מתכון – גולש הונגרי

ראש השנה כבר בסביבה וכולנו מתכננים מה להכין לחג? קבלו הצעה טעימה 🙂 מתכון נהדר להכנת גולאש הונגרי חגיגי באדיבות המתכונאית אריקה לוי ובאדיבות חברת “נפטון” המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים ועוד… גולאש הונגרי. צילום - PIXABAY

מצרכים:

1.5 ק”ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, אסאדו וכד’), חתוך לקוביות בינוניות

1- 2 פלפלים (ירוק, אדום או צהוב), חתוכים לקוביות

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 – 1 כפית פלפל שחור של “נפטון”

3 – 4 כפות פפריקה מתוקה של “נפטון”

שיניים קלופות מראש שום שלם

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

1/2 – 1 כוס מרק (ירקות/עוף/בשר)

1 כוס יין אדום יבש או חצי יבש

1/2 כוס עגבניות מרוסקות איכותיות

** גיוון: להחליף חלק מהפפריקה בפפריקה מעושנת או בפפריקה חריפה של “נפטון”. מי שאוהב יכול להוסיף גם 1/2 כפית זרעי קימל של “נפטון”

אופן ההכנה:

  • לחמם סיר בינוני-גדול. להוסיף שמן. לטגן ולהשחים את הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. להוציא לקערה
  • באותו סיר לטגן את הבצל (להוסיף עוד שמן אם צריך). להוסיף את הפלפלים והשום ולטגן עד שהם מתחילים להתרכך. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים, ולטגן עוד 2 – 3 דקות
  • להוסיף את הבשר (כולל הנוזלים שיצאו מהם), ולערבב. להוסיף יין ומרק. על הנוזלים לכסות את הבשר ועוד קצת. אם חסרים נוזלים, להוסיף עוד מעט מרק או מים
  • להביא לרתיחה ולטעום את הנוזלים. אם חסר מלח או תיבול – לתקן תיבול
  • לכסות את הסיר, להנמיך להבה ולבשל מכוסה במשך שעתיים וחצי, עד שהבשר רך

הערות:

  • אפשר ואף רצוי להכין מראש. לחמם על אש נמוכה
  • אפשר להקפיא
  • אפשר להוסיף, בשעה האחרונה, קוביות של תפוחי אדמה. לא להקפיא עם תפוחי האדמה
  • אפשר להגיש עם ניוקיס, שהוכנו בנפרד

***

“נפטון” מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספת של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.

כתיבת תגובה