מתכון – טרטר סלמון ואבוקדו

קבלו מתכון לליל הסדר, טרטר סלמון ואבוקדו. מנה נפלאה ומשובחת, עם טעמים ימיים ולימוניים, שתקשט כל שולחן חג ויכולה להתאים כמנה ראשונה בארוחת ליל הסדר.

טרטר סלמון ואבוקדו (צילום: Depositphotos)
טרטר סלמון ואבוקדו (צילום: Depositphotos)

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):
200 גרם פילה סלמון טרי – חתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו בשל מסוג “אבוקדו גרנות” חתוך לקוביות
1 מיץ מלימון שלם
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1 בצל סגול קצוץ קטן
1 כף רוטב סויה
מעט גרידת לימון
קורט מלח
אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הדג עם חצי ממיץ הלימון, גרידת הלימון, בצל סגול, כף שמן שומשום, כף רוטב סויה, שן שום כתושה ומלח.
    מניחים במקרר למשך 10 דקות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את האבוקדו עם יתרת מיץ הלימון, מלח ושמן זית.
  3. מניחים רינג על צלחת הגשה ומסדרים בשכבה התחתונה את קוביות האבוקדו ובשכבה השנייה את האבוקדו.
  4. מגישים עם מצה או לביבות קמח מצה ונהנים מכל ביס.

המתכון באדיבות אבוקדו גרנות.