מתכון אישי – רולדת פטריות

אחת הפשטידות שמככבות אצלי בבית היא פשטידת פטריות. הפעם קצת שיניתי, וזאת למה? בעקבות הסיור הנפלא ל”מרינה-פטריות” קיבלנו ה-מון פטריות. ובנוסף, חברת שמרית משיקה בצקים מצוננים. אז מה עושים? מאפה קל, מהיר ונפלא של רולדת פטריות. מילה של “אמא נגה”.

סדרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה של שמרית (צילום טופטאץ)
סדרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה של שמרית (צילום טופטאץ)

חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה משיקה סדרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה. הבצקים המצוננים יכולים להישמר טריים במקרר ומוכנים לשימוש מיידי, אינם מצריכים תהליך הפשרה של שעות. סדרת המוצרים החדשה כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים.
רולדת פטריות – קלה להכנה וטעימה להפליא 🙂
המצרכים הדרושים –
בצק שמרים מצונן של חברת שמרית – בצק עלים מצונן ומרודד היחיד בישראל ללא מרגרינה, ללא חומרים משמרים וללא שומן מוקשה
שתי סלסלות פטריות פרוסות של חברת מרינה (פרסתי בעזרת פורס ביצים)
פטריות מרינה
פטריות מרינה

שני בצלים חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה
שמן
מלח
פלפל
שומשום
ביצה טרופה
אופן ההכנה –
פשטידת פטריות
 פטריות

מטגנים את הבצלים עד הזהבה
מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד, להוסיף פטרוזיליה (לא חובה)
מתבלים במלח ופלפל ומקררים מעט
להוציא מהמקרר את בצק העלים ולפרוס על גבי נייר אפייה (הכלול במארז)
להניח במרכז את תערובת הבצלים והפטריות
פשטידת פטריות
רולדת פטריות

לגלגל לרולדה, למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום  מעל
לאפות ב 180 מעלות  כחצי שעה
בקיצור מאפה קל וטעים 🙂
בתיאבון 🙂
פשטידת פטריות
רולדת פטריות

 
 
 
 

כתיבת תגובה