חלת קסם מהירה במילוי מרציפן של אורי שביט היא משתמשת בתערובת קסם של “סוגת” תערובת שיש בה את כל מה שצריך לבצק כולל שמרים, רק מוסיפים מים והבצק מוכן. אורי שביט ממלאה אותו במרציפן וקולעת לחלת שקדים מתוקה וחגיגית לראש השנה.
חלת קסם במילוי מרציפן – מאת אורי שביט
לבצק (חומרים ל-2 חלות):
1 קילו תערובת קסם לחלה “סוגת”
500-550 מ”ל (1/4 2 – 2 כוסות) מים
למילוי שקדים (קרם מרציפן):
400 גרם שקדים מולבנים שלמים או טחונים
200 גרם אבקת סוכר
כ-4 כפות מים
לציפוי:
1/2 כוס תה חזק מ-2 תיונים, בטמפרטורת החדר
2 כפות סילאן או מייפל
חופן נדיב שקדים פרוסים
- לשים יחד במהירות איטית – בינונית במיקסר את תערובת החלה והמים במשך מספר דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים רבע שעה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט ומחלקים ל – 6 חלקים. יוצרים כדור מכל חלק, מעבירים למגש ומתפיחים עוד 15 – 30 דקות.
- מכינים מרציפן: טוחנים היטב את השקדים במעבד מזון (גם אם הם כבר טחונים). מוסיפים אבקת סוכר ו-2 כפות מים וטוחנים עוד כמה דקות עד שמתקבל מרציפן חלק ורך. אם צריך מוסיפים מעט מים.
- יוצרים גלילים ארוכים בגודל שווה מכדורי הבצק שתפחו. מרדדים כל נקניק למלבן ארוך וצר ומניחים לכל האורך “שורה” של מרציפן. סוגרים חזרה לצורת גליל.
- קולעים שתי חלות מכל שלושה גלילים ומהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים בקערית תמצית תה וסילאן ומברישים את החלות. מעטרים בשקדים פרוסים, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים 30-60 דקות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- אופים את החלות כ-30 דקות, עד שהן מזהיבות היטב. מברישים מדי פעם בתערובת התה והסילאן.