מתכון – אורז פרסי – מתכון שלי אישי

מועדים לשמחה גם בסגר 🙂 לכבוד חג סוכות אני מביאה לפניכם שוב את המתכון שלי  לעוגת אורז פרסי יפייפיה וטעימה להפליא, כוללת תהדיג ותפוחי אדמה פריכים, שתמיד תצליח! ומצרפת כמה טיפים אישיים. מילה של “אמא נגה”.

אורז בסמטי של סוגת
אורז בסמטי של סוגת

אורז פרסי, הוא גולת הכותרת של המטבח הפרסי. כל פרסייה מתגאה באורז שלה. ובכן, אני כפרסית גאה (נכון לאמר, פרסיה…) אלופה באורז פרסי. הכי פשוט והכי טעים. קבלו מתכון וטיפ שווה. עקבו אחר ההוראות זה קל 🙂 מבטיחה לכם 100% הצלחה ! מילה של “אמא נגה”.
אורז פרסי – מתכון אישי שלי !

החומרים הדרושים-

1/2 ק”ג אורז פרסי (אני משתמשת באורז בסמטי)

1/2 ק”ג תפא”ד בינוניים קלופים וחצויים לאורכם

100 מ”ל שמן

4 כפות גדושות מלח גס

קוקי - נייר אפייה עגול
קוקי – נייר אפייה עגול

נייר אפייה או – דף של קוקי נייר אפייה עגול

אופן ההכנה – 

לשטוף את האורז היטב כ- 3 פעמים.

להשרות את האורז למשך הלילה (לפחות 4 שעות) מכוסה במים עד לגובה של 2 ס”מ מעל ולהוסיף 2 כפות גדושות מלח גס.

למחרת להרתיח מים בסיר גדול + 2 כפות גדושות מלח גס.

לסנן את האורז מהמים.

כשהמים בסיר רותחים להכניס את האורז המסונן לערבב מידי פעם בעדינות בכף עץ.

כאשר האורז רך קצת מבחוץ וקשה מעט מבפנים (אל דנטה) יש לסננו ולשטוף במים קרים.(כעבור 8-9 דק’).

נייר אפייה בתחתית הסיר
נייר אפייה בתחתית הסיר

להניח את נייר האפייה הגזור בתחתית הסיר.

לחמם בסיר 50 מ”ל שמן להוסיף את חצאי תפא”ד. (כשהחלק החתוך מונח על תחתית הסיר המצופה בנייר האפייה).

לטגן במשך כ- 5 דק’.

להוסיף בעדינות את האורז לסיר. יש לפוררו בעזרת מזלג. בעדינות מבלי לשבור את הגרגירים.

אסור להדקו, אסור ללחוץ ב-ע-ד-י-נ-ו-ת.

בעזרת כף עץ יש לנקב ארובות המגיעות עד לתחתית הסיר.  כ- 12-15 חורים.

לזלף מעל האורז (עם הארובות) כ- 50 מ”ל שמן.

לעטוף את מכסה סיר האורז במגבת (לספיגת האדים) ולבשלו על אש קטנה כשעתיים שעתיים וחצי.

אורז פרסי
אורז פרסי

להגשה – יש להניח צלחת יפה על הסיר ולהפוך להסיר את נייר האפייה ו.. טדאם יוצאת עוגת אורז מרהיבה ביופיה (שימו לב לסירטון המצורף).

פעם, הייתי אומרת שהסוד הוא סיר טפלון… היום, כל סיר טוב לאורז.

ועוד קצת… 

  1. ניתן להכין אורז בכל כמות. אני בדרך כלל מכינה 1 ק”ג. מה שמשתנה הוא כמות תפא”ד (חשוב שהתפא”ד יכסו את כל תחתית הסיר) ויותר… מלח.
  2. ניתן להוסיף לאורז שמיר קצוץ לאחר הסינון הראשוני, רק לערבב בעדינות לא ‘לשבור’ את האורז.
  3. חבר פייסבוק שלי, ערן אהל, מוסיף לתפא”ד רצועות של בצל מטוגן ומשלבם גם בתוך האורז.
  4. הצעה נוספת שלי – במקום תפוחי האדמה שימו בתחתית הסיר טבעות גדולות של בצל או חצאי גזרים. יוצא נפלא 🙂

שווה לכם לנסות 🙂 מילה של “אמא נגה”.

בתיאבון <3

תהנו