מתכון – לזניה שהתחפשה

אמנם פורים מאחורינו אבל, הבאנו לפניכם מתכון לרוטולו, עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה. בתיאבון 🙂
רוטולו הם דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, מנה קלה להכנה, מרשימה, מנחמת, וגם טעימה מאד.

 דפי לזניה (צילום- ברילה)
דפי לזניה (צילום- ברילה)

מתכון מאת : אינס ינאי
מצרכים:
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
שמן זית להברשה
מצרכים למלית:
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן (אפשר גם להשתמש בקוביות בצל מטוגן של דורות)
400 גר׳ גבינה  כחושה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ (אפשר גם להשתמש בקוביות בזיליקום של דורות)
מעט פלפל שחור גרוס
כפית מלח
לציפוי: 
רוטולו (צילום - אפיק גבאי לברילה)
רוטולו – לזניה (צילום – אפיק גבאי לברילה)

250 מ”ל שמנת לבישול
2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה (ניתן להשתמש ברטבים של ברילה/ RUMMO/ או כל חברה אחרת)
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת
ההכנה:

  1. מבשלים את הדפי לזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  2. מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  3. מניחים על כל עלה של לזניה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה (רצוי עגולה) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  4. מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז’ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

בתיאבון.