מתכון – לזניית קישואים

הבאנו לפניכם מתכון ללזניית קישואים באדיבות רומו. המתכון קל להכנה, חגיגי ומיוחד לשולחן החג, ואל תשכחו שאת דפי הלזנייה אין צורך לבשל לפני. מתכון פשוטעים 🙂   

לזניית קישואים רומו
לזניית קישואים רומו

מצרכים:
500 גרם עלי לזניה (מומלץ של חברת RUMMO)
800 גרם קישואים שטופים וחתוכים לפרוסות לא עבות – משקל אחרי הוצאת המים
250 גרם מוצרלה
100 גרם גבינת פרמיזן מגוררת
500 מ”ל רוטב עגבניות (מומלץ פסאטה של PETTI עם בזיליקום)
5 שיני שום פרוסות
צרור בזיליקום טרי
שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
1.      להוציא את המוצרלה מהמקרר, “לקרוע” אותה לנתחים ולהשאיר שעה בטמפרטורת החדר
2.      לשים את פרוסות הקישואים במסננת ולפזר עליהם מלח שיגירו נוזלים. על מנת לזרז את התהליך מומלץ לשים עליהם כלי כבד למשך כחצי שעה. בסיום, לשטוף את המלח במהירות
3.      לחמם תנור למצב גריל, לשים את הקישואים לייבוש על תבנית ואח”כ להבריש אותם בשמן. בסיום לשים אותם לקירור בקערה עם שיני השום
4.      לחמם את רוטב העגבניות קלות (לא להביא לרתיחה). לסגור את האש ולהוסיף את עלי הבזיליקום הטרי
5.      בניית הלזניה: לשים שכבה של עלי לזניה ולפזר מעל שכבה של: הקישואים, מוצרלה, פרמיזן, רוטב עגבניות ובזיליקום
6.      לכסות את הלזניה בנייר כסף
7.      לאפות 20 דקות בחום של 180 °, להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 10 כדי לתת פריכות לשכבה העליונה.
מומלץ לתת ללזניה “לנוח” 12 שעות לפני ההגשה.
טעים לאכילה חם או קר.
בתיאבון!