיבה בבר. חיכינו מספר דקות לניקוי שולחן שהתפנה והתיישבנו. בינתיים הסתכלתי מסביבי ואהבתי מאוד את מה שראיתי- משהו בעיצוב המקום הזכיר לי את ביתה של סבתא רבא שלי: רדיו עתיק, כלי פורצלן בארון, הריצוף של הרצפה שכמעט כמו לקוח מביתה. צנצנות ענק של חמוצים על אדן החלון. בעודי מתרגשת מהעיצוב, התפנה לנו שולחן והוגשו תפריטים ששימחו אותי עוד יותר. כצמחונית, שבמסעדות שאינן צמחוניות או טבעוניות, אני נאלצת לבחור או בתוספות או בסלטים, רביולי ודברים שגרתיים, הופתעתי לנוכח ההיצע העשיר שמציע התפריט. לא ידעתי מה לבחור…המסעדה צמחונית-טבעונית אורגנית, ויש סימון לגביי מנות שאינן אורגניות. וכן סימון לגביי מנה טבעונית או חלופה טבעונית.

האמת? היינו רעבים. וצמאים. השתייה הוגשה לנו מהר והרוונו את צמאוננו בעודינו מאזינים למוזיקת הג’ז של הלהקה אשר ניגנה בחצר המסעדה. בן זוגי, שאינו צמחוני, הסתכל בתפריט ואמר לי שבטוח ייצא מכאן רעב…בלי בשר? איך אפשר? טוב, הזמנו.
רעבים היינו, לא? המנות שאכלנו היו- פנג’בי– לחם מש עם גוואקמולי וסלסה חריפה, ענני כרובית-כרובית צלויה ברוטב גזר וטימין, סלט בריאות חם טבעוני– עדשים מונבטות , קינואה , עלים וסלק מוקפצים בשמן שומשום עם טחינה בצד או רוטב יוגורט עשבי תיבול, טריו ממולאים / טבעוני בצל בעדשים, פלפל בשיבולת שועל ופרח קישוא בפירות יבשים ברוטב סלק אגוזים.
כל המנות שהזמנו הן טבעוניות. רעבים כבר לא היינו. בן זוגי אכל ונהנה ולא האמין שאכן שבע מכך. המנה של הטריו היתה מופלאה. ממש ככה.
המנות הוגשו חמות וניכרה השקעה בהגשה ובכל הפרודוקטים שנהפכו ליצירות צבעוניות על הצלחות.
את הקינוחים שהוגשו לנו בחרה מירב, בעלת המסעדה, והרי הכי כיף להות מופתעים מהמנה שמוגשת, הלא כן?

קרמבל עונתי – פירות עונתיים בחמאת קוקוס, פיסטוקים, פירורי בצק עם סורבה פירות.
השילוש הקדוש – קרם קשיו גולמי בחלבה, שוקולד ובננה טבעוני.
אכן, סיום נהדר לארוחה נהדרת.
מירב אמרה לי שבימי שלישי ושישי מתקיימות הופעות הג’ז במקום.
המקום מציע מגוון,עשיר ומגוון של מנות וכן יש תפריטים שונים : תפריט בוקר, תפריט עסקי צהריים, תפריט ערב, תפריט משקאות, תפריט ילדים ותינוקות ותפריט קינוחים.
משק ברזילי, אחד העם 6,נווה צדק, ת”א 03-5166329