מתכון – כרובית ברוטב קשיו

שבועות, הידוע בתור חג הביכורים, מתייחס לביכורי השדה, תבואת ירקות ופירות. הכרובית היא ירק העונה ומתאימה לשולחן החג. קבלו מתכון טבעוני, טעים, קל להכנה ומקשט כל שולחן חג – כרובית ברוטב קשיו.
כרובית ברוטב קשיו – באדיבות שרונה רומנו לזר – מנכ”לית חברת אורגניקזון
מצרכים:

כרובית אפויה (צילום: שרונה לזר)
כרובית אפויה (צילום: שרונה לזר)

כרובית חלוטה –  30 דקות במים רותחים
פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים
מלח גס
שמן זית
לרוטב :
150 גרם קשיו
כפית מלח
כוס חלב אורז ללא סוכר
שן שום
2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה
שתי כפות שמן זית

  • את כל המצרכים להכניס לנינג’ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך אבל לא מדי .

אופן ההכנה: 
– על נייר אפייה לפזר מלח גס ומעט שמן זית
– מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.
– מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום (אפשרי ממוחזר), מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ומוציאים.
אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.
למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון.
בתיאבון 🙂