מתכון – לחם ממולא פרושוטו ופסטו

יש מנות קלות מאד להכנה והן אלו שגנבות את ההצגה 🙂 הבאנו לפניכם הצעה של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם למתכון לחג השבועות עשיר בטעמים – לחם ממולא פרושוטו ופסטו. ההכנה לוקחת שתי דקות, ועוד כמה דקות חימום בתנור, אבל יש סיכוי טוב שהלחם הזה, המתפקע מרוב גודיז, יגנוב את ההצגה על שולחן הבראנץ. מתאים לצד גביע יין לבן של יקב טפרברג, כמובן 🙂

טיב טעם לחם ממולא פרושטו ופסטו (צילום: רונן מנגן)
טיב טעם לחם ממולא פרושטו ופסטו (צילום: רונן מנגן)

מרכיבים:
1 לחם מחמצת – בחרו כיכר לחם לא גדולה ובעלת צורה נאה.
200  גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
150 גרם גבינת צ’דר מיושנת חתוכה לקוביות
100 גרם פרושוטו פרוס דק וקרוע לרצועות
6-5  כפות ממרח פסטו
2  בצלים ירוקים פרוסים דק
יקב טפרברג. סוביניון בלאן & רוסאן & ויונייה אינספייר 2020
יקב טפרברג. סוביניון בלאן & רוסאן & ויונייה אינספייר 2020

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. חורצים את הלחם בצורת שתי וערב — כמעט עד התחתית. מורחים פסטו בכל החריצים ומטמינים בהם קוביות גבינה ורצועות פרושוטו. אופים כ-12 דקות עד שהגבינות מבעבעות, מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.
באותה שיטה מכינים:  לחם קפרזה מורחים בחריצי הלחם ממרח עגבניות מיובשות שותלים כדורי בייבי-מוצרלה ועלי בזיליקום ואופים בתנור עד שהגבינה נמסה. מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד.
בתיאבון 🙂