מתכון – בראוניז מתוק/מלוח מעולה!

מי לא אוהב שוקולד, שיקום! אני מאד אוהבת שוקולד והכי הכי שילוב של מתוק ומלוח. וממש כמו בחיים לא הכל מתוק יש גם מלח והשילוב של שניהם טעים טעים 🙂
מתכון בראוניז שוקולד ומלח הימלאיה ורוד “מלח הארץ” של רביבה וסיליה 

מלחיית מלח הימלאיה דק של מלח הארץ (צילום: יח"צ)
מלחיית מלח הימלאיה דק של מלח הארץ (צילום: יח”צ)

מצרכים להכנת תבנית בגודל 25 על 35 ס”מ:
250 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר
חצי מנת אספרסו ארוך
3 ביצים במידה L
400 גרם סוכר
245 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח הימלאיה ורוד של מלח הארץ
אופן הכנה:
בראוניז מלח הימלאיה ברביבה וסיליה (צילום: יח"צ)
בראוניז מלח הימלאיה ברביבה וסיליה (צילום: יח”צ)

ממיסים את החמאה והשוקולד בבאן מארי.
כשהתערובת חמה מוסיפים לה את האספרסו ומערבבים היטב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, כ-10 דק’.
מוסיפים בהדרגה לביצים את תערובת השוקולד, כשהיא חמה, תוך ערבוב.
מוסיפים את היבשים שעורבבו היטב, למיקסר באותו האופן, מערבבים רק עד שאחיד.
מוודאים שלא נותרו גושי קמח על-ידי ערבוב ידני עם קלף ועם מטרפה.
מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת עם נייר אפייה ומיישרים מפזרים לקישוט מלח הימלאיה ורוד למעלה.
אופים את העוגה בתנור שחומם ל- ⁰150 למשך 30 דק’, עם סיבוב באמצע האפייה.
בתאבון 🙂
לרגל חג האהבה רביבה וסיליה יציעו הרכבת מארזים, אשר יכללו את בראוניז מלח ההימלאיה וכמובן את מגוון המאפים והמתוקים המוכרים והאהובים. יוצעו גם מלחיות ומטחנות מלח של מלח הארץ ויחולקו מתנה מלחיות מלח הימלאיה דק.
מחיר מארז בראוניז: 42 ש”ח
מחיר מלחיות ומטחנות מלח החל מ:9.9 ₪
להשיג במעדניות של רביבה וסיליה: תל-אביב- ניסים אלוני 10, רמת השרון- המייסדים 1