כולם בבית… קורונה טיים 🙂 נמאס לכם לבשל? יש לכם הרבה קופסאות שימורים בבית? קבלו הצעה למתכון טבעוני, קל, פשוט, מהיר מזין וטעים מג’דרה אורז עם עדשים.
חומרים ל-5 מנות:
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
5 כפות שמן
1 קופסת שימורי עדשים ירוקות
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
1 כף שטוחה מלח
½ כפית כמון
½ כפית קינמון
⅛ כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה –
- מטגנים את הבצל במחבת רחבת קוטר עם 5 כפות שמן על להבה בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה. מצננים.
- מוסיפים לסיר קטן (2 ליטר) את העדשים ואת האורז, 1/3 מכמות הבצל המטוגן בתוספת כף משמן הטיגון שלו, מלח, קינמון ופלפל אנגלי. יוצקים כמות מים רותחים מביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי בחישה עדינה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
- מסירים מהכיריים, נותנים למג’דרה לעמוד קצת בסיר מכוסה ומצננים. בהגשה מוסיפים את יתרת הבצל המטוגן יחד עם כל שמן הטיגון שלו תוך כדי ערבוב קל בתנועות גדולות.
בתאבון!
המתכון באדיבות המותג מאסטר שף