שבועות, הידוע בתור חג הביכורים, מתייחס לביכורי השדה, תבואת ירקות ופירות. הכרובית היא ירק העונה ומתאימה לשולחן החג. קבלו מתכון טבעוני, טעים, קל להכנה ומקשט כל שולחן חג – כרובית ברוטב קשיו.
כרובית ברוטב קשיו – באדיבות שרונה רומנו לזר – מנכ”לית חברת אורגניקזון
מצרכים:
כרובית חלוטה – 30 דקות במים רותחים
פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים
מלח גס
שמן זית
לרוטב :
150 גרם קשיו
כפית מלח
כוס חלב אורז ללא סוכר
שן שום
2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה
שתי כפות שמן זית
- את כל המצרכים להכניס לנינג’ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך אבל לא מדי .
אופן ההכנה:
– על נייר אפייה לפזר מלח גס ומעט שמן זית
– מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.
– מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום (אפשרי ממוחזר), מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ומוציאים.
אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.
למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון.
בתיאבון 🙂