מתכון – טארט טאטן תפוחים וגלידה

אישית, אני מאד אוהבת את עוגת הטארט טאטן 🙂 למה? כי תמיד משולבים בה פירות ומצע קל של בצק טעים 🙂 הבאנו לפניכם הצעת הגשה מעניינת ומקורית של טארט טאטן עם פיינט וניל של בן & ג’ריס בשילוב דבש וקינמון.

טארט טאטן עם פיינט וניל של בן & ג’ריס מתכון של אפרת ליכטנשטט עבור בן & ג’ריס

צילום אפרת ליכטנשטט

לתבנית בקוטר 22-24 ס״מ

מרכיבים

6-7 תפוחים אדומים

50 גרם חמאה רכה מאד

70 גרם סוכר

עוד כף סוכר וכמה קוביות חמאה

לבצק:

בצק פריך קנוי, מופשר לפי הוראות היצרן, חתוך לקוטר 26 ס״מ בערך

או לבצק ביתי:

170 גרם קמח

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כף אבקת סוכר

רבע כפית מלח

חצי כוס מים קרים + 1 כף חומץ (לא משתמשים בהכל)

להגשה:

פיינט וניל של בן & ג׳ריס או של כל חברה אחרת.

3 כפות דבש מעורבבות עם שליש כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. מורחים את החמאה על כל התבנית, בתחתית ובדפנות.
  3. מפזרים את הסוכר על התבנית.
  4. מקלפים את התפוחים, מגלענים, חותכים לרבעים ומסדרים בתבנית בצפיפות רבה, התפוחים מתכווצים מאד באפייה.
  5. מפזרים על התפוחים כף סוכר וכמה קוביות חמאה.
  6. מעבירים לתנור ואופים 25 דקות.
  7. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומכינים את הבצק (או משתמשים בבצק קנוי):
  8. בצק:

במעבד מזון שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.

מוסיפים את המים כף אחרי כף , רק עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים! משתמשים ב2-3 כפות.

מעבירים את הבצק לשיש מקומח מאד ויוצרים כדור. מתחילים לרדד בעדינות, כאשר מסובבים את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא ידבק. מוסיפים קמח אם יש צורך.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס״מ, לקראת הסוף עוברים לרדד על נייר אפייה. (שומרים במקרר מכוסה עד ההנחה על התפוחים).

מניחים את הבצק על התפוחים, מהדקים בצדדים ויוצרים כמה פתחים בבצק כדי שהנוזלים יוכלו להתאדות.

  • אופים עוד 60 דקות או עד שהבצק מזהיב.

אם הבצק משחים בשלב מוקדם מדי ניתן לכסות בעדינות בנייר אלומיניום.

  1. מקררים לחלוטין לפני שהופכים. חשוב להעביר סכין בדפנות לשחרור העוגה לפני שהופכים.
  2. מגישים עם פיינט וניל בן & ג׳ריס ודבש-קינמון.

בתיאבון 🙂

כתיבת תגובה