מתכון – כדורי בשר (מתכון פרסי מבית אמא) מילה של “אמא נגה”.

המטבח הפרסי הוא אחד המטבחים המשובחים והבריאים ביותר. השימוש בעשבי תיבול הוא בנשמת המטבח הפרסי. הבאתי לפניכם מתכון פרסי בריא וטעים המתאים לאוכלי קטניות לפסח ולכל השנה 🙂 מילה של “אמא נגה”. כמן כן השתמשתי בכלים מהסדרת החדש של סולתם.

קבאב ברנג’י

אימי ז”ל ילידת ירושלים, בת הזקונים ממשפחה בת עשרה ילדים. המשפחה מקורה מפרס, אירן של היום. כך יצא שגדלתי על המטבח הפרסי ולא רק. התבשילים של אמא שלי היו טעימים מאד, לא רק לי. כל מי שטעם את תבשיליה התענג 🙂 .

הפעם, החלטתי להביא לפניכם מתכון מהמטבח הפרסי, המטבח הביתי שלי 🙂

‘קבאב ברנג’י’ (קבאב = בשר טחון, בראנג’י = אורז)

מצרכים –

חצי ק”ג בשר בקר טחון

כוס וחצי אורז (עדיף עגול) אפשר גם פרסי

1 בצל קצוץ

חבילה שמיר קצוץ

חבילה פטרוזיליה קצוצה

חבילה כוסברה קצוצה

כפית כמון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית אבקת מרק עוף אמיתי (לא חובה)

4 לימונים פרסיים יבשים (לא חובה)

קבאב ברנג’י

אופן ההכנה –

לערבב בקערה את המצרכים, חצי מכמות הירק וללא הבצל

בסיר לאדות בצל עם קצת שמן

להוסיף 4 כוסות מים רותחים ולתבל לפי הטעם כמון, מלח, פלפל שחור

להוסיף למים הרותחים חצי מכמות הירק שהשארנו בצד ואת הלימונים הפרסיים חצויים (לא חובה)

לאחר שהסיר רותח יש להכין מתערובת הבשר והאורז כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ולהכניס בעדינות לסיר.

המים, צריכים לכסות את הכדורים.

אני מוסיפה קוביות גדולות של תפא”ד קוביות וקישואים ומפזרת מעל.

לאחר 60 דקות התבשיל מוכן.

בתיאבון 🙂

הכירו את סדרת כלי הששת החדשים של סולתם. הם כל כך נוחים, אני מרבה להשתמש בהם בזמן הבישול. הם מביאים את האביב אל המטבח באמצעות צבע ירוק בהיר פסטלי, טרנדי ונעים.

צילום: גיל אבירם

הסדרה החדשה כוללת ארבעה כלים הכרחיים בכל מטבח: מצקת 32 ס”מ, כף 27 ס”מ, תרווד 30 ס”מ וכף מחורצת 32 ס”מ. כולם עשויים סיליקון בעל ציפוי Non-Stick, עמיד מאוד ואיכותי, מתאימים ובטוחים לחלוטין לשימוש עם כל סוגי המאכלים, קרים או חמים, עד לטמפרטורה של 230 מעלות ומיועדים הן לימניים והן לשמאליים כאחד. בנוסף, הופכים בסיום הבישול את החיים קלים בכך שניתן להכניסם ללא כל בעיה לשטיפה במדיח כלים. עיצובם הנקי והצבע הירוק המונוכרומטי הבולט הופך אותם ליפים ומתאימים גם להגשה למרכז השולחן החג, אליו יוסיפו צבע דומיננטי ורענן.

ממליצה בחום 🙂 מילה של “אמא נגה”.

המחיר: 24.5 שקלים לפריט.

להשיג ברשת חנויות ‘סולתם’, בחנויות כלי הבית והמטבח המובחרות

ובאתר האינטרנט: www.Soltam.co.il

לפוסט הזה יש תגובה אחת

  1. עדיז'ניה

    איזו מנה כייפית. והסיפור מרגש. נראה שלא קשה להכין אבל מחכה לערב פרסי בארמון שלך שנאכל ממיטב מעדני המטבח הפרסי חח חג שמח וטעים

כתיבת תגובה