מתכון – דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

דניס צלוי ממולא לימונית ולימון בריא ופשוט להכנה. דגי הדניס הם בין הזנים הנפוצים לאכילה בארצנו הוא מגיע מן הים התיכון וניתן להשיג בכל סופר או מרכול.

דניס במילוי לימונית ולימון (צילום: אפיק גבאי)
דניס במילוי לימונית ולימון (צילום: אפיק גבאי)

המצרכים הדרושים
4 דגי דניס שלמים וטריים
שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)
3 שיני שום
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1 צרור לואיזה / לימונית
2 ליים / לימון פרוס דק
2 ק״ג מלח גס
6 חלבוני ביצה
אופן הכנת הדגים:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה. ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.
מערבבים את המלח גס עם החלבונים. מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.
המלצת הגשה: סלט ירוק לצד המנה.
בתאבון…
המתכון באדיבות רשת טיב טעם.