מתכון – כנפיים עסיסיות בניחוח שווארמה

יום העצמאות ול”ג בעומר כבר כאן 🙂 והבשר כבר ‘מחכה’ למנגל. חברת “נפטון” מציעה לנו מתכון של כנפיים עסיסיות בניחוח שווארמה מתובלות ב”תערובת תיבול לשווארמה” רב שימושית – להכנת פרגית, הודו, בקר, עוף וכבש – על האש.
כנפיים עסיסיות בניחוח שווארמה –  באדיבות המתכונאית אריקה לוי

נפטון - תבלין שוארמה (צילום: מיכאל כץ)
נפטון – תבלין שוארמה (צילום: מיכאל כץ)

מצרכים:
1 ק”ג כנפיים של עוף, נקיות
2 כפות “תערובת תיבול לשווארמה” של “נפטון”
1/3 כוס שמן זית
גיוון: 4 בצלים בינוניים, חצויים
1- 2 פלפל חריף
4 עגבניות, חצויות
2 – 3 פלפל (אדום, כתום או ירוק), חתוך לרבעים
כנפיים מתובלות על הגריל (צילום: FREEPIK)
כנפיים מתובלות על הגריל (צילום: FREEPIK)

אופן ההכנה:

  • לערבב את שמן הזית עם 2 כפות תבלין שווארמה
  • לעסות את הכנפיים בתערובת ולהשרות שעה (אפשר גם כל הלילה)
  • להשאיר מחוץ למקרר לפחות חצי שעה לפני שצולים: להכין על המנגל עד שהכנפיים משחימות, מכל צד
  • להגיש את הכנפיים (עם הרבה מפיות, אם אוכלים בידיים…)
  • אם מכינים עם ירקות – להניח את הירקות מסביב לכנפיים בזמן צלייתן, ולצלות מכל הצדדים. להגישבקערה נפרדת, וכל אחד ייקח איזה ירק שהוא רוצה

** אפשר להכין גם בתנור הביתי, בתוכנית גריל, טורבו או חום עליון ותחתון
תיהנו מניחוח השווארמה גם אם תתבלו עם התערובת טופו, חלומי, תפוחי אדמה, אורז או קינואה
 “תערובת תיבול לשווארמה” של חברת “נפטון” מכילה, בין השאר: כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח. ללא חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש”ח לאריזה במשקל 150 גרם.
כשר פרווה בהשגחת בד”צ העדה החרדית וכשרות מהדרין רבנות באר שבע.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.