מתכון – אטריות אורז עם נתחי סלמון וירקות מוקפצים

שבועות מכניס אותנו למטבח. והפעם לא רק גבינות קבלו הצעה למתכון נפלא של אטריות אורז עם נתחי סלמון וירקות מוקפצים של  תמי פיליפ, באדיבות סולתם. 

סולתם. אטריות אורז עם נתחי סלמון וירקות מוקפצים. (צילום שרית גופן)
סולתם. אטריות אורז עם נתחי סלמון וירקות מוקפצים. (צילום שרית גופן)

רשימת חומרים לכ-6-8 מנות:
1 חבילת מקלוני אורז רחבים
מים לבישול
מעט כורכום
מלח
1/2 ק”ג פילה סלמון חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן
מלח, פלפל שחור גרוס
לירקות המוקפצים :
2 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לרבעי טבעות
4 שיני שום קצוצות
2 קישואים פרוסים לפרוסות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
300 גרם ברוקולי קפוא מופשר
4 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל
1 כף סילאן
צ’ילי גרוס-לבחירה
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח ומעט כורכום, מסירים מהאש ומכניסים לתוכם את אטריות האורז. משהים במשך 15 דקות עד שהאטריות מתרככות, מוציאים ומסננים מהנוזלים.
זורים על הדג מלח ופלפל, מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את נתחי הדג במשך 2 דקות. מסירים מהאש ושומרים בצד.
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את יתר הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות.
מוסיפים לסיר את נתחי הסלמון ואטריות האורז ומערבבים.
מתבלים בסויה, מלח, פלפל, סילאן  וצ’ילי גרוס, מערבבים ומסירים מהאש.
בתיאבון !!!