אחת הפשטידות שמככבות אצלי בבית היא פשטידת פטריות. הפעם קצת שיניתי, וזאת למה? בעקבות הסיור הנפלא ל”מרינה-פטריות” קיבלנו ה-מון פטריות. ובנוסף, חברת שמרית משיקה בצקים מצוננים. אז מה עושים? מאפה קל, מהיר ונפלא של רולדת פטריות. מילה של “אמא נגה”.
חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה משיקה סדרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה. הבצקים המצוננים יכולים להישמר טריים במקרר ומוכנים לשימוש מיידי, אינם מצריכים תהליך הפשרה של שעות. סדרת המוצרים החדשה כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה המשמש כבסיס לפיצה ובצק פריך לעוגיות ומאפים מתוקים.
רולדת פטריות – קלה להכנה וטעימה להפליא 🙂
המצרכים הדרושים –
בצק שמרים מצונן של חברת שמרית – בצק עלים מצונן ומרודד היחיד בישראל ללא מרגרינה, ללא חומרים משמרים וללא שומן מוקשה
שתי סלסלות פטריות פרוסות של חברת מרינה (פרסתי בעזרת פורס ביצים)
שני בצלים חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה
שמן
מלח
פלפל
שומשום
ביצה טרופה
אופן ההכנה –
מטגנים את הבצלים עד הזהבה
מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד, להוסיף פטרוזיליה (לא חובה)
מתבלים במלח ופלפל ומקררים מעט
להוציא מהמקרר את בצק העלים ולפרוס על גבי נייר אפייה (הכלול במארז)
להניח במרכז את תערובת הבצלים והפטריות
לגלגל לרולדה, למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום מעל
לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה
בקיצור מאפה קל וטעים 🙂
בתיאבון 🙂
תגובות אחרונות
- שרית כץ על חגיגות ה- 70 לופל “מן”
- dorit על סרט – עולם מפריד בינינו
- דודו על חמוצים נהדרים – מילה של “אמא נגה”
- TBH על הכירו את "סוגרים הכל לדירה" מילה של אמא נגה
- ארז על תפוח אדמה משמין או לא?