הבאנו לפניכם מתכון קל להכנה וטעים מאד. למה? כי לא תמיד יש לנו חשק לעמוד במטבח ולבשל אז, קבלו מתכון טעים של טורטייה עם רצועות סטייק אנטריקוט עסיסי וירקות, מתובלים ברוטב שזיפים של “נפטון”.
טורטייה עם רצועות סטייק וירקות – (המתכון באדיבות המתכונאית אריקה לוי)
מצרכים (להכפיל כמויות לפי מספר האנשים):
4 טורטיות
2 סטייקים אנטריקוט בעובי 1 ס”מ כל אחד (כ-200 גרם מינימום כל סטייק)
פלפל שחור גרוס של “נפטון”
רוטב שזיפים של “נפטון” (צילום: סטודיו X)
מלח ים גס
שמן זית
עלי חסה, שטופים ומנוגבים
1 – 2 מלפפון ירוק, פרוסים דק
1 – 2 עגבניות, פרוסות דק
להגשה: כוסות זכוכית צרות וגבוהות
אופן ההכנה:
- לשמן את הסטייקים בשמן זית מכל צד
- לחמם היטב פלנצ’ה (מחבת פסים). רק כשהיא חמה – להניח עליה את הסטייק ומייד לפזר עליו מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
- להפוך לצד השני אך ורק כאשר רואים על האנטריקוט טיפות אדמדמות. לזרות גם בצד הזה מעט מלח ופלפל
- לכשמופיעות טיפות גם בצד זה – הסטייק מוכן בדרגת מדיום – מדיום וול (ככל שמחכים יותר זמן ויש יותר טיפות ונוזלים, כך גם עולה מידת העשייה של הסטייק. מומלץ לא להגיע לדרגת וול דאן כי הסטייק מאבד את עסיסיותו)
- להוציא את הסטייק ולהניח על משטח – רצוי מעץ (עץ שומר על החום של הסטייק הכי נכון, בלי ליבש אותו)
- חובה לחכות 5 דקות לפני שמגישים את הסטייק או חותכים אותו, כי אם עושים זאת קודם, הוא מתייבש. אך ורק אחרי 5 דקות – לחתוך אותו לרצועות
- בינתיים, בזמן שהסטייק נח, מחממים טורטיות במחבת (או במיקרו – כ-30 שניות)
- לרפד את השליש התחתון של הטורטייה בעלי חסה, רצועות מלפפון ופרוסות עגבנייה
- להוסיף מעל את רצועות האנטרקוט ולתבל ברוטב שזיפים. להדק ולגלגל, ולהניח בתוך כוס גבוהה
הערות: ** רצוי להשתמש בפלנצ’ה (מחבת פסים) – כי היא צורבת נכון את הסטייק
** יש להוציא את הבשר מהמקרר כשעתיים (!) לפני ההכנה! על הבשר להיות בטמפרטורת החדר כאשר צורבים אותו